reklama
Nina27 - wiesz tutaj są/były takie tematy poruszane, że to "forum zamknięte" w sumie jest mi zbyteczne. Skoro do dzisiejszego dnia nie mam dostępu to wątpię abym w maju dostała..
Poza tym po narodzinach dzidzi będziemy inaczej czas pożytkować (mówię tu za siebie, i w sumie wątpię abym często udzielała się w ogóle na forum), więc..
Szkoda mi tej fotki właśnie..
A Jola - udzielała się co jakiś czas i na mamach majowych, i swoje fotki wrzucała do odpowiedniego działu.. Zresztą skąd byśmy wiedziały o jej terminie porodu?
Poza tym po narodzinach dzidzi będziemy inaczej czas pożytkować (mówię tu za siebie, i w sumie wątpię abym często udzielała się w ogóle na forum), więc..
Szkoda mi tej fotki właśnie..
A Jola - udzielała się co jakiś czas i na mamach majowych, i swoje fotki wrzucała do odpowiedniego działu.. Zresztą skąd byśmy wiedziały o jej terminie porodu?
Nina27, madzia, ankzoc - wczoraj rozmawiałam o porodzie z moją kuzynką - ona właśnie miała skurcze bezbolesne - krzyżowe (takie w sumie jak na okres), do tego napinał jej się brzusio.. Jak przyjechała na wizytę do lekarza, to okazało się, ze miała już 6 cm rozwarcie no i poród się rozpoczął, dopiero po jakimś czasie wzięły ją bolesne bóle.. Także lepiej upewnić sie lekarza co i jak..
Aga, Nina, Ankzoc widzę że jesteśmy na podobnym etapie ciąży...ja też od kilku dni mam dziwne bóle, trochę twardnieje brzuch ale bardziej boli mnie w dole jak w czasie okresu i oczywiściwe głównie w nocy więc staram się to przespać.
Na szczęście dzis mam planową wizytę u gin.
Myślę że dopóki się nie upewnimy u lekarza , że to "normalne" to lepiej poleżeć troszkę wiecej na kanapie, może to takie świąteczne zmeczenie?
Na szczęście dzis mam planową wizytę u gin.
Myślę że dopóki się nie upewnimy u lekarza , że to "normalne" to lepiej poleżeć troszkę wiecej na kanapie, może to takie świąteczne zmeczenie?
tikanis
CieRpliWa
madzia- mojej kolezance odszedl czop a po tygodniu gdzies dopiero odeszly jej wody.. i urodzila.. takze ja bym zadzwonila do lekarza ale sie nie denerwowala.. to jeszcze chwilke potrwa zanim urodzisz a wody plodowe opisala mi ze cale wiaderko wody.. taka zwykla jak z kranu.. hehe
nina27- dobrze jutro jak wroce to napisze na pewno, mysle ze gdzie popoludniu , wiem ze taka ilosc nie jest normalna, mi dopiero przeszlo jak sie polozylam spac! Moja siostra miesiac przed porodem dostala takich skurczy, ale mowila ze nie z taka czestotliwoscia, miala ich pare na dobe, a m-c pozniej rodzila
aga km- tylko wiesz te bole to nie sa taki jak na okres, to tylko kwestia napinania sie calej macicy, nie jest to bolace, bardziej uciazliwe bo czujesz sie jakbys miala napiete caly czas miesnie!
ale wiecie dziewczyny ja od dzis zaczynam pranko! Najpierw wypiore wszytskie biale i wyprasuje na spokojnie a pozniej kolorki, poki jeszcze moge....
aga km- tylko wiesz te bole to nie sa taki jak na okres, to tylko kwestia napinania sie calej macicy, nie jest to bolace, bardziej uciazliwe bo czujesz sie jakbys miala napiete caly czas miesnie!
ale wiecie dziewczyny ja od dzis zaczynam pranko! Najpierw wypiore wszytskie biale i wyprasuje na spokojnie a pozniej kolorki, poki jeszcze moge....
reklama