reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

hej slonko
u mnie tez mowila polozna o tym masazu jak ja zapytalam mowila ze mozna robic je bo nie zaszkodzi ale ona nie wiezry ze pomagaja......ja jednak kupilam specjalna oliwke i od 38 tygodnia zaczne robic tez masaze.....jak nie bede miec skurczy....zobaczymy

reklama
a z ta cesarka to dziwne ze tata nie moze byc ......moja kolezanka rodzila juz ladne lata temu chyba 12 i tata byl i filmowal nawet wszystko.....:tak:
moze na specjalne zyczenie albo jak sie da w lape.......

a z ta cesarka to dziwne ze tata nie moze byc ......moja kolezanka rodzila juz ladne lata temu chyba 12 i tata byl i filmowal nawet wszystko.....:tak:
Mysle, ze to drugie :rofl2:
Polozna nawet powiedziala, ze cesarki na zyczenie raczej nie ma, chyba , ze jak to okreslila "Ma sie uklady/znajomosci z ordynatorem".:baffled:

krystyna A na czym polega ten masaz? Bo ja sie zmylam nim powiedziala.

U mnie położna też mówiła o masażu krocza. O ile dobrze pamiętam to mówiła, że robi się go olejkiem migdałowym. Ale nie słuchałam zbyt uważnie, bo raczej go robić nie będę...

Wdaje mi się, że co szpital to inne obyczaje. Moja kuzynka rok temu miała cc i jej mąż był przy tym i też mógł zdjęcia robić jak już mała była na świecie. A oni żadnych układów nie mają i "do kieszeni" też na pewno nie dali, bo ich na to nie stać. Tak, że to raczej od szpitala zależy.

krystyna DZIEKS;-)
Ja to juz chyba pozegnam sie... Naprawde jakos nie mam sily. Jeszcze lewa reka to jak Cie moge, ale prawa to zupelnie jakby mi krew z niej odplynela. Ciezko mi sie tez oddycha, jakbym miala jakis ciezar na brzuchu.
Jeszcze dla pewnosci raz sprawdze cisnienie. To chyba wysokim trzeba sie martwic?

hej slonko
za niskie tez niedobrze ale powiem Tobie ze mi rowniez dretwieja czasem ale nogi jak za dlugo siedze potem musze rozchodiz nieprzyjemne uczucie!!!!

Wlasnie to chodzi, ze to nie jest uczucie dretwienia... Ciezko to opisac. Jakbym mniej sily miala w tej rece. Nie wiem o co chodzi....

A wiecie, jeszcze mi sie przypomnialo. Na tym filmie byl przypadek kobitki, ktora pierwszy raz rodzila, no i lekarz zdecydowal, ze bedzie miala cesarke z uwagi na mala miednice. Czy Wy mialyscie jakies badania w tym kierunku?
U mnie lekarz nawet nie pisnal slowem o tym... Wogole jestem ciekawa co on powie na to, ze Julka jest glowa w gore.
Jak znam zycie, to niewiele!

reklama
hej
CHyba oni odrazu to stwierdzaja moja kolezanka tak miala jest strasznie waska w biodrach i miala dwie cesarki...ale wiedziala o tym wczesniej juz.......

Do góry