aga km- nam polozna mowila ze najpierw sa skurcze takie przepowiadajace, a jak odejda wody to juz trzeba grzac do szpitala, albo leci krew. Takze to nie jest tak jak pokazuja na filmach , ze odchodza wody i dopiero zaczyna sie porod ;-), mysle ze to rozpoznasz i nie zalejesz meza ;-), moj maz sie smieje ze w samochodzie wylozy mi jakies folie na siedzenia
reklama
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Nina a no chociażby dlatego że pierwsze info o urodzinach dzidzi pojawia się na zamkniętym....
no i myślę że jeszcze inne powody też by się znalazły (dla każdej inne)....
a dzieciaczki doleciały całe i zdrowe do Polski, stersik już minął, ale jestem mega szczęśliwa ze sobie poradzili :-)
no i myślę że jeszcze inne powody też by się znalazły (dla każdej inne)....
a dzieciaczki doleciały całe i zdrowe do Polski, stersik już minął, ale jestem mega szczęśliwa ze sobie poradzili :-)
Nina27
Majowe mamy'09
wklejam kawałek artykułu :
Od 32 tygodnia ciąży powinnaś zgłaszać się na badania kontrolne co dwa tygodnie. Normą w tym miesiącu jest przybieranie na wadze ok. pół kilograma na tydzień. Zgłoś się do swojego lekarza jeśli tylko zaobserwujesz:
Od 32 tygodnia ciąży powinnaś zgłaszać się na badania kontrolne co dwa tygodnie. Normą w tym miesiącu jest przybieranie na wadze ok. pół kilograma na tydzień. Zgłoś się do swojego lekarza jeśli tylko zaobserwujesz:
- krwawienie lub odpływ płynu z pochwy
- silne skurcze brzucha, bóle żołądka lub tępy ból pleców
- pogorszenie ostrości wzroku, plamki przed oczyma
- uczucie wypierania dziecka do dołu
- zauważalne, nietypowe zmiany ruchliwości twojego dziecka
- więcej niż 5 skurczów macicy w ciągu godziny
Kaatharina
Majowe mamy'09
barmanka79 17lat to już nie takie dziecko ;-) ja leciałam zupełnie sama samolotem, pierwszy raz w życiu w podobnym wieku - nie miałam skończonych 18 lat. Też sobie poradziłam, więc nie potrzebnie się stresowałaś - ale oczywiście zrozumiałe
A co do forum zamkniętego, ja nie czuje potrzeby dołączenia do tego grona, jednak jak barmanka wspomniala, pierwsza informacja o pojawiających się dzieciach ukazuje się właśnie tam ... a my wszystkie jesteśmy ciekawe ( a przynajmniej ja) - no trudno.
Wody płodowe podobno sączą się najbardziej właśnie leżąc, bo wtedy główka dziecka nie zamyka ujścia, gdy się chodzi czy też siedzi takie wyciekanie jest utrudnione.
A co do forum zamkniętego, ja nie czuje potrzeby dołączenia do tego grona, jednak jak barmanka wspomniala, pierwsza informacja o pojawiających się dzieciach ukazuje się właśnie tam ... a my wszystkie jesteśmy ciekawe ( a przynajmniej ja) - no trudno.
Wody płodowe podobno sączą się najbardziej właśnie leżąc, bo wtedy główka dziecka nie zamyka ujścia, gdy się chodzi czy też siedzi takie wyciekanie jest utrudnione.
reklama
marychna21
Fanka BB :)
ale wiecie dziewczyny ja od dzis zaczynam pranko! Najpierw wypiore wszytskie biale i wyprasuje na spokojnie a pozniej kolorki, poki jeszcze moge....
Ankzok - uważaj z prasowanieem bo ja właśnie jak trochę poprasowałam to mi zaczął brzuch twardnieć i całą noc mnie męczyło. Na szczęście w końcu No spa pomogła