reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja przy pierwszej ciązy stosowałam krem dla kobiet w ciąży Musteli chyba tak to sie pisze i niestety dla mnie porażka biedne moje uda :szok:Przy kolejnej kupiłam poprostu oliwke bambino efekt zero roztępów:-)teraz tez tylko używam oliwki. Ale to może być zupełnie indywidualna sprawa...Na nie które kobietki działaja te kremy. z tego co wiem chwala sobie krem z Rossmana.

Spróbuję oliwki może , właśnie chodzi obiodra by dalej nie szło w dół chociaż patrząc na to 11 kg mi już przybyło .:-D

reklama
Dagmar też bym była zła!
ale ogólnie jak jest w Twoim szpitalu? bo u mnie niestety tata nie może zając się dzieckiem, po CC dostanie dzidziusia a potem go zabiorą, mi dadza na karmienie i zabiorą i będzie samiutki! Dopiero jak przejdę po dobie z sali pooperacyjnej to go dostanę a tatus nie może być na sali pooperacyjnej tylko na zwykłej. Tak naprawdę będę dostawać maluszka jak poproszę, ale nie zostawia mi go np. na noc :( i nikt nie może być obok i też gdzieś zajmować się dzieckiem...
nie wiem jak jest gdzieś indziej :(

Cześć dziewczyny :-)!!!
Kurcze piszecie w takim tempie że nie dam rady odpisać:szok::szok::szok:.
Dagmar nie denerwuj się, mąż jeszcze pójdzie na pewno po rozum do głowy ;-)! Bardzo Ci współczuję tego kłucia :-( ale jesteś naprawdę dzielna:tak:!!!
Jotemka normalnie uśmiałam się i przeraziłam jednocześnie czytając o pomysłowości 3 latka i stwierdziłam, że normalnie strach przysnąć przy takich maluchach pomysłowych :-D:szok::-D;-)
Ermirka dobrze, że pojechałaś i wszystko się wyjaśniło bo z opisu groźnie to wyglądało... Kroczku odpoczywaj jak najwięcej i się nie martw Kubusie to mocne chłopaki i na pewno wszystko będzie dobrze :-):tak:!!! Marteczka08 super że wizyta udana, niczym się nie stresuj i wypoczywaj żebyś miała siłę na środowe spotkanie ;-) Marcia dokładnie wiem co znaczy załatwianie kredytu ale gratuluje wystartowania, teraz już jakoś będzie się toczyć do przodu ;-) Trzymam kciuki:-)
Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim ale nie bardzo już pamiętam co czytałam bo ledwo nadrobiłam...:zawstydzona/y:

Ja dziś rozpoczęłam wielkie maluszkowe pranie:-)!!! Właśnie kończy się 5 pralka, zostały mi jeszcze 2 do zrobienia i sprawa ubranek się zamknie :szok:;-). Potem jeszcze rożki, pieluszki kocyk kołdra około 3 pralki i sprawa będzie zakończona:-D:-D:-D A od jutra czeka mnie meeega prasowanko:szok::-)!!! Na szczęście mój mąż jest bardzo chętny i pomocny do wszystkiego więc sam mówi że chce prasować a ja będę sobie składać i segregować bo on nie wie co i jak poukładać;-) więc się pewnie jakoś podzielimy...
Dobrej i spokojnej nocki życzę Wam wszystkim i aby jutrzejszy dzień był duuużo lepszy od dzisiejszego dla Was:-);-)!

A właśnie, jeszcze Tobie zapomniałam odpisać Ameryka:

Nie wiem jak tam u Was w Stanach, czy to jest popularne czy nie, ale generalnie na alergię działa odczulanie biorezonansem. Ale nie wiem, czy na alergię pokarmową też:( To musisz sobie poczytać. Brat miał fatalną alergię na roztocza, aż miał początki astmy, mama próbowała naprawdę wszystkiego, dowiedziała się od jakiejś znajomej o tej metodzie i po kilku sesjach młodemu przeszło jak ręką odjął.

Ameryka, ja tez sie nie orientuje jak jest z alergiami pokarmowymi, ale poza tym podpisuje sie pod postem Patuski obiema rekoma i nogami. Jako nastolatka mialam straszna alergie na koty, tez z poczatkami astmy oskrzelowej, odczulalam sie w wieku 15 lat. Obecnie mam w domu trzy koty i ani sladu alergii. Dwa koty sa wprawdzie nie alergizujace, ale trzeci to zwykly dachowiec, a na takie zawsze najgorzej reagowalam.

ola10 Niestety plan drogi jest ale tylko plan. miasto ma opory żeby ją zrobić. Najgorsze jest to, ze my chcemy się wprowadzić jakoś w sierpniu ale skoro nie bedzie normalnej drogi to moze być ciężko. ..

Odebralam wyniki glukozy i tak.. na czczo 80 po godz 116 po dwóch 90 czyli nie jest chyba źle mam wizytę we wtorek to się okaże co powie Pani dr na to i na tą moją wagę ;)

Cholera nie mogę dziś spać. . obudzilam się koło 3 i krecilam się z boku na bok aż stwierdziłam że to nie ma sensu i zaczęłam nadrabiac czytanie forum bo jak się dziewczyny rozkrecicie to faktycznie na raty się wszystko czyta ;)

a co do kremów to ja używam oliwki a właściwie żelu i jestem zadowolona nic tak nie nawilża. Jak rano się wysmaruje to wieczorem czuje jeszcze to nawilżanie o czym mogę pomarzyć przy balsamach.

reklama
Hello niedzielni;)

U nas znów dziś pogoda do d..... Mam tylko nadzieję że brzuszek nie będzie się spinał jak w piątek;)

Witam nową forumowiczkę Sandrę i w sprawie kremów odsyłam do wątku zadbana ... tam więcej pisałyśmy o tych specyfikach:)
Ja osobiście smaruję się Sexy Mama z Bielendy od samego początku.

Jouluatto sam wenflon nie jest zły i nie boli jego zakładanie tylko jeśli masz taką schizę jak ja:))) lub bardzo kruche żyły to jest problem:)) Generalnie jest wygodniej bo nie kłują cię co chwila żeby coś podać:)) Ja po prostu mam takie głupie wrażenie, że mi żyłę bardzo rozpycha i ręce mi wtedy drentwieja i potem boli przez tydzien.... ale oczywiscie nic złego się nie dzieje:))

Ermilka halo przystopuj troszkę z tymi nerwami bo sie dziecko stresuje:)) Wiem, ze ciezko ale daj na luz troszkę. No i bardzo dobrze ze wszystko ok:))

Hmmm mówicie herbatki na laktacje... Patuska od kiedy masz juz siare? Matko a ja nie mam jeszcze. Kiedy sie ona pojawia?

Marciu dobrze że lepiej sie czujesz:)) Ja to mam wrazenie ze ten moj Kubus to jakis akrobata:) Czasami te jego kopniaki czuje normalnie az skrajnie po bokach brzucha na wysokosci pasa... tak jakby celowo omijal lozysko i walil tak bym poczula:))))

Polisia mysle ze to jak postepuja z dzieckiem zalezy od szpitala. Ja jeszcze nie do konca zdecydowalam sie na szpital wiec nie wiem dokladnie:)

Madziu ja jedna ture pranka mam juz za soba ale to wierzcholek gory lodowej:))

Do góry