Karo nigdy nie mów, że jesteś złą mamą, każda mama wie co jest dla jej maleństwa najlepsze i ja Cię będę wspierać! Nikomu nie wolno narzucać swojej woli, tak jak to robią inne dziewczyny i nie wolno krytykować innych, bo wszystkie popełniamy błędy!
reklama
kaskaleczna
Fanka BB :)
i tak oto wlasnie dokonal sie swojego rodzaju lincz............ i to od kogo? od innych matek.
kaaroo zostala zaatakowana tylko przez to, ze napisala o radzie pediatry..... nikomu na sile nie wciskala co kto ma zrobic. swoja drogą odnalazłam w internecie ze nie tylko Karoo pediatra polecił na kupki u 3 miesięcznego dziecka tarte jabłuszko...
czy tak powinno byc?
zostaly podciete jej skrzydla- to o to chodzi na forum?
pozostaje niesmak...............
ale dziś jest nowy dzień i życzę wszystkim spokoju i opanowania bo po co sie nakrecać skoro czekają na nas maluszki, które wyczuwają niepokój mamusi a tym bardziej jeśli ktoś karmii piersią
kaaroo zostala zaatakowana tylko przez to, ze napisala o radzie pediatry..... nikomu na sile nie wciskala co kto ma zrobic. swoja drogą odnalazłam w internecie ze nie tylko Karoo pediatra polecił na kupki u 3 miesięcznego dziecka tarte jabłuszko...
czy tak powinno byc?
zostaly podciete jej skrzydla- to o to chodzi na forum?
pozostaje niesmak...............
ale dziś jest nowy dzień i życzę wszystkim spokoju i opanowania bo po co sie nakrecać skoro czekają na nas maluszki, które wyczuwają niepokój mamusi a tym bardziej jeśli ktoś karmii piersią
Ostatnia edycja:
Opamiętajcie się dziewczyny po co te zwady każda niech ze swoim dzieckiem robi co chce to jasne, a temat jabłuszka to była rada a nie krytyka nie potrzebny atak od razu, ja uważam ze to totalny bezsens i poradziłąm, a co z tym zrobicie to od każdej indywidualnie zależy to przecież oczywiste, nie należy tego odbierać jako atak trochę dystansu. Na koniec wszystkie się pokłócicie o byle co wyluzujcie gra nie warta świeczki, no chyba, ze macie na to ochotę....
Lefkowa
oj... trochę mnie ominęło...
a ja Wam powiem, że u nas położna na kupki zaleciła rumianek... tak z 20 ml żeby mała wypijała takiego zaparzonego w pół szklanki wody aby był trochę mocniejszy,bez cukru bo działa rozkurczowo...niestety mój ROBACZEK NIE POTRAFI PIĆ Z BUTELKI...podane z łyżeczki wypluwa...więc ja się opijam...kupki nadal sa co 2,3 dni, ale Marysia się chociaż przy nich tak nie męczy... herbatki na laktację nadal piję i w dalszym ciągu moje sutki strzelają pokarmem- oby jak najdłużej. Udanego weekendu !
a ja Wam powiem, że u nas położna na kupki zaleciła rumianek... tak z 20 ml żeby mała wypijała takiego zaparzonego w pół szklanki wody aby był trochę mocniejszy,bez cukru bo działa rozkurczowo...niestety mój ROBACZEK NIE POTRAFI PIĆ Z BUTELKI...podane z łyżeczki wypluwa...więc ja się opijam...kupki nadal sa co 2,3 dni, ale Marysia się chociaż przy nich tak nie męczy... herbatki na laktację nadal piję i w dalszym ciągu moje sutki strzelają pokarmem- oby jak najdłużej. Udanego weekendu !
natalia2291
oj Dziewczyny czy warto sie tak sprzeczac ?? szkoda zdrowka, zostawcie sobie energie na zabawy z Maluszkami
Wiadomo kazda z nas bedzie robila tak jak uwaza za stosowne, bo kazda wie jak postepowac zeby jej Malenstwo bylo szczesliwe. Ja nie wypowiem sie w temacie jabluszka czy termometra w pupke bo najzwyczajniej w swiecie nie mam zielonego pojecia o tym. Niema co sie wkurzac
Szkoda ze troszke sie tutaj pozmienialo... Ale wierze ze wroci forum do normy i bedziemy sluzyly sobie rada i jesli cos bedzie nie tak bedziemy sie wspierac tak jak to bylo w czasie ciazy...
Milego dnia Nerwuski
Wiadomo kazda z nas bedzie robila tak jak uwaza za stosowne, bo kazda wie jak postepowac zeby jej Malenstwo bylo szczesliwe. Ja nie wypowiem sie w temacie jabluszka czy termometra w pupke bo najzwyczajniej w swiecie nie mam zielonego pojecia o tym. Niema co sie wkurzac
Szkoda ze troszke sie tutaj pozmienialo... Ale wierze ze wroci forum do normy i bedziemy sluzyly sobie rada i jesli cos bedzie nie tak bedziemy sie wspierac tak jak to bylo w czasie ciazy...
Milego dnia Nerwuski
kaskaleczna
Siadłam wieczorem z zamiarem wywołania kupki u synka bo się denerwował i myślałam że przez kupę, a właściwie przez jej brak od soboty.... popatrzyłam na termonetr i czopek i stwierdziłam że najpierw może nauczę się aplikować czopek- bo środki przeciwgorączkowe dla niemowląt są w czopkach własnie. Zaaplikowałam połówkę-nie było aż tak ciężko jak myślałam. czopek nie wyszedł na zewnątzr więc sie przyjął.......... bąki poszły, ale zawsze szły ...a kupy brak............do chwili obecnej nic synio nie naprodukował. do tego koperek parzony dostał dzisiaj.
czyli jednak synio trawi zupełnie mój pokarm skoro nic nie wyszło...... wiecej nie bede sie o to martwić no i nauczyłam się czopka dawać chrzest bojowy przeszłam
co do ćwiczeń po cesarce w szpitalu przy wypisie powiedzieli że minimum pół roku trzeba się oszczędzać, ale myślę że to kwestia indywidualna.. w srodę idę na kontrrol to jak nie zapomnę dopytam się dokładnie
czyli jednak synio trawi zupełnie mój pokarm skoro nic nie wyszło...... wiecej nie bede sie o to martwić no i nauczyłam się czopka dawać chrzest bojowy przeszłam
co do ćwiczeń po cesarce w szpitalu przy wypisie powiedzieli że minimum pół roku trzeba się oszczędzać, ale myślę że to kwestia indywidualna.. w srodę idę na kontrrol to jak nie zapomnę dopytam się dokładnie
natalia2291
kaskaleczna mi tez powiedzieli ze pol roku trzeba poczekac.. wiec nie mamy wyjscia tylko czekac a pozniej do pracy
Bestyja :P
Administrator
Witajcie
Przeczytałam co piszecie i bardzo proszę byście wzięły głęboki oddech i zastanowiły się po co powstał ten wątek i dział?
Czy po to by krytykować, unosić się, urażać, denerować?
Czy może po to by się wzajemnie wspierać, poszukiwać rozwiązań, poddawać pomysły mając w pamięci to ,że każda mama stara się być jak najlepszą dla swojego dziecka? I sama sobie specjalnie nie szkodzi?
I polecam Wam przeczytać ten artykuł.
Wydaje mi się ,ze możecie znaleźć tu kilka wartościowych podpowiedzi o tym jak sie porozumiewać.
Niepełny alfabet komunikowania - BabyBoom.pl
Dodatkowo
podaje link do regulaminu naszego forum.
Przeczytajcie, przemyślcie.
Regulamin forum - Forum o ciąży i dzieciach - BabyBoom
A później.... miłych, owocnych, konstruktywnych dyskusji.
Wierzę ,że potraficie :-)
I że nie będę musiała nadawać ostrzeżeń lub banować.
Pozdrawiam Listopadóweczki i życzę udanego weekendu.
Przeczytałam co piszecie i bardzo proszę byście wzięły głęboki oddech i zastanowiły się po co powstał ten wątek i dział?
Czy po to by krytykować, unosić się, urażać, denerować?
Czy może po to by się wzajemnie wspierać, poszukiwać rozwiązań, poddawać pomysły mając w pamięci to ,że każda mama stara się być jak najlepszą dla swojego dziecka? I sama sobie specjalnie nie szkodzi?
I polecam Wam przeczytać ten artykuł.
Wydaje mi się ,ze możecie znaleźć tu kilka wartościowych podpowiedzi o tym jak sie porozumiewać.
Niepełny alfabet komunikowania - BabyBoom.pl
Dodatkowo
podaje link do regulaminu naszego forum.
Przeczytajcie, przemyślcie.
Regulamin forum - Forum o ciąży i dzieciach - BabyBoom
A później.... miłych, owocnych, konstruktywnych dyskusji.
Wierzę ,że potraficie :-)
I że nie będę musiała nadawać ostrzeżeń lub banować.
Pozdrawiam Listopadóweczki i życzę udanego weekendu.
reklama
co do powrotu do aktywności po CC - sprawa bardzo indywidualna - wszystko zależy od tego jak goją się Wasze rany... ja po 3 tygodniach od urodzenia - na wizycie u ginekologa dostałam już wskazówki do ćwiczeń, bo bardzo szybko się goiłam... wcześniej byłam przekonana, że najwcześniej po 3 miesiącu coś można zacząć...Generalnie decyzję o większej aktywności fizycznej pozostawiłabym w rękach lekarza