reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
No fakt może z dinozaurem to przesadziłam , nie pomyliłam na szczęście ciąży z menopauzą wiec może tak żle nie jest , od skończenia 18 lat zmienia sie moje ciało bo rozumu nie przybyło, mój najstarszy syn jak mu powiedziałam że jestem w ciąży stwierdzil tylko że urodzi sie nastepny szcęściaż który będzie miał najlepszą mame na świecie i pomysleć że bałam sie przyznać ale i tak wytrzymałam tylko jeden dzień:szok:

Witam już prawie w południe;-)
Muszę się dziś wreszcie zabrać za jakieś porządki..ale mam leniwca i mi się strasznie nie chce:-( Młody śpi, dzisiaj gagatek obsrał mi łóżko..przebierałam go a ten w najlepsze zaczął kupciać.. Na ząbki stosujemy dentinox na razie jeszcze nic się nie wykluło ale objawy są chyba już od 3 m-ca r.ż... Ide się wziąć za jaką robotę może jakiejś werwy dostane..
Miłego dnia! ;-)

Agusimama cieszę się że nie jestem sama, ja mam 31 lat i myślę że to już późno, ale jak widać są i starsze mamy. Najważniejsze jest podejście do tematu, lepiej niech w ciąży będzie zadowolona 40 niż załamana 20. Ja bardzo się cieszę, dzieciom staram się nie mówić, wczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka poroniła w 8 tygodnia ( a tak się cieszyli z dzidzi). Jak już minie 3 miesiące to powiemy rodzinie.

Ja też muszę się wsiąść za robotę, ale tak mi się nie chce. wogóle jestem taka słaba, pomimo, że nie mam wymiotów itp.

Dziś odebrałam wyniki badań morfologia, tarczyca, mocz w normie, ale niestety glukoza na czczo wyszła mi 98 :no: Nie wiem czy to dużo, czy w OK. W necie czytałam, że norma u ciężarnych jest do 90 :-(

Czy któraś z Was miała może podobne wyniki w poprzedniej ciąży? Czy jest się czym martwić? Ja w poprzedniej ciąży miałam 88 i 84...

oj no co ty, ja się chwale na lewo i prawo nie umiem utrzymać jezyka za zębami , jak sama ogarnełam niespodzianke to co mam taką nowinę trzymać w tajemnicy:szok: czekać nie ma na co musi być dobrze , a osiem tygodni nie daje żadnej gwarancji Agnieszka odeszła w 25 tygodniu Ciąży , ja i moje dzieci to jedno , mówimy sobie o wszystkim w pierwszej kolejności , ja byłam im to winna tym bardziej że to maleństwo bedzie miało innego tate niż oni , nawet mój były mąż już wie też przyjełam gratulacje.kiedy się smieje moje dzieci śmieją sie ze mna kiedy płacze oni też...

Domisia mi glukoza pokazała się w moczu. Robiłam badania w poniedziałek bo i tak szłam do ginki. Wyszła mi wysoka. Ginka powiedziała że trzeba dużo pić. I dziennie wypijać szklankę wody Jana.

my też powiedzieliśmy wszystkim o ciąży już na samym początku, nie wytrzymałabym czekając do końca I trymestru. Wiedzą wszyscy nasi bliżsi i nawet dalsi znajomi:-) i oczywiście rodzina. Wiadomo, że może być różnie, kilka kobiet z mojego otoczenia ma za sobą poronienia, ale to nie powód, żeby trzymać ciążę w tajemnicy

U nas wie najbliższa rodzina, rodzice, rodzeństwo, no i kilku bliskich znajomych. Też się trochę boję i czekam do końca 1 trymestru, ale z kolei czytając Wasze posty, to widze, ze to i tak nie daje pewności szczęśliwego rozwiązania, bo poronienia zdarzają się i w dwudziestym którymś tyg. To, że jest to moja dguga ciąża, wcale nie powoduje, że jestem spokojniejsza... Zwariuje chyba...

reklama
tylko nie dajcie się zwariować , nie napisałam tego żeby straszyć , nie mam dziś powodu do płaczu wiec płakać nie myśle . dziewczyny mamy fasolki i tego dziś sie trzymajmy a remember jak nie bedzie sie bardzo martwić to jeszcze wielkością brzuszka nas dogoni . Zarządzam głaskanie brzuszków i pozytywne myslenie i już w końcu jestem najstarsza i musicie mnie słuchać:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry