reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

meago, Basia witajcie w klubie żon programistów. Już od dawna myślę o tym żeby sobie na cycki tableta powiesić...coś co nie ma ekranu nie ma znaczenia :/ w przypadku awarii internetu ja czekam aż włączą a ten biega jak szalony, wisi na infolinii, rozłącza wszystkie kable i klnie co najmniej jakby mu ktoś dokumenty ukradł:nerd:

reklama
Melonowa i annie jak ja Wam zazdroszczę :( Mój M. niby od czas do czasu dotknie brzucha i czasem zapyta jak tam Milenka, ale nie czuję zainteresowania z jego strony... Nie wiem co się zmieniło, ostatnio wieczorem powiedział takie słowa, że całą noc nie spałam, pól przepłakałam :( Nie wiem co się stało, chyba nagle by nie przestał się cieszyć, że będzie miał dzidziusia? ;((((((((((((((((((((((

Czekoladka ja na Narutowicza. Naprawde mogę polecić, rodziły tam moje siostry, teraz wszystko jest wyremontowane. Lekarza mam również z tego szpitala, a jego tata jest ordynatorem. Sama się tam urodziłam.

Nonek - własnie wczoraj położna odradzała nam ujastek bo jej koleżanka tam pracuje i 20 cięć w jednym dniu, żeby szybko zwolnić miejsce.Więc teraz dla mnie trudna sprawa byłam nastawiona na ujastek.W Narutowicza wszystko bezpłatne ??

Czekoladka z tego co wiem tak. Poród rodzinny jest bezpłatny, położne są bardzo fajne, ogólnie wszyscy mi chwalą. Ja tam rodzę na 100%. Ja chodzę do dr Jankiewicza. Tutaj jest jego strona lek. med. Michał Jankiewicz – ginekolog, USG 3D/4D Kraków
Wszyscy mówią, że dobrze mieć lekarza ze szpitala bo inaczej na Ciebie patrzą i chyba to prawda. Moja siostra chodziła do tego lekarza i chodzili koło niej strasznie cały czas.
To może spotkamy się razem na porodówce:)

nonek- ja lekarke mam z kopernika ale nie ma tam dobrych opini dlatego sie waham nad narutowicza a żeromskim w sumie mam jeszcze troche czasu ale napewno nie UJASTEK.

rojku, nonek, czekoladka - ja właśnie też skłaniam się na Żeromskiego, a lekarza mam z Kopernika, ale tam za bardzo nie chcę rodzić, chyba że wcześniej by się okazało, że z jakiś medycznych względów byłoby lepiej. Znam jedną kobietę, która rodziła na Żeromskiego i była bardzo zadowolona, no ale to pojedyncza opinia. Właśnie mało mam znajomych, które rodziły w Krakowie i trudno mi zasięgnąć opinii.

meago, ursula - no ja już przez 6 lat mieszkania razem do pewnych, nazwijmy to komputerowych nawyków mojego M., zdążyłam się przyzwyczaić, ale i tak mi ciężko zrozumieć jak po 8 godzinach siedzenia przed kompem, pierwsze co robi po powrocie do domu -to włącza komputer...:szok: Jak u nas netu nie ma, to po prostu żałoba:-) On na wakacje nie pojedzie, jak nie ma wifi :p Kiedyś padłam, bo poszłam z nim na firmowego grilla i trzech kolegów przyniosło ze sobą laptopy:tak:

Kurczę, nie wiem, czy się martwić - ale nam takie kłucie w dole podbrzusza, teraz właściwie nad spojeniem łonowym. Miałam tak w czw, przeszło, ale teraz mi się tak co trochę pojawia. Takie lekkie wbijanie szpilek. Wczoraj na dodatek miałam te skurcze Braxtona Hicksa, mówiłam o nich już wcześniej lekarzowi, powiedział, że kilka dziennie może być, ale wczoraj miałam 7 w przeciągu trzech godzin i się trochę przestraszyłam. W ogóle mam wrażenie, że się Mały przemieścił, bo w innym miejscu go czuje, tak wyżej. W każdym razie nie wiem, co myśleć o tym kłuciu...

reklama
magsiaa też tak troche mam mój M mało uczuć pokazuje, troche zazdroszcze tym co opowiadają jak ich M mówi do brzuszka, no ale mam nadzieje ze mu sie zmieni jak mala zacznie sie bardziej krecic i wyjdzie na świat...

basiaa, meago, ursula ja też mam męża programistę ale na szczęście oddziela dom od pracy i w domu już nie ma kompa, w sumie to ja częściej włączam po południu niż on. Ale bałam się tego że bedzie tak przed kompem ale ufff dobrze ze tak nie jest :D. Może to kiedyś poprostu przechodzi :D

znalazłam taką gotową wyprawkę skompletowana przez położną i taką ładną, cena to 280 zł co o tym myślicie drogo czy nie??? http://www.justbaby.com.pl/wyprawka_dla_dziewczynki.php

A i mam jeszcze dylemat co do szkoły rodzenia bo w szpitalu jest płatna 400 zł za 6 zajęć, jest też taka poza szpitalem z położną z tegoszpitala w tej samej cenie, ze zwiedzaniem tej porodówki gdzie chce rodzić. Albo sa darmowe tzn na nfz szkoły rodzenia ale położne nie z tego szpitala no i się szpitala nie poogląda co myślicie???

Ostatnia edycja:
Do góry