reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
dzień doberek:-)
Ja właśnie zwlekłam się z wyrka..boshe dziewczyny jakie ja mam sny to po prostu jakiś dramat:szok: śniłyście mi się ...tak chyba mi siadło na psychice to wczorajsze zamieszanie z forum zamkniętym że aż w nocy mi się śniło:-D:-D
jak narazie jestem pełna energii..więc trzeba by to dzisiaj wykorzystać...nie wiem czy nie zabiorę się za prasowanie:baffled:

Joannn co do tych wklęsłych sutek to słyszałam..ale skoro masz normalne teraz to nie wydaje mi się żebyś miała taką przypadłość..bo to przecież bardzo żadko się zdarza

Dobra idę zrobić jakieś śniadanko:-)

A Wy kochane już mi wstawać z łóżek!!:-):-)

Kochane mamusie dziś po 9 idę na wizytę do lekarza, jak tylko bede po zaraz napiszę wam wiadomosć, proszę o kciukaski ;-). Wszystkim mamusiom, ktore dziś tez maja wizyty zyczę powodzenia i trzymam kciuki ;-)

joann- kochana ja chodzę na szkołę rodzenia i połozna mowila nam ze pod zadnym wzgledem nie mamy nic robic z piersiami, nic nie mamy hartowac. A co do tego , ze moga byc wklesle to jakas totalna bzdura, jesli twoje sutki np podczas sexu, lub zimna reagują normalnie tzn twardnieja i wystają to znaczy, ze wszytsko wporzadku i nie masz o co sie martwic, jednakze sa dziewczyny, u ktorych sutki sa wklesniete i one moga miec problem, takze nie hartuj ich bo tym mozesz sobie narobic problemu a i doprowadzić do skurczy porodowych a co do okladow zimnych i cieplych to stosuje sie je po porodzie jak np masz zastój mleka to kladziesz cieply oklad, a jak masz nawal., albo obrzek to zimny , a tak pozatym to po porodzie najlepeij sutki smarowac wlasnym mlekiem jesli sa podraznione, bo to jest najlepszy sposob , mam nadzieje ze rozwialam twoje watpliwosci w razie pytan - pomoge ;-)

nina27- co do snow to nawet nie pytaj , mi sie snia takie durnoctwa, ze szkoda gadac, dzis mi sie snilo, ze bylam w ciazy z blizniakami i ze w 12 tc zaczelam rodzic na ulicy, a w zasadzie to te dzieci ze mnie wylecialy i ciagle widzialam tylko krew, poprostu masakra

Dżem dobry....

Dziękuje za słowa pochwały nad fryzurką. Śliczna jestem, nie? chociaż Wam się podoba, bo mój małżonek przechodzi sam siebie, żeby dać mi odczuć, co o nich myśli.

Ja nie wiem, czy śmiać się czy martwić, ale mąż nie dostał tej pracy! I niechce się cholera przyznać dlaczego! Pewnie kazaliby ściąć mu włosy, a tego już nie zrobi dla nikogo. Ma takie długie, kręcona niemal po pas (to może to Wam da obraz, dlaczego na moje tak zareagował:eek:)

Dziś i jutro ostatnie dni z teściową. Cholera, powinno się ustawowo ograniczać kobietom w ciąży przebywanie z osobami wyjatkowo działającymi na nerwy. Bo trzeba się nią zająć, pogadać, kawa, herbata, coś do jedzenia, odpoczynek... i inne takie. A jak ja mam usiąść przed kompem i napisać Wam, jak tęsknię do BB i majóweczek?

Jeśli chodzi o pediatrę, to ja mam kłopot z głowy. Pójdziemy do mojego:-) Stary, bo stary, ale jeszcze słowa skargi na niego nie słyszałam:-)

ja wizyte u gin mam w poniedziałek. Też przez te Święta i stresy zaczeły się dzieć dziwne rzeczy z brzuchem. Stawia się, twardnieje, mam skurcze jak chodze. Jak siedze z resztą też. Kiedyś pytałam o czop, bo wydawało mi się, że mi wyszedł. Ale to było prawie dwa tygodnie temu, to już bym urodziła, nie?

Lece na płatki i może coś do tego. Smacznego dziewczynki! No i:

Wstawać śpiochy!

czesc dziewczyny ale z Was ranne ptaszki ja dzisiaj wyjatkowo z rana samego bo w wiekszosci to do 9 podsypiam:-:)szok:.
nina27 brzydula jakos mnie nie wciaga:no::no:

tsarina to juz rozumiemy Twojego mezusia z fryzurka:baffled:

anzoc -trzymamy kciukasy za wizytke

a co do snow o porofdach to ja je tez miewam ostatnio snilo mi sie ze dzidzia miala taki otworek z boku brzucha i tamtedy nozke wystawiala:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:a ja ja na sile wciskalam:rofl2::rofl2::rofl2:
a co do wagi to ostatnio schudlam kilogram ale maluszek przeciez urosl o kg wiec pocieszam sie ze w sumie to ja schudlam 2:tak::tak:
a i jeszcze jedno dolaczam do klubu nozek-balonikow:szok::szok:

hello Majóweczki :)))

a za mną kolejna niespecjalna nocka.. ehhh... Ale pocieszam się tym, że po porodzie będzie gorzej - więc teraz to takie małe przygotowanko, hehe..:-D

Sny - ojjj, dziewczyny, jak bym Wam napisała co mi się śniło - to wyszłabym na największą zbreźnicę na tym forum, hihihi.. No ale głodnemu chleb (a w sumie to chyba cała piekarnia :-p) na myśli;-)

Właśnie ponadrabiałam wszystkie stronki od wczoraj (sporo tego się wieczorkiem wytworzyło, hehe:-D) no i czekam z Caro w dłoni na wsparcie siłowe na cały dzisiejszy dzionek :happy:

próbowałam się dziś spakowac do szpitala ...heheeh trzeba większa torbę z piwnicy przynieśc...same podklady poporodowe zajęły mi pól torby a gdzie reszta? Bez prostownicy nigdzie nie pojadę :-D

hehe - ja mam podobnie.. Póki co spakowałam wszystkiego po trochu (zabrałam 2 op. podkładów dla mnie, 10 wkładek laktacyjnych, dla Małej ponoć pieluchy i środki pielęgnacyjne należy wsadzić do jakiejś reklamóweczki, która będzie przywiązana do jej wózka - więc ponoc 20 pampersów na "dzień dobry" wystarczy)..
Ale niestety parę rzeczy muszę jeszcze dorzucić, więc większą torbę poprostu MUSZĘ uruchomić..
Przede wszystkim muszę laktator wysterylizować - i chyba dziś to zrobię.. No i kosmetyczka:happy:

reklama
torbę będę pakować w przyszłym tygodniu..ale faktycznie ja nie wiem jak ja to wszystko pomieszczę...:baffled:
aga Ty się kochana nie przejmuj bo ja też mam takie sny, że sama staram się z rana o nich zapomnieć;-):-p ale to wszystko przez to że żyję już jakiś czas w celibacie:sorry: (z polecenia lekarza) więc jestem usprawiedliwiona:-)

Do góry