reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy listopad 2013

Ja chyba jutro spróbuję z tym jabłuszkiem a ile tego mogła by zjeść bo ma skończone 8 tyg. i tylko na piersi jest i nie chcę przesadzić. ???
Zośka strasznie chce siadać jak leży na pleckach to cały czas chce się podnosić a jak pod lekkim kontem oparta o kolanka i podam jej ręce to już siada ale staram się ją kłaść bo to chyba niezdrowe jest nie wiem nie łapie się w tym.
Najbardziej nie mogę się doczekać aż zacznie się śmiać na głos bo narazie się tylko uśmiecha
Śliczne te wasze maleństwa. Aż szok że jeszcze niedawno wszystkie czekałyśmy na poród:-D
Dzisiaj robiliśmy sesję zdjęciową do kalendarza na dzień babci i dziadka więc zamieszczę coś
SDC13274.jpgTo chyba lipiec wyszedł:-)

Załączniki

• SDC13274.jpg
    SDC13274.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 56
reklama
I ja sie pochwalę moją pięknoscią :)
Nasze dzieci mają różnice tylko kilka tygodni, ale widać różnicę. Te z października to już takie fajne duże. Widać jak to taki mały człowieczek szybko rośnie.
I jeszcze te słodziakowe minki na zdjęciach. Muszę stwierdzić, że nasze dzieciaczki są prześliczne :)
Ja dzisiaj po pierwszych szepienieniach. Narazie Nina śpi. Zobaczymy czy będzie nieprzespana noc.
Dziewczyny co karmią piersią miałyście może okresowy spadek ilości mleka w piersiach? Ja karmię tylko piersią i od kilku dni córa mi płakała przy karmieniu. Dopiero po 3 dniach się zorientowałam, że mam bardzo mało pokarmu. Ściągałam tylko 50 ml z obu. Teraz pracuje laktotorem i wraca mi normalna ilość :-)

Załączniki

• SAM_0828.jpg
    SAM_0828.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 48
  • SAM_0847.jpg
    SAM_0847.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 48
Nati też tak miałam i po prostu mocno pracowałam z laktatorem + herbatki laktacyjne i jakkolwiek to zabrzmi siedziałam i wmawiałam sobie że mam mnóstwo pokarmu. Trwało to ze 3-4 dni i jakoś poszło ale i ja się męczyłam i Zośka. A teraz .... trzeba myśleć pozytywnie co do karmienia to naprawdę pomaga bo tez już myślałam że po karmieniu i będę musiała na sztuczne przejść a udało się i dalej jest tylko na piersi

Dziewczyny nie ma potrzeby podawania dodatkowych pokarmów maluszkom tak wcześnie pamiętajcie to są małe żołądki i jaki jest cel tego że podasz je 2 łyżeczki jabłka lepiej sama zjedz dwa jabłka. Lepiej ochronić żołądek nie bez powodu te wszystkie gotowe deserk, dania są od 4 mies a nawet dziecko karmione piersią może zaczać wcinać deserki w okolicy 5 mies. Mi tak powiedziało kilku pediatrów i to ma sens po co faszerować dziecko od razu za małe jest....

Dziękuję Nietypowy.nick :) Podbudowałaś mnie, powoli zaczyna mi wracać pokarm. Chyba tak jak pisałaś, ważne jest podjeście i psychika. Ja miałam małego doła, bo obwiniałam się, ze coś złego zrobiłam. Jak mi napisałaś, że też tak miałaś to jakoś raźniej mi i od razu nastawienie inne.

Dziewczyny, te co podają jabłko lub przeciwniczki ---- prosze się nie spierać ani krywykowac tutaj, my się mamy tu wspierać.... Każda matka sama decyduje co i kiedy poda swojemu dziecku. Szkoda życia i nerów na jakieś spory na forum.

reklama
Ja tam się w końcu wczoraj zważyłam o powiem wam że zostało mi jeszcze...........................................DUŻO.Ale generalnie mam to gdzieś:-). Co ja męża szukam czy co? Wiem że kiedys trzeba to zrzucić ale jestem narazie tak skupiona na dziecku że jakoś nie myślę o tym. A poza tym moja mama mówi że kobieta po ciąży ma rok na to żeby do siebie wrócić więc ..A jak się nie uda to co świat się skończy?:-)

Do góry