reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja mam 2 komplety pościeli ( z ochraniaczami) i kilka kompletów dostałam od kumpeli, ale one sa na większą pościel. Chciałam je odłożyć na potem, ale właśnie jesdnak wyprałam, bo dokupiłam 1 ręcznik i nie chciałam prać tylko 1 rzecz:) A w sumie to nigdy nie wiadomo, czy ta pościel sie nie przyda w awaryjnych sytuacjach hi...hi..., a przescieradełka to już na pewno

reklama
Zgadzam się z Ankzoc-do wyrka odpocząć,forum nie zając nie ucieknie:-).
Confi wypróbuje ten Twój przepis na koktajl tylko Kubusia nie mam:baffled:.Coś się wykombinuje.Może jakiś nowy przepis stworzę:tak:
nie musi byc kubus kochana...ja używam go najczesciej bo jest gesty a tak na prawde moze byc kazdy sok byleby nie był za słodki...

barmanka79
nic nie szkodzi :-p ja też często przegapiam niektóre wątki ...a co do malowideł...powiem Ci ze grunt to mieć pomysł..a i dobry szablon...na ścianie możesz sobie wyrysować ołówkiem co tylko chcesz w razie czego zawsze mozna zmazać ...a na końcu wypełniasz farbami...jak chcesz i w jakich kolorach .
Ja szablony malowałam sobie nakpierw na małych karteczkach by wyćwiczyć sposób malowania i tyle :)

Zakupiłam sobie proszek z "dzidziusia" (nie było Jelpa.. więc na pierwszy rzut idzie "dzidziuś") no i płym Lenor dla dzieciaczków. Także prasowanko szykuje mi się na wieczór :-D
Mam rozumieć że jeelp jest superowym proszkiem? Ja ostatnio byłam w Aldim i nie znalazłam żadnego dla dzieci :-( Potem w Polskim - i tam właśnie był ten jeelp 600gram za 6 euro :wściekła/y: Marki nie znam, więc sobie podarowałam zakup. Pójdę jeszcze w weekend do Tesco albo do Lidla - może tam jakiś znajdę..
Moja siorka ma 4 dzieci i mówi, że śmiało mogę wyprać w zwykłym proszku, którego używam dla siebie - byle go pożądnie wypłukać. Hmm..

ledwo co wróciłam z miasta a wy już się taaak rozpisałyście że ledwo co czytam./.hihi:-) no ja już podbiłam legitymację ubezpieczeniową więc spokojnie mogę robić dalsze rzeczy. idę wstawić pranie, trzeba ogarnąc trochę mieszkanie poodkurzać, i zacząć się pakować wreszcie do szpitala...wkońcu chyba trzeba się jakoś przygotować..
a dzisiaj mam jakies dziwne bóle w dole brzucha.. no ale nie powinnam się dziwić..do porodu coraz bliżej... :-):-) chcialabym mieć to wszystko już za sobą.. ahh..

Marzenko 80 to właśnie kocyk Drewex. Ja mam poszewkę tego wymiar(135x100) i nie chce już kombinować. Pewnie użyję go tylko latem do przykrywania małego no ale co zrobić:happy:.
Confi blenderek już wyciągam i działam.Aż mi ślinka leci na te pyszności.
Starszak przyszedł ze szkoły to też sie załapie:-D

Potem w Polskim - i tam właśnie był ten jeelp 600gram za 6 euro :wściekła/y: Marki nie znam, więc sobie podarowałam zakup. Pójdę jeszcze w weekend do Tesco albo do Lidla - może tam jakiś znajdę..
Moja siorka ma 4 dzieci i mówi, że śmiało mogę wyprać w zwykłym proszku, którego używam dla siebie - byle go pożądnie wypłukać. Hmm..

Joannn ja w Polskim sklepie kupiłam płyn do prania Dzidziuś, ale nie pamiętam ile kosztował :-(
jeśli chodzi o proszki to w Irlandii dla dzieci przeznaczone są Fairy, poznasz je po dzidziusiu na opakowaniu. Również nadają się te proszki z napisem BIO....
w Lidlu i w Aldim ich raczej nie znajdziesz - proponuje Tesco i Dunnes Stores.

a co do prania w "dorosłych" proszkach to ja bym przez pierwsze miesiące nie ryzykowała :no: wiadomo że teraz dużo dzieci rodzi się a alergiami...

a ja kupilam proszek lovela, wypralam w nim ciuszki w zasadzie ciuszki sa mieciutkie, i maja naprawde delikatniutki zapach, prawie nie czuc nic, w kazdym razie mowia ze to dobrze, zeby nic nie pachnialo intensywnie przy maluszku, bo one nie lubia mocnych zapachow, nawet perfum!

reklama

Joannn
ja w Polskim sklepie kupiłam płyn do prania Dzidziuś, ale nie pamiętam ile kosztował :-(
jeśli chodzi o proszki to w Irlandii dla dzieci przeznaczone są Fairy, poznasz je po dzidziusiu na opakowaniu. Również nadają się te proszki z napisem BIO....
w Lidlu i w Aldim ich raczej nie znajdziesz - proponuje Tesco i Dunnes Stores.

a co do prania w "dorosłych" proszkach to ja bym przez pierwsze miesiące nie ryzykowała :no: wiadomo że teraz dużo dzieci rodzi się a alergiami...
Wielkie dzięki za informacje :-) Właśnie troszkę się obawiam prać w moim proszku.. Ja kupuję w Aldim proszek Almat - i w sumie jest na nim matka z dzieckiem ale z takim już trochę wyrośniętym, więc to raczej tylko reklama i napisu BIO nie ma, ani też słowa o dzieciach. Zerknę dziś w polskim sklepie za tymi płynami a jak nie to do Dunnes Stores może jeszcze dziś wdepnę bo mam bliżej niż Tesco :yes:

Do góry