reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Nietypowy chodzi o odciąganie z jednej piersi 7min, następnie z drugiej 7 min, potem z pierwszej 5, z drugiej 5 i z pierwszej 3, z drugiej 3 :) Wszystko przy jednym odciąganiu :) Ta metoda ponoć pomaga w rozkręceniu laktacji, mi niestety nie pomogła, ale każda kobieta jest inna :)

nietypowy nick Metoda 7-5-3 polega na tym że ściągasz z prawej piersi 7 minut a potem z lewej też 7, później prawej 5
minut i zaraz po nim lewej też 5 minut a następnie 3 minuty z prawa a
potem 3 minuty lewa...oczywiście mozna zaczynać od lewej-chodzi jedynie o zmianę piersi.
no i nie na każdego działa ta metoda. niektórym kobietom pomaga 15 min jedna pierś a potem 15 minut druga pierś.

aaga na początku 8 razy w ciągu doby tak robiłam- tylko że ja w ogóle synka nie przystawialam. teraz 6 razy w ciągu doby i właściwie to nie widze różnicy czy jednorazowo po 15 min pierś męczę czy na zmianę 7-5-3. zalezy to pewnie od wielu czynników bo wcześniej 7-5-3 więcej wyciagałam ale teraz jestem po zapaleniu więc pewnie też ma na to wpływ.

no ściagam o północy i 4 rano bo wtedy prolaktyna sie wydziela. zauważyłam u mnie że jak więcej piję wody to więcej mam mleka- pije ok 4 litrów wody. jak zdaża mi się że gdzieś jestem i nie nawadniam sie z automatu mam mniej mleka. a i psychicznie nastawiam się że jest mleko i w wyobraźni widzę jak leci;) taka psychologiczna stymulacja... i na Jakuba patrzę. jak jestem zdenerwowana też mniej mleka mam. teraz ok 100 ml jednorazowo mi wychodzi z obu piersi włacznie akiedyś 150 ml- ale się nie spinam, na bieżąco mi starcza a z dobrych czasów mam zapasy w lodówce i puszkę w razie czego;)

Ostatnia edycja:
tak wogóle to co dalas tez o jablku jest napisane powyzej 3mca zycia.. wczesniej tylko płyny.czytalas to czy tylko zeskanowalas ?:happy:

Akaiah dodałam to, by pokazać, że kiedyś tak robili, zostałaś wychowana na takich zasadach, jesteś zdrowa? Wydaje się, że tak.
Od wielu rzeczy odeszli, bo paru naukowców stwierdziło, że może wpływać źle na maluszka. Jednak pamiętajmy, że każdy maluszek jest inny, moja córka rozwija się o wiele lepiej niż córka mojej koleżanki, która rodziła razem ze mną. Każda mama obserwuje swoje dziecko, wie co jest dla niego najlepsze :) Żadna matka nie chce zaszkodzić swojemu Skarbowi :)

Akaiah a umiesz Ty liczyć?! Uzmysłowię Ci liczenie miesięcy życia dziecka na podstawie mojej córuni:
1 miesiąc życia Milenki: od 30.10.2013 - 30.11.2013
2 miesiąc życia Milenki: od 30.11.2013 - 30.12.2013
3 miesiąc życia Milenki: od 30.12.2013 - 30.01.2014

:tak:

magsia na jakiej podstawie stwierdzasz ze TWOJE dziecko rozwija sie lepiej niz dziecko kolezanki ? przeciez kazde dziecko jest inne :confused:... hipokryzja bije z tego forum..az zal.

Bo porównujemy osiągnięcia Naszych córek! Nie piszę tego bezpodstawnie!!! Nie chodzi mi ,że lepiej, tylko, że szybciej, źle to określiłam...

reklama
Do góry