reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej dziewczynki :)

katix to super :) ciesze sie ze wszystko w porzadku.

ola10 - jakto nie chca? a mozna to jakos prywatnie moze zalatwic?

ja tez mam ochote na cytrusy i kwasne owoce, na mieso patrzec nie moge, a jak juz poczuje to mam od razu mdlosci.

reklama
Witam wieczornie. Eh kiedy ja bede miala wiecej czasu na forum???? Chyba nie predko. Dzisiaj 3 dzien pracy a ja padam. Strasznie kiepsko sie dzisiaj czulam. Slabo mi sie robilo co chwila, wieczorem niedobrze. Ogolnie bez sil jestem. A jutro calutki dzien w pracy bo najpierw szpital a potem przychodnia do 19. Nie wiem jak dlugo tak pociagne. Dobrze ze to tylko jeden dzien w tygodniu taki no i potem weekend.

Niby nie mam zadnych uciazliwych dolegliwosci, nic mnie nie boli a jednak wydolnosc organizmu mniejsza. A chcialabym pracowac chociaz do konca stycznia!! Potem moze mnie wysle na jakies staze to bedzie luz, ale na razie conajmniej miesiac musze siedziecc u siebie na oddziale.

Ehh czwarty dzien nie ma meza w domu i stesknilam sie za nim. Jakos mi sie smutno zrobilo. Ide spac :-)

Dziewczyny czytam i czytam i musze zapytac wiem to bedzie glupie bo drugie dziecko w drodze,ale o co chodzi z tym konfliktem krwi i czym to grozi? ja niewiem ale w pierwszej ciazy nierobili bylemu zadnych badan na grupe krwi a wiec nie wiedzieli jaka on ma ( jaka ma syn do dzisiaj niewiem) teraz zrobili mi mam A+, ale jaka D. ma tez niewiem:-/ kurde cos nie tak z tym krajem czy to nie jest tak wazne???

Katix gratuluje wizyty:tak:

lizzy- mnie tez boli posladek prawy:-) tzn boli mnie tak jakby noga ale juz tu w posladku, ból pojawia się wieczorem i zalezy jak sie ułoze czasami jest czasami nie a momentami to tak chwyci że ruszyć się nie mogę

kroczek- a to ciekawe bo ja mam ochote na kwasne i na mięcho. dzisiaj zakupiłam sobie sok pomaranczowy i wypilam caly karton w pół dnia co jest dziwne bo ja soków nie pijam tylko wodę. w ciąży z Alanem uwielbiałam sok pomaranczowy i to najkwasniejszy z kwaśnych. a za mną cały dzień chodzi kapuśniak i gdyby nie to że nadal boli głowa to bym ruszyła do kuchni i nagatowała cały gar ale odpuszczę i jutro ugotuję

katix- jak po wizycie

a co do krwi ja mam ARHd- maz plusowa wiec mamy konflikt. w ciąży z alanem mialam zastrzyk z imunoglobuliny w chyba 20 tyg. i po porodzie. gadałam z moją gin i powiedziala ze zrobi mi zastrzyk ok 20 tyg. ale nie gwarantuję ze w szpitalu mi po porodzie zrobią bo nie chcą:szok::wściekła/y: co to ku...a znaczy nie chcą.póki co nie gnębię tematu jak bedzie bliżej to się dowiem co i jak.

Ola jak to nie chcą podawać? W końcu to nie Twoje widzi misie tylko dla bezpieczeństwa.
Obalam mit ;-) W drodze jest chłopak, a od mięsa mnie odrzuca, za to z cytrusów niemal codziennie robię sobie sałatkę.

A ja jestem bardzo ciekawa co się w brzuszku u mnie kryje:tak: Najważniejsze żeby było zdrowe.

Witam wieczornie. Eh kiedy ja bede miala wiecej czasu na forum???? Chyba nie predko. Dzisiaj 3 dzien pracy a ja padam. Strasznie kiepsko sie dzisiaj czulam. Slabo mi sie robilo co chwila, wieczorem niedobrze. Ogolnie bez sil jestem. A jutro calutki dzien w pracy bo najpierw szpital a potem przychodnia do 19. Nie wiem jak dlugo tak pociagne. Dobrze ze to tylko jeden dzien w tygodniu taki no i potem weekend.

Niby nie mam zadnych uciazliwych dolegliwosci, nic mnie nie boli a jednak wydolnosc organizmu mniejsza. A chcialabym pracowac chociaz do konca stycznia!! Potem moze mnie wysle na jakies staze to bedzie luz, ale na razie conajmniej miesiac musze siedziecc u siebie na oddziale.

Ehh czwarty dzien nie ma meza w domu i stesknilam sie za nim. Jakos mi sie smutno zrobilo. Ide spac :-)[/QUOTb]

Marcia ja też tęsknię za moim mężem:-( Od ponad miesiąca widuję go raz na 2 tygodnie.

Ostatnia edycja:
no tak mi powiedziała ginekolog że po porodzie robia badania i jak wyjdą przeciwciała (a wiadomo ze wyjdą po wczesniejszym podaniu imunoglobuliny w 20 tyg.) to nie chcą dawać. tak to zrozumiałam. chociaż dla mnie to sensu nie ma bo szczerze mówiac nie interesowałam sie tematem dogłebnie mimo że u mn ie konflikt może wystąpić. jak bede we wtorek na wizycie to dopytam co i jak bo peewnie juz na następnej tj za 4 tyg. bede juz musiał wziaść ten zastrzyk.

reklama
Witam Was mamusie, chciałam poinformować że jestem świeżo po badaniu usg 1. trymestru i okazuje się że wszystko jest wspaniale - wyniki pomiarów są w porządku, dzieciątko ma 5,3 cm, normalnie kręciło się i machało rączkami, aż nie mogłam uwierzyć, bo pierwszy raz je zobaczyłam a przecież ani trochę go jeszcze nie czuję! Jestem MEGA szczęśliwa!! I też nic nie przytyłam, brzuch wcale specjalnie nie urósł, a tu taka niespodzianka i mogę teraz spokojnie się cieszyć :-D:-D:-D

Do góry