reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Odmeldowuje się, wszystko ok. Prawdopodobnie to efekt stresów i przemęczenia, wolałam sprawdzić czy nic poważniejszego się nie dzieje, łożysko się nie odkleja. Trafiłam na fajnego dr, na usg bardzo długo mnie trzymał, dzidziuś pasuje do wieku ciąży, łożysko i płyn w porządku, przełączył nawet na 3d i pokazał mi buźkę. Dostałam tabletki i mam zacząć się oszczędzać. Dzięki kobitki za troskę, spokojnej nocy dla wszystkich. A ty Dagmar nadal w szpitalu? Doczytuje was na raty ale nadal mam zaległości

Ermilka, super że wszystko w porządku!

Adela, co to jest herbatka na laktację?

Tak jak pisałam, wybraliśmy się na zakupy, jak powiedziałam mężowi ile wydałam to aż usiadł z wrażenia :-D:-D:-D No ale są wyprzedaże,nooo....

Ermilka, super że wszystko w porządku!

Adela, co to jest herbatka na laktację?

Tak jak pisałam, wybraliśmy się na zakupy, jak powiedziałam mężowi ile wydałam to aż usiadł z wrażenia :-D:-D:-D No ale są wyprzedaże,nooo....[/QUOT

Właśnie mam zamiar jutro wybrać sie na zakupy małe..a może trafi sie jakas okazja:-) A co do herbatek to takie ziółka albo do zaparzenia albo istant mają na celu pobudzenia lub wzmożenia produkcji mleka..ja niestety mam odwieczny problem na poczatku i zawsze je mam w menu:-D

Mam siarę już od półtora miesiąca,to może nie będzie problemów z laktacją? Chociaż pewnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Coś czuję że te herbatki są niekoniecznie smaczne:)

Rety dziewczyny tyle zescie dzisiaj naskrobaly ze pewnie nie dam rady odpisac.

Dagmar no ja tez bym sie na mojego wkurzyla za takie podejscie. Przekaz mu ze dxiewczyny z forum udzielaja mu reprymendy i ze ma Cie w tym stanie nie denerwowac tylko grzecznie sie sluchac!!!!! Wspolczuje przezyc szpitalnych z kluciem. Wiem co czujesz bo moje zyly wytrzymuja wenflon max 1 dobe. W poprzedniej ciazy tez mialam z tym wielki problem, bo nie mogli mi spokojnie fenoterolu puscic, bo mi zyly strzelaly. W trakcie porodu tez.mieli problem, bo chcieli zeby mi szybko kroplowka zleciala przed podaniem znieczulenia a tu sie z zylami musialy meczyc.

Ermirka dobrze ze sie odezwalas i ze wszystko jest w porzadku. Moja kolezanka z pracy, ktora ma termin na maja tez ostatnio plamila i to ze dwa czy trzy razy, ale tez na szczescie wszystko ok. Tylko u niej podobno nadzerka sie zrobila i od tego. No ale Ty odpoczywaj i staraj sie nie stresowac. Mam nadzieje ze maz sie w koncu opamieta i zacznie Cie wspierac.

Ameryka dagmar dobrze mowi, orzeszkow zero, jajka przetworzone moga byc, ale trzeba obserwowac. Czasem testy skorne nie pokrywaja sie w 100% z objawami, no ale cos musi byc na rzeczy z tymi jajkami skoro babel byl najwiekszy.

Jotemka wspolczuje przezyc fryzjerskich. Ale dobrze ze to sie gorzej nie skonczylo. Jak dobrze ze moj synek jeszcze nie ma takich pomyslow. U nas na razie tylko pilnowanie zeby cos waznego nie wyladowalo w koszu na smieci albo w toalecie.

Ja sie dzisiaj czuje calkiem niezle. Popoludniu mnie tylko troche skurcze meczyly, ale polezalam troche i sie uspokoilo. Ja na brak ruchow nie moge narzekac. Synus przez wiekszosc dnia jest mega aktywny, kreci sie, wierci, kopie, wypycha. A tez mam lozysko na przodzie. Ale chyba nizej, a on kopie teraz juz pod zebrami. W ogole to caly czas mam wrazenie ze moja macica siega wyzej niz wskazuja na to tygodnie. Musze o to zapytac na wtorkowej wizycie. Mam nadzieje ze nie rosnie tam jakis gigant.

reklama
Dziewczyny mam pytanie stosujecie może jakieś kremy na rozstępy ? Zastanawiam sie czy ich nie wprowadzić ?

Ja przy pierwszej ciązy stosowałam krem dla kobiet w ciąży Musteli chyba tak to sie pisze i niestety dla mnie porażka biedne moje uda :szok:Przy kolejnej kupiłam poprostu oliwke bambino efekt zero roztępów:-)teraz tez tylko używam oliwki. Ale to może być zupełnie indywidualna sprawa...Na nie które kobietki działaja te kremy. z tego co wiem chwala sobie krem z Rossmana.

Do góry