reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Ja też już się melduję :-)
dziś zaczynam prać rzeczy dla juniora... powiedzcie mi coś, ręczniki to z czym mogę połączyć podczas prania? z pościelą czy lepiej z ciuszkami?
i kocyki to też z czym połączyć?

wiadomo - że dla siebie wszystko pierze się osobno, ale dla dziecka mam raptem 2 ręczniki i 2 kocyki no i tak bez sensu nastawiać dla nich po osobnym praniu...

sorki ze głupie pytanie, ale ja serio-serio nie wiem :-( :eek:
p.s. jak uważacie - czy 2 kocyki i 2 ręczniki to wystarczą, czy lepiej mieć więcej?

reklama
mamamatysia
właśnie przyszło:tak: ale niestety muszę zaczekać na męża:sorry: kurcze bo sama sobie z tą wielką paką nie poradzę...

Barmanko da ręczniki i dwa kocyki wystarczą w zupełności. Ręczniki dobrze prac z pieluchami tetrowymi a kocyki masz akrylowe, bawełniane czy polarek?
Nina pewno, ze czekaj na męża i nie przemęczaj się:no:.

barmanka wcale nie głupie pytanie
ja na przykład mam już wszystko poprane i ostatnio dokupiłam jeden ręcznik...przecież bez sensu jeden wrzucać do pralki a z naszymi nie mam zamiaru prać:baffled: więc wyprałam go wczoraj ręcznie
teraz idę z powrotem siłować się z żylazkiem...boshe jak ja nie nawidzę prasować:no:

baramanka- ja mam 2 kocyki i 2 reczniki, i jedno okrycie kapielowe i tak okrycie i 1 recznik jest bialy wiec pralam z bialymi i jasnymi ciuszkami pralam w temp 40

Dziewczyny jesteście kochane, wielkie dzięki :****

kurcze zapomniałam o tych pieluchach tetrowych :rofl2: jestem tak podekscytowana tym praniem że szok :szok: (jak można podniecać się praniem ciuszków :-D ech to tylko przyszła mama zrozumie ;-)).

mamamatysia - kocyk jeden jest bawełniany, drugi polarowy...
a rożek też powinno się wyprać? :zawstydzona/y:

u nas znowu "barowa" pogoda.... wrrrr i w domku ciemno jak w d....e u murzynka :-(

aga- myślę, że Twój lekarz wie co robi i może właśnie dlatego dał Ci to zalecenie "brać leki nie dłużej jak 4 dni" :tak:. Biorąc leki tak krótko może macica się do nich nie przyzwyczai i po ich odstawieniu nie ma żadnego efektu. Czasem mamuśki lądują w szpitalu na kilka dni z powodu skurczy i są podłączane pod kroplówki fenkowe i po powrocie do domku nic już nie łykają :happy:. Ale dla świetego spokoju możesz się dopytać swojego gina jak to jest z tymi lekami

mamamatysia- witaj w klubie fenkowy mamuś. Ja lecę na fenku już 2 miesiąc i lekarz nadal mi karze go brać:baffled: uparł się i tyle ... za 9 dni może wkońcu go odstawię ...

reklama
Witajcie majóweczki.
Już chyba z miesiąć nie pisałam, ale czytam Was na bieżąco.

Anula1812 ja też tak mam ze brzuch mi zmalał i nie wiedziałam że to może oznaczac początek porodu - zaciakawiłaś mnie. Tylko mój mały chyba jeszcze nie obrócił sie. No nic to ja tez czekam :) A mamy podobny termin.

Aga km pisałaś kiedyś że mieszkasz w okolicach Złotoryi Mój teśc pochodzi ze Złotoryi, mam też rodzinkę w Polkowicach. A moja mama pochodzi z okolic Zgorzelca.
I masz racje aqua park w Libercu jest o wiele lepszy niż w Polkowicach ( też miałam okazje i w jednym i w drugim być).

Ankzoc, Nina, Madzia i wszystkie inne dziewczyny ze skórczami trzymajcie się jeszcze. Jeszcze nie czas na rozpakowywanie się.

Wszystkim nowym mamusiom serdecznie gratuluje!!!!!

Ja też na święta ostro myłam okna i sprzątałam, ale mam nadzieje, że narazie nic sie nie szykuje jeszcze 4 tyg zosały. Naomiast strasznie zaczeły boleć mnie nogi(stopy), puchne juz od dawna jak Wam wcześniej pisałam, ale zaczeły boleć mnie kolana - stawy. I też czasami po jedzeniu jest mi niedobrze.

Do góry