reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej mamusie

widzę że każda z nas z utęsknieniem czeka na tą pierwszą wizytę i bicie serduszka. Na pocieszenie powiem ze pewnie gdzuieś za miesiąć kazda z nas już będzie miała to za sobą :tak:

Ja dzisiaj cały dzień spędzilam u mojej babci na wsi ale było miło Alan wybiegał sie za wsze czasy był z tatą i dziadkami nasd stawem na rybach , tak mu sie podobało ze do domu nie chcial wracać. A ja dużo odpoczywałam i objadalam sie smakołykami. Ale tak miło jak każdy cie rozpieszcza i podsuwa same smakołyki, ulubione potrawy. Na szczęscie dobrze ze nie jest tak codziennie bo czuję sie tak przejedzona że już zazylam Espumisan i na kolacje zjadłam tylko kromkę suchego chleba:dry:i popijam wodą.

reklama
Biust mi nie wszedl w koszulkę nocna,a jakoś nie zauwazylam,żeby mi specjalnie urosl. :p Za to mam na nim mega żyły. :szok:

Dobrze,ze Mężu ma jakas koszulkę ze 3 razy za duza,to sobie podkradlam. :-D

Moje zdanie jest takie, ze jak z dzieckiem jest cos nie tak - jest chore - to do poronienia i tak dojdzie. Watpie, ze nawet starania lekarza sa tutaj w stanie cos poradzic. Mi lekarz powiedzial po pierwszym poronieniu, ze mam siebie nie winic za to, chyba ze bralam kokaine. I trzeba sie starac nie martwic sprawami na ktore w zasadzie nie ma sie wplywu.
Zycze nam wszystkim bezproblemowych ciaz. Bedzie dobrze!

Swięta racja. Takie myślenie bardzo pomaga:tak:

Moi-pas witamy serdecznie!

Dziewczyny ja już się nie mogę doczekać pierwszej wizyty u lekarza, na szczęście to już w ponedziałek :) Na weekend wyjeżdżam na wesele będzie mnóstwo znajomych ze studiów, no i trzeba będzie jakoś wyjaśnić, że alkoholu nie tknę :)

Moi-pas - witamy :-) Nowe mamusie - wejdźcie na wątek z terminami porodów i dopisujcie się!

A ja właśnie się przestawiłam z chleba z masłem na chleb z białym serem. Wszystko inne powoduje mdłości. Takich numerów to w żadnej ciąży nie miałam...

ola - cieszę się, że wypad z synkiem się udał. Najważniejsze, że jesteście zadowoleni

agutka - mi także (.)(.) urosły ;-) Mój mąż zaczyna się cieszyć ;-) Jak się poznaliśmy nosiłam miseczkę A. W pierwszej ciąży urosły do D a po ciąży zostały C. W drugiej ciąży biust urósł do F, a po drugiej ciąży został E. Aż się boję co teraz może być :zawstydzona/y:

Dzien doberek. ;-)

Misiarska,u mnie ostatnio na topie byl chleb wylacznie z pasztetem pomidorowym. :sorry2:
Lekarka mnie wczoraj pocieszyła,ze jej bratową tez tak na początku drugiej ciąży zbilo wszystko z nog-mdlosci,zawroty,Glowy itp. . I okazalo sie,ze bedzie miala trojaczki. :-D
A na biust w tej ciąży skali Ci zabraknie i będzie dopiero heca. :-p

Misiarska no to piękny biust Ci został , u mnie niestety nic się nie zmieniło było A a jest większe B także za bardzo różnicy nie widać, może teraz zostanie coś więcej ;-)
Agutka - nie strasz - trojaczki??? podziwiam takie mamy ja bym nie dała rady..

Dzisiaj od rana popijam wodę, wczoraj się odwodniłam i wieczorem mnie nerki bolały masakra jakaś, ale to przez to że wczoraj co nie zjadłam to odrazu biegunkę miałam także dzisiaj boję się cokolwiek jeść żeby nie było powtórki z rozrywki:no: chyba tylko pić będę.

Do lekarza na pierwszą wizytę jadę w środę popołudniu no i zobaczymy co tam się u fasolci dzieje.

Witajcie mamuśki :)
Mi jakoś strasznie biust nie urósł, jedyne co to sutki mam takie bardziej nabrzmiałe i żyłki widoczne z tym, że na codzień noszę miseczkę 70F :) więc niech nie rośnie :)
co do jedzenia, to też najlepiej tylko chleb z masłem, albo suchy rogal maślany, masakra, a waga już leci w dół... Właśnie dziewczyny z jakiej wagi startujecie i przy jakim wzroście?? Ja mam 168 cm i 60 kg, ale jeszcze 2 lata temu ważyłam 73 .
Ja własnie popijam kawkę, po południu jedziemy na roczek chrześnicy, póki co szukam na internecie noclegów bo początkiem września jedziemy nad morze :)
Miłej soboty życzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry