reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

dziewczyny ja przestałam czuć się jak w ciąży, ale z niunią pewnie wszystko ok w końcu parę dni temu byłam na USG :crazy:
u mnie jak gin będzie stwarzał problemy:angry: to będę miała zaświadczenie od neurochirurga i z poradni genetycznej, że naturalny nie wchodzi w grę. Tak samo neurochirurg się wypowie jakie znieczulenie zewnątrz oponowe czy narkoza:crazy:

reklama
masakra z tymi porodami, nie dosc ze ze 40 lat temu na zachodzie byly takie warunki jak u nas to jeszcze jetesmy w zasadzie zmuszane do porodu naturalnego:wściekła/y:, bo jakis buc na gorze sobie wymyslil ze tak bedzie lepiej, ciekawe czy kiedykolwiek byl przy porodzie naturalnym:angry:

Ell, trzymam za Ciebie mocno kciuki, staraj sie nie stresować bo można sie w ten sposob psycicznie wykończyć... ja sie po tych kilku tyg czuje wypalona psychicznie do zera :zawstydzona/y: A jak wczoraj czekałam do tego lekarza to w pewnym momencie myślałam że wstane i zaczne krzyczeć bo już mnie tak nerwy zjadały :szok:
nie wiem czemu Moniau sie nie odzywa... :angry:

misza hm ja miałam w pierwszej ciąży zwolnienie od internisty z B- a miałam zapalenie oskrzeli- mi sie zawsze wydawało, że B to oznacza ciężarna i, że nalezy mi się 100%

jestę w szpitalu bo w sobote dostałam strasznych kłóć w prawym boku:crazy: w niedziele poszłam jakaś lekarka mnie zbadała i kazała iść do domu. Dopiero w poniedziałek poszłam do swojego gina i kazał zostać w szpitau. Jak narazie nie znają przyczyny ale najprawdopodobniej moge to mieć od soków i owoców więc jak narazie tylko woda mineralna kompoty i jabłka z przyjemnośći:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No ale czego się nie robi dla swojego maleństwa

nie ma co sie przejmować tymi 180 dniami, jesli kto musi koniecznie iść na l4- bo komisje póki co to tylko formalność..i przyznawany jest spokojnie zasiłek rehabilitacyjny

No jak ja byłam już w ciaży chora na angine to powiedziałam o ciąży interniście i on chciał mi wystawić zwolnienie pełnopłatne tyle ze ja nie chciałam bo w pracy by dowiedzieli sie... nie chciał nawet zaświadczenia o ciazy, uwiezyl mi na slowo.... teraz jakby co to mam aktualne usg z opisem... ksiazeczki ciazy jeszcze nie mam... no ale na zwolnienie raczej na razie sie nie kwalifikuje ;-)
Chociaz nie powiem jestem stokrotnie wypompowana po przejsciach z poprzednim ginekologiem i straszniem ciaza pozamaciczna, obumarłą itd :crazy: Najchetniej odpoczelabym teraz z tydzien bo czuje sie psychicznie wyniszczona :nerd: nawet w ta sob pracuje.... chociaz kobieta w ciazy ponoc nie musi w nadgodzinach pracowac :confused:

katarzynak83 a jakieś objawy ciążowe wystapiły już u Ciebie, jak się czujesz?
No jakiś super objawów nie mam... Powiekszyly mi sie piersi :szok: z czego akurat jestem srednio zadowolona, troche mnie bola a raczej sa obolale... Poza tym czasem mam sukrcze w podbrzuszu - podobno to normalne bo macica sie rozciaga... mdlosci mam baaardzo rzadko, głownie gdy czuje jakies spaliny... Poza tym jestem mega zmeczona i strsznie mi sie chce spac :zawstydzona/y: Poza tym pogorszyla mi sie bardzo cera... no i na niektore rzeczy nie mam ochoty ktore jadlam do tej pory a tych ktorych nie jadlam strsznie mi sie chce :baffled: dzieki temu jestem juz do przodu 2 kg :-(
Ell, ja mysle ze objawy sa bardzo indywidualna sprawa, wiec sie niczym nie przejmuj! Ja na samym poczatku mialam o wiele wieksze mlosci niz teraz... tu chyba nie ma reguly. Nie stresuj sie tylko dbaj o siebie, na pewno niedlugo bedziesz sie chwalic maluszkiem... ja chyba wstawie zdjecie swojego usg... moj maz powiedzial ze dzidzia wyglada jak prosiaczek (z kubusia puchatka) z balonikiem :-D ( a ten balonik to pecherzyk zoltkowy ;-))

reklama
ehh jak ja wytrzymam to tego usg:sorry2:kręćka dostane..no bo mnie nic nie pobolewa, nie mdli..troche tylko rosne i czasami mam zachcianki

Do góry