reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Dzięki meago, co my byśmy bez Ciebie zrobiły! :) Wyniki z dzisiejszej próbki będę miała dopiero jutro rano, bo dosyć późno doturlałam się dzisiaj do laboratorium. W każdym bądź razie, czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Jeszcze jedno odnośnie cukrzycy, moja siostra miała w dwóch ciążach i cały czas ma glukometr pod ręką. W tamtym tygodniu mierzyłam sobie nim cukier na czczo i po posiłku i miałam 78 na czczo, a po 1,5 h po śniadaniu 67. Ten po jedzeniu strasznie niski, prawda? :szok:
Aha, a meago, czy to prawda, że cukier w moczu może też wskazywać na jakieś problemy z nerkami?

U mnie dziś pracowicie, jak nie mam laptopa w ciągu dnia, to nagle tyle czasu się znajduje się na wszystko. Ale bez laptopa czuję się jak bez ręki:-( Dopiero jutro zabierają do serwisu.
Pogoda dziś u mnie pochmurna i popołudniu tak mi spadło ciśnienie, że się położyłam
Wszystkim solenizantkom życzę wszystkiego najlepszego.
Apropos gotowej wyprawki, to niby fajne wyposażenie, ale ja bym wolała sama sobie wszsytko skompletować. Tak dużo jest sklepów internetowych, że można w jednym sklepie kupić wszystko, a potem torbę i pieluchy i gotowe.

Dziękuję wielkie za wszystkie objaśnienia. Jutro jak odbiorę wyniki to dam znać, co wyszło w tym drugim moczu. A teraz koniec tematu, bo chyba zaśmiecam główny wątek medycznymi zagadnieniami:/ zaraz Rojku mnie prześwięci hehe :-D

laperedhil - mój M. też słucha metalu (na szczęście tylko słucha, a śpiewa na użytek domowy - na nieszczęście sąsiadów:p) i też chce dziecku taką muzykę puszczać, na co ja się stanowczo nie zgadzam ;-)

amethys - trzymaj się kochana!
meago - trzeba przyznać - jesteś nieoceniona:tak:
BabyPoznań - trzymam kciuki, za jutrzejszą wizytę :)
ursula - daj znać, jak było w szkole rodzenia :)

Niesamowicie spać mi się chce, ale z brzuchem trochę lepiej, więc "wyszykowałam się", czekam na M. i jedziemy na zakupy, bo już wszystko się pokończyło (moja siostra to taki głodomór, że wymiotła mi całą lodówkę :p)

Widze kochane , ze u Was nieciekawie...amethys trzymaj sie kochana, wiem jak to jest jak dzieci chorują ,nic sie z tym nie równa.Takze zycze Ci duzo siły i wsparcia od najblizszych, dla Ciebie i dzieciaczków zdrówka oczywiscie.
Innym dziewczynom ktorym wyniki kiepsko wyszły lub mają cukrzyce, takze duzo zdrówka i wytrwałosci do konca!

Ja wrociłam przed chwilą z Biedronki i Topazu, nie wiem czy macie gdzies u siebie taką siec sklepów...takie ogolnospozywcze.
Biedronka oczywiscie 100zł a dwie torby zakupów, Topaz 100 a jedna torbna ;/ Ta Biedrona powiem Wam na parawde ma duzo nizsze ceny i fajne produkty, polecam np serie z firmy bebeauty , są zele, balsamy, kremy do mycia twarzy..sporo tego, długo trzyma zapach,jest wydaje i ogolnie ja polecam.A i sole moprskie są po 3. 66 czy jakos tak, tez super zapachy i cena bardzo niska.

Acha dzis były fajner miski spozywcze w roznych kolorach jedna 3,99 jakos bardzo dobra kupiłam sobie 3.Zawsze do robienia sałatek itp sie przyda.

Dziękuje Meago.... no niby kamien z serca ale no martwie sie... jutro znowu musze łapać Jeremkowe siku bo trzeba zrobic dokładniejsze badania.
Co do cukru w moczu ...... mój pierwszy m to był cukrzyk insulino zależny wiec przez prawie 10 lat wyedukowałam sie w hipo i hiperglikemiach badan i poziomów cukru..... Jego lekarz (przemiła sędziwa juz pani profesor) która go prowadziła od najmłodszych lat mówiła ze progi nerkowe to bardzo indywidualna kwestia, ale jesli pojawił sie cukier w moczu to tylko lać po gołym dupsku bo nerki sobie juz z taka glikemia nie poradziły... oczywiście odnosi sie to do tych którzy maja diety pilnowac i wiedza o swojej chorobie.... tak jak napisałaś wynik wymaga dalszej diagnostyki...
Kiedys z ciekawości jak to jest jak cukier spada zapodałam sobie insuline (głupota wiem) i nie zazdroszcze tego uczucia, myslałam ze serce mi wyskoczy a ja padne trupem;).....
Byłego m juz tak dobrze znałam ze wychwytywałam jego hipoglikemie po zabarwieniu skóry, oczach, zachowaniu i zapachu potu.... bo on był z tych zlewajacych... najpierw diety pilnowała mu mamusia i wszystkich badan a potem ja .... teraz nie wiem co tam sie z nim dzieje, ale zapewne tez pilnuje mamusia bo z mamusią mieszka :)
Nie wiem dla czego ale lekarz nie mówił mi nic o badaniach poziomu cukru... w poprzedniej ciązy tez nie miałam ... dziwne ..
dziekuje Meago!!!!!!!!!!! Zawsze mozna na ciebie liczyc!!!!

reklama
Ktoś tu mówił o zaparciach że ma ja tez sie z tym borykam niestety od tygodnia i wczoraj myslalam że mi brzuch pęknie zjadłam jabłka i nic a dziś kupiłam sobie ACTIVIA (brzoszkwinia + ziarna zbóż + błonnik) hehe za niecałe 20 min wypróźniłam sie i ulga naprawde także polecam ACTIVIE.

Do góry