reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

martula1985 szalona!! 90 babeczek?!?! :szok:

amethys babeczce z pracy w szyne włożyli nogę przez złamanego palca. Trzymam kciuki, żeby chłopaki wracali jak najszybciej do zdrowia, bo Ty to faktycznie masz biedna co chwila jakieś "rewelacje".

BabyPoznan dobry pomysł z tym wózkiem, tzn. żeby można MaxiCosi wpiąć. :)
I nikogo prześwięcać nie będę :) Masz ochotę, to pisz tutaj :p Co najwyżej mogę skopiować wiadomości do odpowiedniego wątku, ale to nie jest konieczne :p
Tak jak pisze meago i ja jej na głównym żyć nie daję i pytam o różne cuda :D

Agatka co do wyprawki ja też wolałabym sobie sama skompletować taką wyprawkę :)

reklama
meago my Ci chyba jakiś bonus dla dzidzi ze zrzuty kupimy za te porady :-)

BabyPoznań mnie też wyszła glukoza na badaniach koło 13-14 tygodnia i ginka mi zaleciła picie wody Jana szklanę dziennie. Teraz mam spokój co miesiąc na kontroli i czysciutkie siurki :tak:

hej dziewczyny dzis wam niepoodpisuje ale przeczytalam was.

szybko napiszę ze bylismy dzis u tesciowej przez chwile i musialam jakos rozrywkowo reagować na jej chore teksty.
mój M mówi ze nie wiemy co ze swietami, jak je spedzimy bo to jednak moi rodzice i jego, a tak naprawde to my juz sami tworzymy osobna rodzinną komórkę wiec sie zastanawiamy czy b osobno nie spędzić swiąt..no i samo to ze jak bedzie minus 15-20 stopni to z malszkiem nigdzie sie nie wybieramy.
a tesciówka juz swoje 5groszy..ze jak to ze ona ma miec go na wyłączność,ze musi..itp. M i ja powiedzielismy ze jednak bedzie mial dwie babcie a nie jedna a a sie wielce obraziła..eh..

o******* zebrałam tez za to że ostatn o poweidzialam ze w sklepie w miescie gdzie mieszkamy widzialam matereac za 75zł..a ona do mnie gada ze on na pewno nie jest dobry jak za taką cene i znowu mi wypomniala ze oszczeedzam na dziecku..!! a materace gryczano kokosowe tylko no kosztują..

następnie, M mowi ze jak bedziemy miec drugiego chlopaka to nie mamy imienia..a ja mówie ze kajetan, i zaczełam wymieniać jakieś smieszne typu RSZARD, albo JAREK <bo wujku M który jest troch e przyglupawy> zaczelismy sie smiać , a jego mama że super imie, a ja mówie to może FRANUŚ po moim pradziadku..razem się zgodziliismy a ta jędza znowu swoje ze FRANCISZEK ? to takie glupie imie...a ja mówie ze papiez sie tak nazywa, a franus to złe ? to zamilkła.. nie mam siły do niej..

a na koniec wrócilism do tych materaców , to w koncu sie wkurzylam i poweidzialam ze będze spał na kamieniach albo na szyszkach, a jak sie urodzi to sam sobie bdzie pieluch zmieniał :-D to ta walni ęta do mnie..tak sie popatrzyla skrzywiona i z tesktem ze " ugryzałm sie w język, bo bym ci cos poweidziala".. a ja do niej to niech Pani mówi..i sie zamkneła no jędza okropna.. do wózka tez sie wtrącać chciala.. po zakupach z ikei musiala przyleżć i zobaczyć co kupiismy zeby pokomentowac..bo nie wytrzymala..co za kobieta... :angry:

no i też wypominala ze jak bylo do kupienia mieszkanie koło niej to trzeba było brać bo jak wrcócimy do szkoły to tylko problemy bedą.. bo M do pracy ja do szkoły i jeszcze jej dziecko bede musiala przyniesc do domu NOWORODKA, do starej baby mieszkania ?? bez łóżeczka i innych przyborów ?? ją pogieło totalnie... a mieszka ok 1km przez miasto do niej..dobrze ze często nas nie idweidza ale czuje ze bedzie nas napastowac po urodzeniu dzidziusia... mam jej juz dosc a co dopiero..eh. ..no i oczywiscie ciagle powtarza ze ona sie bedzie nim opiekowac ONA...a ja ? moja mama ?? tak to jest jak M jest jedynakiem..masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

eh poużalałm sie troche dziewczyny przepraszam...napisalam szybciochem z błedami ale jestem teraz u siebie u rodziców..jutro z samego rana jedziemy do lasu..moze jakis jagódek pozbieramy ;) jutro sie dodezwe. buziaczki.

amethyst - zdrówka dla dzieciaczków !

ale jak zobaczylam to to mi chyba troche ulżło :) 999567_486280948130690_763672486_n.jpg

Załączniki

• 999567_486280948130690_763672486_n.jpg
    999567_486280948130690_763672486_n.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Siostra mnie wyciągła dzisiaj do smyka kupiłam bezrękawnik, kocyk i bluzeczkę. Własnie siedzę na allegro i wybieram rzeczy do wyprawki i w sumie jest dużo taniej. Dzisiaj coś się srednio czuje, skacze mi ciśnienie nie wiem czy przez tą pogode:/

Nonek - ta pogoda chyba daje się we znaki, bo ja natomiast cały czas bym spała, normalnie usypiam na siedząco:sorry2:
Kinga - faktycznie w biedronce niektóre kosmetyki są godne polecanie, szczególnie że niektóre z nich robi Tołpa, np. żele to twarzy i mają ten sam skład, co te sprzedawane pod ich marka, a są kilka razy tańsze. Te sole do kąpieli też lubię :-) W ogóle w necie po wpisaniu kodu produktu można sprawdzić, kto tak naprawdę go robi.

Podleję kwiatki i chyba spać idę, a w ogóle mam wrażenie, że mały kopie mnie w pęcherz, niezbyt przyjemne uczucie ;/

Hej Mamusie:-)
Dziś mam starsznie zabiegany dzień co zasiądę do kompa że napiszę do was to zaraz coś mnie odciąga i tak było już kilka razy.
Ja też sie pożalę pojechałam dziś do miasta pozałatwiać zaświadczenia potrzebne mi do światczenia opiekuńczego o które się staram na babcię.Zaopatrzona w upoważnienia podpisane przez babcię zachodzę do urzedu skarbowego i okazuje się że fajnie że mam upoważnienie ale nie mam śiwstka podpisanego przez babcię z prośbą o wystawienie tego zaświadczenia....normalnie rece mi opadły
Pytam sie Pani czy ona zdaje sobie sprawę że babcia ma 97 lat i ledwo łyżkę trzyma w rece a co dopiero świstki podpisuje....Na co usłyszałam że jakoś na upoważnieniu dała radę się podpisać....
w zusie dokładnie ta sama sytuacja.Dostałam świstek do wypełnienia i podpisania przez babcię.
Zła jak nie wiem poleciałam do krusu po zaświadczenie że Ja nie jestem ubezpieczona w krusie i okazało się że też nic nie załatwię bo????.....nie mam zaświadczenia z gminy że nie jestem płatnikiem podatku rolnego i że nie posiadam pola.Nosz ku******* jak bym miała pole to bym się na krusie ubezpieczyła i teraz będąc w ciąży mogła iść na L4.
Zrobiłam maraton po mieście bo każda instytucja w innym końcu miasta ma siedzibę i wróciłam do domu zła głodna i z nogami tak spuchniętymi jak konewki.
Szybko ugotowałam obiad wyprałam 2 automaty Lenki ubranek i miałam je prasować ale brak mi sił na stanie przy desce i żelazku
Na poprawę humoru wylicytowałam na allegro Lence butki par 2:-)***ŚLICZNE BALERINKI**3-6***skórka (3406402210) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
***ŚLICZNE BALERINKI**3-6***lakierowane (3406401512) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

basiaaa ja też dzisiaj jestem strasznie śpiąca, ale jak na złość - cały dzień się pokładam i ledwo chodzę, a usnąć nie mogę!
brackie - piękności!

amethys- współczuję! kochana trzymaj się mocno, biedna przechodzisz tyle...:-(
brackie- biurokracja! sama miałam w najbliższej rodzinie podobną sytuację, jedynym sposobem to chyba tylko podrobienie jest.:no:
Mama Kangura- mam nadzieję, ze nic Ci nie jest! uważaj na siebie!
BannyCukino, Kinga- wszystkiego najlepsiejszego! P.S. uwielbiam to imię!:-)

Kochane, ja tak krótko. Mam od wczoraj pod opieką synka kuzynki, 4 latka. Daje czadu konkretnie. Nie mam nawet czasu do Was zaglądnąć. Odezwę się jutro wieczorem

breckie czasami mam wrazenie ze w naszych urzedach pracuja roboty nie ludzie...brak empatii i wyrachowania do niektórych spraw..wspólczuc moge tylko breckie :(

reklama
ja się w nich zakochałam a mój R się śmieje że od razu buty jej potrzeba jak by Lenka miała w tydzień po narodzinach uczyć się chodzić:-):-D;-)
ja tam swoje wiem kobieta mała czy duża kocha buty:-):-):-)

Do góry