reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Kurcze, siedzę, czytam to forum, piszę i podobnie jak REMEMBER o mały włos, a sp;aliłabym sos boloński, no ale niestety makaron się rozgotował:no::no::no:. A ja wolę al'dente. No, ale cóż, trzeba będzie zjeść ;-).

reklama
AgusiaMama odbieram tobie seniorowanie w grupie dinozaurów;) Jestem o rok od ciebie strasza, w lutym skończyłam 39 lat... Ja wogóle późno zdecydowałam się na macierzyństwo, bo dopiero po 30-tce zaczęłam odczuwać potrzebę bycia mamą, a udało się w wieku 36 lat. No, ale dzięki temu przedłużyłam sobie "młodość", hehehe. Muszę wam napisać, ze Fasolka, którą noszę pod sercem to taki niespodziewany prezent na moje urodziny, z obliczeń wynika, że pojawiła się w noc poprzedzającą moje ur.
Co do poinformowania o ciąży, to jak na razie nie powiedzieliśmy o niej nikomu. Cieszymy się i to bardzo, ale póki nie będę po wizycie u mojego ginka to po prostu nie chcemy. Kilka miesięcy temu miałam usuwane guzki z piersi, a kilka tygodni później pewien dość powazny zabieg na szyjce macicy i dopóki ginek nie powie, że wszystko jest ok to po prostu nie chcemy mówić. O ciąży z Misiem to tego samego dnia kiedy zrobiłam test - już wiedzieli wszyscy najbliżsi. O kolejnych moich Aniołkach również, a teraz jest inaczej, mam w sobie jakąś pokorę wobec tej Fasolki... nie umiem tego wyjaśnić...

Od 1,5h staram się zrobić krokiety z kapustą i grzybkami, ale co do tego podchodzę to muszę lecieć porozmawiać z wielkim uchem...Masakra.

Ostatnia edycja:
Oj To muszę Ciebie zdetronizować Gdynianka ;) niestety albo stety (zależy od punktu widzenia) w zeszłym miesiącu skończyłam 40 tkę i niedawno dowiedziałam sie ze będę mamą po raz szósty..... jestem w szoku bo prędzej spodziewałabym się menopauzy :) Jestem w 5 tygodniu +2

Amethys chylę czoła i ustępuję;) Szóstka dzieci - gratuluję i podziwiam:) Ja czasami z jednym nie daję sobie rady, bo ten mój mały gamoń to taka iskierka, wszędzie wejdzie, wszystko musi zobaczyć itd...

Agusimama ja jestem już ryba z 23:)

reklama
Na wstępie powiem Wam dziewczyny, że siedzę z permanentnym bananem na twarzy jak czytam Wasze posty :)

Zapytałam, czy miałam przyjść jeszcze przed zajściem w ciąże i na co ja płacę te składki, na co pani zareagowała świętym oburzeniem.

Ostatnio w Twoim Stylu był artykuł jak to zazwyczaj właśnie kobiety uprzykrzają innym kobietom-pacjentkom pobyt na oddziałach gin.-poł. Tym pigułom czasem już przez sam fakt, że stają po drugiej stronie odbiera logiczne myślenie i ludzkie odczucia. (Od razu zaznaczę, że owszem jest to pewna generalizacja, ale z moich doświadczeń niewielka i wiem, że ten system to nie ich wina, ale wystarczyłoby czasem powiedzieć,że rozumieją, że sytuacja jest chora, ale nie mogą nic z tym zrobić, zamiast odbluzgiwać zazwyczaj bardzo zdezorientowanej i często zaniepokojonej kobiecie). Mam wrażenie, że nie zdają sobie sprawy, że trafiając czasem do lekarza/szpitala/przychodni człowiek czuje się zdezorientowany i bezbronny. Na szczęście trafiłam również na kobiety - anioły :), a i takich znośnych było dość sporo.

LAski mam srakiete :(

fak, nie wiem czy dojade, pampersa od Ryska se wezme

Padłam :-D:-D:-D:-D:-D

mój najstarszy syn jak mu powiedziałam że jestem w ciąży stwierdzil tylko że urodzi sie nastepny szcęściaż który będzie miał najlepszą mame na świecie

No wymarzona chwila dla matki. Gratuluję Ci kochana!

Oj To muszę Ciebie zdetronizować Gdynianka ;) niestety albo stety (zależy od punktu widzenia) w zeszłym miesiącu skończyłam 40 tkę i niedawno dowiedziałam sie ze będę mamą po raz szósty..... jestem w szoku bo prędzej spodziewałabym się menopauzy :) Jestem w 5 tygodniu +2

:) To musi być wesoło! Super! Zawsze mi się marzyło dużo rodzeństwa! Ale teraz chyba nie jestem na tyle odważna, żeby taką gromadkę zaplanować :)

Do góry