reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ja też strasznie chciałabym mieć cc. Moja koleżanka miała 2 tygodnie temu planowaną i na drugi dzień czuła się już świetnie, a po 3 dniach była już w domu. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie, bez komplikacji, a mała miała prawie 4,5 kilo. Tylko pozazdrościć.

reklama
Dziewczyny, ja już moge spokojnie sie do Was dopisać... bylam wczoraj u lekarza i zadna tam ciaza pozamaciczna ani obumarła tylko normala i zdrowa! Dzidzius ma 11 mm i bije mu serce! :-DJestem bardzo szczesliwa!

Maniau, a co z Tobą? Miałaś wczoraj iść na usg... Napisz koniecznie bo sie martwie

u nas w szpitalu tez mozna w wodzie rodzic ale przy koncowce wychodzi sie z basenu, po prostu woda lagodzi bol, ale szczerze nie chcialabym rodzic do wody dziecka wiadom czy tam jakis zarazkow nie ma sama musialabym ten basen wyszorowac aby byc pewnym :-D

Justyna-0 - witaj serdecznie wlasnie sie zastanawialam gdzie jestes a ty na wakacjach miesiaczek no ladnie:-), czekamy na uaktualnienie listy:-), ja tez mialam dzis u siebie polozna i wiem kiedy bede miala juz scan 16 pazdziernika czyli za dwa dni, okazalo sie ze jestem w 12tyg i 4dniu w ciazy nie mam pojecia dlaczego bo wedlug moich obliczen tydz do tylu ale ona na tym swoim koleczku obliczyla tak nie wiem o co chodzi okaze sie na scanie:-),tak samo 16 bede miala pobrana krew na mase badan 6 dzialek maja wziasc:baffled:, normalnie wypapuja mnie, i w sumie to wszystko mam juz karte ciazy i jestem szczesliwa:-)

pozdrawiam

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie do bardziej doswiadczonych... Czy lekarz inetrnista moze dac zwolnienie w ciazy czy musi byc to ginekolog?
No i czy ze skierowaniem na badania od prywatnego ginekologa mozna isc zrobić te badania bezpłatnie??? Znając życie to pewnie nie, tylko w takim razie zastanawiam sie po co lekarz wypisywal mi to skierowanie, podpisywal i stemplowal... skoro mogl na zwyklym swistku wypisac jesli nigdzie sie to nie liczy...

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie do bardziej doswiadczonych... Czy lekarz inetrnista moze dac zwolnienie w ciazy czy musi byc to ginekolog?
No i czy ze skierowaniem na badania od prywatnego ginekologa mozna isc zrobić te badania bezpłatnie??? Znając życie to pewnie nie, tylko w takim razie zastanawiam sie po co lekarz wypisywal mi to skierowanie, podpisywal i stemplowal... skoro mogl na zwyklym swistku wypisac jesli nigdzie sie to nie liczy...
Gratulacje, cieszę się że wszystko z ciążą jest ok
internista nie może stwierdzić ciąży ani zajrzeć nam do ....., dlatego zwolnienie z powodu ciąży musi być wystawione przez ginekologa
a co do badań to są płatne- nie leczysz się w NFZ-cie to NFZ nie opłaci:dry:
pewnie stemplował i pisał z przyzwyczajenia
mój cholera, jeszcze nawet mi żadnych nie zlecił.. może z racji tego, że są płatne i to leży w moim obowiązku :confused:nie wiem...

ja tez mialam skierowanie na badania od lekarza prywatnego, poszlam do swojej przychodni to mi lekarz wypisal skierowanie od siebie, i moglam spokojnie zrobic tam badania tylko ze wr bylo platne, wiec pojechalam tam gdzie mam lekarza- robia tez wszystko na NFZ, i zaplacilam tylko za grupe krwi, a wyniki juz jutro miec bede:-D, a w pt do lekarza.

A co do cesarki to moje marzenie..jak pomysle o tym nacinaniu, pekaniu, i ogolnie bolach to mi sie juz wszytskiego odechciewa:sorry2:, no ale teraz nie bedzie mozna miec cesarki na zadanie, tylko w razie "w"

więc Katarzynka Ginekolog daje L4 ciężarnej które jest 100% płatne internista tez Ci może dać ale to już chyba 100% płatne nie jest wszystko zależy od tego tzw. kodu choroby który wpisze.
jak masz prywatne skierowanie na badanie to są niestety płatne, no chyba że pójdziesz do przychodni do gina i wtedy da Ci skierowanie za darmo. Wiem że niektóre dziewczyny tak robia umawiąją się ze swoim ginem chodza do niego prywatnie i sa u niego zapisane też państwowo i po skierowania chodzą do przychodni... Może idź i dowiedz się tam gdzie pobierają czy to bedzie płatne. Może akurat nie??

więc Katarzynka Ginekolog daje L4 ciężarnej które jest 100% płatne internista tez Ci może dać ale to już chyba 100% płatne nie jest wszystko zależy od tego tzw. kodu choroby który wpisze.
jak masz prywatne skierowanie na badanie to są niestety płatne, no chyba że pójdziesz do przychodni do gina i wtedy da Ci skierowanie za darmo. Wiem że niektóre dziewczyny tak robia umawiąją się ze swoim ginem chodza do niego prywatnie i sa u niego zapisane też państwowo i po skierowania chodzą do przychodni... Może idź i dowiedz się tam gdzie pobierają czy to bedzie płatne. Może akurat nie??
chyba tak zrobie, wiem ze ten moj lekarz tez pracuje w jakims szpitalu panstwowym... kurna nie usmiecha mi sie za wszytko bulic zwlaszcza ze za kazda wizyte u gina place 250 zl :szok:

katarzynak83 bardzo się cieszę, ze wszystko w porządku, gratulacje, i rób ten suwaczek:) i trzymaj za mnie kciuki do przyszłego piątku

ja też mam zawsze badania płatne jak skierowanie od gina prywatnego, ale czasami przepisuje mi podstawowe badania internista, a i internista daje zwolnienie jesli masz grype itd. i nawet na 100% płatne, tylko trzeba mieć do pokazania kartę ciaży lub zaświadczenie ginekologa o ciąży

reklama
ja to chyba dam kopertę okuliście jeśli ginekolog jednak stwierdzi że mogę rodzić naturalnie
wystarczy, że mi wpisze trochę większą wadę wzroku niż mam, od minus 6 dioptrii bodajże jest obowiązkowa cesarka, wpisują w kartę ciąży i hopla, w szpitalu na operacyjną bez dyskusji :-)

Do góry