reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

no nie!!! confi to już teraz przesadziła!!!:angry: żeby mi tu jeszcze o naleśnikach pisać:angry:
źlamdam M żeby mi poszedł zrobić kolację..a mam w lodówce taki pyszny domowej roboty boczek:-p po prostu palce lizać...mnie się nie chce tyłka ruszać;-) a z chęcią zjem kolację w łóżeczku tylko czeka mnie jeszcze wieczorna toaleta w łazience...co ostatnio mnie strasznie męczy normalnie wychodzę z łazienki zawsze czerwona jak burak..tak bardzo się męczę ...najbardziej nie cierpię wsmarowywać kremu w stopy..kosztuje mnie to tyle wysiłku że szok:baffled: zajebiście muszę wyglądać z zewnątrz jakby tak ktoś na mnie popatrzył to pewnie miałby niezły ubaw:nerd:

reklama
Barmanka a Ty jeszcze masz szanse na koniec kwietnia się załapać. Ja kwietnia też nie chcę. Na kiedy masz termin?

termin mam na 17-ego maja , ale wątpię by MAcelek wylazł wcześniej :baffled: (lekarz powiedział że szyjka u mnie jest długa i zamknięta - czyli że do porodu mi sie nie szykuje)

jejuś Confi okropna jesteś :-p ale mi ślinka cieeeeknieeee na te twoje naleśniczki.....
ide poszperać w lodówce może też coś dobrego znajde :sorry:

paula spoko rozumiem :tak:

o bosiuś , naleśniczki....macie pyszne pomysły,;-)
mój M sie mnie zapytał kiedy obiad ? I moze to normalne pytanie dla kogoś kto jada codziennie ale u nas obiadu nie było już przeszło tydzień.Przed świętami jakoś nie było czasu, ciągle cusik a teraz trzeba zjeść to co w lodówce a ja najchętniej na obiad jadłabym codzień lody miętowe.
A u mnie brzuszek twardnieje często wraz z bólemjak na @ i pachwin , ciekawe jak moja szyjka bo tego to ja sie tu nie dowiem.A małą to mam jakoś dziwnie rozpulchnioną bo czuje jak sie podcieram.:szok:

dziewczyny a ja mam jeszcze takie szybkie pytanko - czy te podkłady poporodowe firmy Bella to one mają takie pasek z klejem od spodu tak jak podpaska?

Załączniki

• podklady_ginekologiczne.jpg
    podklady_ginekologiczne.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 22
No a ja dziś próbowałam z ananasem - zjadłam całą puszkę i teraz czekam na rozpoczęcie akcji ;-) hehe pewnie to i tak za mało, a reszty nie próbowałam, bo fizycznie nie jestem jakoś w stanie.

Dobranoc wszystkim :-)

reklama
Wracając do wątków zamkniętych bo widzę, że wielka dyskusja rozgorzała - to ja też się irytowałam jak czytałam w forum (nie koniecznie majówek) coś w rodzaju: reszta na zamkniętym.. ale już się tym nie przejmuję. Grunt, że nasze forum się rozwija, że nie nadążam czytać :-D a skoro tamte mamy chwalą się porodami tylko w małym gronie zamkniętym to po prostu uszanujmy to. Też mi to troszkę z początku nie podobało się, że każdy może tu czytać co piszemy ale przecież ciąża to piękna sprawa i nie ma co ukrywać - ludzka rzecz. Na pewno nie mamy się czego wstydzić a już nie rozumiem czego obawiają się panie z forum zamkniętego... :szok: Ale to ich problem..

Tsarina - wreszcie dałaś zdjęcie w nowej fryzurze! A nie mówiłam, że pewnie Ci będzie pasować do kształtu Twojej twarzy :-) pięknie :tak::tak:
Barmanka79 - pamiętam Twoją akcję z lekarzem dlatego porażka, że Cię w błąd wprowadził :wściekła/y: i kasę jednak musisz dać.. A ile wziął? Tylko nie mów, że 50 euro!

Też dziś byłam na wizycie u lekarza a właściwie pielęgniarki... Barmanko - Ty widzisz się za każdym razem z GP czy tak jak ja za pośrednikiem - czyli pielęgniarką. I jak czytam masz też badania ginekologiczne - wykonywane przez GP??? Czy w szpitalu? Bo ja nie miałam żadnego badania na fotelu.. A mój GP tylko wchodzi na 5 minut do gabinetu - maca brzuch, bada tętno dziecko i na tym jego rola się kończy. Tak, że mam wrażenie, że moją ciążę prowadzi pielęgniarka, która waży mnie, bada mocz, mierzy ciśnienie i ogólnie ze mną rozmawia jak przebiega ciąża. W sumie to mi to jest na rękę - bo cienko u mnie z engliszem a pielęgniarką jest Polka ale z drugiej strony zastanawiam się czy ma dość dużą wiedzę na temat ciąży..
Dziś mi powiedziała, żebym sobie hartowała sutki: na zmianę ciepłym i zimnym ręcznikiem - tak by sutki były podrażniane i by stały. Bo po porodzie mogą być wklęsłe i dziecka nie zdołam wtedy nakarmić :szok: Nigdy nie słyszałam o wklęsłych sutkach.. :baffled: Bo rozumiem, że hartuje się piersi by potem w czasie karmienia nie krwawiły i nie bolały ale że mogą okazać się wklęsłe... :confused:

Do góry