Ja mam 2 komplety pościeli ( z ochraniaczami) i kilka kompletów dostałam od kumpeli, ale one sa na większą pościel. Chciałam je odłożyć na potem, ale właśnie jesdnak wyprałam, bo dokupiłam 1 ręcznik i nie chciałam prać tylko 1 rzecz A w sumie to nigdy nie wiadomo, czy ta pościel sie nie przyda w awaryjnych sytuacjach hi...hi..., a przescieradełka to już na pewno
reklama
nie musi byc kubus kochana...ja używam go najczesciej bo jest gesty a tak na prawde moze byc kazdy sok byleby nie był za słodki...Zgadzam się z Ankzoc-do wyrka odpocząć,forum nie zając nie ucieknie:-).
Confi wypróbuje ten Twój przepis na koktajl tylko Kubusia nie mam.Coś się wykombinuje.Może jakiś nowy przepis stworzę
barmanka79 nic nie szkodzi ja też często przegapiam niektóre wątki ...a co do malowideł...powiem Ci ze grunt to mieć pomysł..a i dobry szablon...na ścianie możesz sobie wyrysować ołówkiem co tylko chcesz w razie czego zawsze mozna zmazać ...a na końcu wypełniasz farbami...jak chcesz i w jakich kolorach .
Ja szablony malowałam sobie nakpierw na małych karteczkach by wyćwiczyć sposób malowania i tyle
Mam rozumieć że jeelp jest superowym proszkiem? Ja ostatnio byłam w Aldim i nie znalazłam żadnego dla dzieci :-( Potem w Polskim - i tam właśnie był ten jeelp 600gram za 6 euro Marki nie znam, więc sobie podarowałam zakup. Pójdę jeszcze w weekend do Tesco albo do Lidla - może tam jakiś znajdę..Zakupiłam sobie proszek z "dzidziusia" (nie było Jelpa.. więc na pierwszy rzut idzie "dzidziuś") no i płym Lenor dla dzieciaczków. Także prasowanko szykuje mi się na wieczór
Moja siorka ma 4 dzieci i mówi, że śmiało mogę wyprać w zwykłym proszku, którego używam dla siebie - byle go pożądnie wypłukać. Hmm..
princesstopic
Majowe mamy'09
ledwo co wróciłam z miasta a wy już się taaak rozpisałyście że ledwo co czytam./.hihi:-) no ja już podbiłam legitymację ubezpieczeniową więc spokojnie mogę robić dalsze rzeczy. idę wstawić pranie, trzeba ogarnąc trochę mieszkanie poodkurzać, i zacząć się pakować wreszcie do szpitala...wkońcu chyba trzeba się jakoś przygotować..
a dzisiaj mam jakies dziwne bóle w dole brzucha.. no ale nie powinnam się dziwić..do porodu coraz bliżej... :-):-) chcialabym mieć to wszystko już za sobą.. ahh..
a dzisiaj mam jakies dziwne bóle w dole brzucha.. no ale nie powinnam się dziwić..do porodu coraz bliżej... :-):-) chcialabym mieć to wszystko już za sobą.. ahh..
mamamatysia
Fanka BB :)
Marzenko 80 to właśnie kocyk Drewex. Ja mam poszewkę tego wymiar(135x100) i nie chce już kombinować. Pewnie użyję go tylko latem do przykrywania małego no ale co zrobić.
Confi blenderek już wyciągam i działam.Aż mi ślinka leci na te pyszności.
Starszak przyszedł ze szkoły to też sie załapie
Confi blenderek już wyciągam i działam.Aż mi ślinka leci na te pyszności.
Starszak przyszedł ze szkoły to też sie załapie
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Potem w Polskim - i tam właśnie był ten jeelp 600gram za 6 euro Marki nie znam, więc sobie podarowałam zakup. Pójdę jeszcze w weekend do Tesco albo do Lidla - może tam jakiś znajdę..
Moja siorka ma 4 dzieci i mówi, że śmiało mogę wyprać w zwykłym proszku, którego używam dla siebie - byle go pożądnie wypłukać. Hmm..
Joannn ja w Polskim sklepie kupiłam płyn do prania Dzidziuś, ale nie pamiętam ile kosztował :-(
jeśli chodzi o proszki to w Irlandii dla dzieci przeznaczone są Fairy, poznasz je po dzidziusiu na opakowaniu. Również nadają się te proszki z napisem BIO....
w Lidlu i w Aldim ich raczej nie znajdziesz - proponuje Tesco i Dunnes Stores.
a co do prania w "dorosłych" proszkach to ja bym przez pierwsze miesiące nie ryzykowała wiadomo że teraz dużo dzieci rodzi się a alergiami...
dziękowacConfi,
ślicznie wyglądasz:-), sukienka rzeczywiscie super
mamamatysia smacznego
a ja faktycznie pójde się położyć...bo jest coraz gorzej
ze 100 kilo mój brzuch teraz waży ...
potem się odezwe kochane mamuski :***
a ja kupilam proszek lovela, wypralam w nim ciuszki w zasadzie ciuszki sa mieciutkie, i maja naprawde delikatniutki zapach, prawie nie czuc nic, w kazdym razie mowia ze to dobrze, zeby nic nie pachnialo intensywnie przy maluszku, bo one nie lubia mocnych zapachow, nawet perfum!
reklama
Wielkie dzięki za informacje :-) Właśnie troszkę się obawiam prać w moim proszku.. Ja kupuję w Aldim proszek Almat - i w sumie jest na nim matka z dzieckiem ale z takim już trochę wyrośniętym, więc to raczej tylko reklama i napisu BIO nie ma, ani też słowa o dzieciach. Zerknę dziś w polskim sklepie za tymi płynami a jak nie to do Dunnes Stores może jeszcze dziś wdepnę bo mam bliżej niż Tesco
Joannn ja w Polskim sklepie kupiłam płyn do prania Dzidziuś, ale nie pamiętam ile kosztował :-(
jeśli chodzi o proszki to w Irlandii dla dzieci przeznaczone są Fairy, poznasz je po dzidziusiu na opakowaniu. Również nadają się te proszki z napisem BIO....
w Lidlu i w Aldim ich raczej nie znajdziesz - proponuje Tesco i Dunnes Stores.
a co do prania w "dorosłych" proszkach to ja bym przez pierwsze miesiące nie ryzykowała wiadomo że teraz dużo dzieci rodzi się a alergiami...