reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

aga km- nam polozna mowila ze najpierw sa skurcze takie przepowiadajace, a jak odejda wody to juz trzeba grzac do szpitala, albo leci krew. Takze to nie jest tak jak pokazuja na filmach , ze odchodza wody i dopiero zaczyna sie porod ;-), mysle ze to rozpoznasz i nie zalejesz meza ;-), moj maz sie smieje ze w samochodzie wylozy mi jakies folie na siedzenia :-D

reklama
hehe ankzoc - mój też ma niezłą polewkę z całej tej sytuacji... Wiem co ma się jak zacząć.. ale wiesz - nie wszystkie porody wyglądają "książkowo". NO ale - co ma być to będzie :))

Nina a no chociażby dlatego że pierwsze info o urodzinach dzidzi pojawia się na zamkniętym....
no i myślę że jeszcze inne powody też by się znalazły (dla każdej inne)....

a dzieciaczki doleciały całe i zdrowe do Polski, stersik już minął, ale jestem mega szczęśliwa ze sobie poradzili :-)

aga km- pewnie, to natura zdacyduje jak to bedzie wygladalo, ja o tym nie mysle w ogole i nie slucham nie czytam o innych porodach, nie chce sie nakrecac

wklejam kawałek artykułu :

Od 32 tygodnia ciąży powinnaś zgłaszać się na badania kontrolne co dwa tygodnie. Normą w tym miesiącu jest przybieranie na wadze ok. pół kilograma na tydzień. Zgłoś się do swojego lekarza jeśli tylko zaobserwujesz:
  • krwawienie lub odpływ płynu z pochwy
  • silne skurcze brzucha, bóle żołądka lub tępy ból pleców
  • pogorszenie ostrości wzroku, plamki przed oczyma
  • uczucie wypierania dziecka do dołu
  • zauważalne, nietypowe zmiany ruchliwości twojego dziecka
  • więcej niż 5 skurczów macicy w ciągu godziny

no widzisz barmanko - czyli wszystko się dobrze "skończyło" i stresik był niepotrzebny (ale przyznam się szczerze, że i ja pękałabym z niepokoju).

barmanka79 17lat to już nie takie dziecko ;-) ja leciałam zupełnie sama samolotem, pierwszy raz w życiu w podobnym wieku - nie miałam skończonych 18 lat. Też sobie poradziłam, więc nie potrzebnie się stresowałaś - ale oczywiście zrozumiałe :happy:

A co do forum zamkniętego, ja nie czuje potrzeby dołączenia do tego grona, jednak jak barmanka wspomniala, pierwsza informacja o pojawiających się dzieciach ukazuje się właśnie tam ... a my wszystkie jesteśmy ciekawe ( a przynajmniej ja) - no trudno.

Wody płodowe podobno sączą się najbardziej właśnie leżąc, bo wtedy główka dziecka nie zamyka ujścia, gdy się chodzi czy też siedzi takie wyciekanie jest utrudnione.

Kaatharina - ale widzę, że Twoje Maleństwo też lada chwila będzie wśród NAS :-)
Więc to My pierwsze będziemy miały możliwość podziwiania Twojego CUDA :-D:-D:-D

reklama
ale wiecie dziewczyny ja od dzis zaczynam pranko! Najpierw wypiore wszytskie biale i wyprasuje na spokojnie a pozniej kolorki, poki jeszcze moge....

Ankzok - uważaj z prasowanieem bo ja właśnie jak trochę poprasowałam to mi zaczął brzuch twardnieć i całą noc mnie męczyło. Na szczęście w końcu No spa pomogła

Do góry