reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Agairys Na biegunkę w ciazy może pomoc picie mocnej herbaty, odgazowanej coca-coli lub też jedzenie bananów. Dobre rezultaty można osiągnąć jedząc suszone czarne jagody. W przypadku biegunki należy ograniczyć napoje gazowane oraz świeże pieczywo. Mozesz ske ratowac gorzka czekolada. No i tyle. :-D Srakieta powinna zniknac. Mi zwlaszcza pomaga cola. Tutaj lekarze nawet niemowlakom na boegunke polecaja wiec ... Sprobuj. Tylko ja wygazuj haha

ja mam dzisiaj moja zalegla wizyte w klinicie u ginekologa ktory z.ecil na badania zanim zaszlam w ciaze badalam sie i ja (wszsytkie choroby rozyczka toxo i te inne co powinno sie robic jak sie starasz zwlaszcza po poronieniu ) i hormony i cytologia i moj Maz tez sie badal bo moze sie okazac ze to nie moje jajeczka sa slabe tylko jego brygada marna... Mielismy nie isc bo zaszlam w ciaze ale skoro sie skonczylo jak sie skonczylo a ja nie odwolala, wizyty wiec jade.... Moze mi te wyniki naswietla sytuacje co moglo spowodowac to nieszczescie...

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny!
Nie pisałam kilka dni i jestem w szoku, ile napisałyście i co tu się działo... Nie będę się już do tego odnosić, bo chyba wszystko zostało powiedziane.

Ja chodzę do gina prywatnie, szkoda mi nerwów na nfz... wolę zapłacić i mieć pewność, że lekarz zajmie się mną jak należy.
Właśnie dzisiaj mam wizytę, boję się trochę, bo na poprzedniej wizycie widziałam tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, no ale to było 3 tygodnie temu. Dzisiaj czekam na serduszko, trzymajcie kciuki!

agairys mam podobnie, ale nie boli mnie brzuch i u mnie to trwa prawie od początku ciąży. Dzięki temu nie mam zaparć i wzdęć:-) Tylko że ja nie mam typowej biegunki, tylko raczej częściej się wypróżniam.

Dziewczyny niesamowicie męczą mnie mdłości i wymioty. Mam już tego dość. Schudłam, nic nie mogę jeść, nawet od picia mnie odrzuca. Długo już tak nie pociągnę, padnę i nie wstanę. Cały czas mi słabo, ciągle bym tylko leżała. Czekam z niecierpliwością na drugi trymestr, wtedy to się musi skończyć.

anoja nie mam kompletnie zadnych objawow ciazy, ani cycki nie bola, ani nie urosly- a mi zawsze rosna, ogolnie to po tych dwoch ciazach mam takie dwie wiszace skarpety a nie cycki, a w ciazy one sie wypelniaja, te skarpety. A teraz nic. Zadnych mdlosci, zadnej sennosci, sama nie wiem... A no i w poprdzedniej ciazy juz na tym etapie odrzucilo mnie od kawy. A ja kawe czcze co rano z namaszczeniem od zawsze i teraz dalej mi smakuje i nie smierdzi. Tylko te srakiete mam i sie martwie bo mnie skreca w dole brzucha. A tez codziennie albo i dwa razy dziennie chodze na nr 2, a d5zis od 6 rano bylam z 5 razy, z czego ostatnim to juzn ie mialo co wylatywac i trzeslam sie i pocilam sie jak mysz przy porodzie

Agairys ja nie jestem od tego zeby straszyc albo cos i zastanawialam sie czy to pisac zeby nikogo nie straszyc ale biegunka czesto gesto poprzedza poronienie. Nie martwilabym sie gdyby Cie nie skrecalo podbrzusze...
To moze byc jakas jelitowka , ale chyba lepiej byloby wybrac sie do lekarza....

remember, dzwonilam rano do gp, fully booked for today, sorry. Mowie, ze ja w ciazy, a w ktorym tyg? mowie ze w 6 okolo. Fully booked. Kurna..

dzisiaj nie mam samochodu, bo bym pojechala na a&e
jakvy co to ubiore dziecko i pojedziemy, zamowie takse z fotelikiem, w gp-jak zaczniesz krwawic to jedz na a&e ale to za wczesna ciaza. Wariaci

reklama
Do góry