reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Misiarska,mialo byc jakieś przedstawienie pt. "Czy owady maja wady?". ;-)

Wyspalam sie i jest mi juz lepiej,tylko moooocno mnie suszy. :D

Dziewczyny,dzis mi ogólna podpowiedziala,ze jak sie nie moze nic przelknac,to ugotować sobie kisiel na caly dzien,ale nie taki z torebki,tylko zrobić go samemu-naturalny i popijać z 5 razy dziennie po pól szklanki na przemian ze zmielona zupka taka,jak dla maluszkow sie gotuje-delikatna. :tak: Tak samo okolo 5 razy dziennie. No bo jesc cos trzeba. ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny! Ja dziś łzami zalana ze szczęścia :). Po raz pierwszy usłyszałam bicie serca mojego Maleństwa! Niesamowite wrażenie, nie do opisania! Nie byłam w stanie zapiąć sandałków po badaniu - tak mi się ręce trzęsły. :))) Pozdrawiam.

jejku, ja mam nadzieje, ze w pon uslysze! a napisz jak pierwsza wizyta!

Witajcie, na forum zalogowałam się już po ujrzeniu II kresek. Liczę na to, że mnie przyjmiecie. Kalkulator pokazuje termin na 10 kwietnia. Czy mogę dołączyć - zawsze to raźniej, a oczywiście pierwsze lęki się pojawiają...

HEJKA.
Ja po drzemce bo zasypiałam na stojąco,jak ja będe codziennie po 4wstawać:szok:.
Dziewczyny ja w pierwszej ciąży miałam takie mdłości że miesiąc jadłam tylko suchary,schudłam 4kg ale co z tego apetyt wrócił ze zdwojoną siłą i dobiłam do 30kg na koniec ciąży,ale jadłam wszystko bez opamiętania i tłumaczyłam sobie że jak będę karmic to mi tego nie będzie wolno,teraz już na pewno będe myśleć,póki co jem sporo owoców i zero słodyczy.Po za tym jestem po 30tce i widzę ze ciężko już z odchudzaniem nie ten metabolizm co 5lat temu.
Madziolina dobrze Ci suwaczek wskazuje?masz dopiero 5tydzień?Przed 6tygodniem malutkie szanse na zobaczenie serduszka,ale trzymam kciuki.
Agutka zazdroszczę l4 tak fajnie się odpoczywa w domku.

Ja stracilam pierwsze dziecko w 12tc. Po roku bylam znowu w ciazy i mam teraz ponad 1.5 rocznego synka. Przez to poronienie jakos boje (nie wiem czy potrafie) sie cieszyc, ze jestem w ciazy. W poprzedniej ciazy dopiero po 1 trymestrze wyluzowalam.
Moje zdanie jest takie, ze jak z dzieckiem jest cos nie tak - jest chore - to do poronienia i tak dojdzie. Watpie, ze nawet starania lekarza sa tutaj w stanie cos poradzic. Mi lekarz powiedzial po pierwszym poronieniu, ze mam siebie nie winic za to, chyba ze bralam kokaine. I trzeba sie starac nie martwic sprawami na ktore w zasadzie nie ma sie wplywu.
Zycze nam wszystkim bezproblemowych ciaz. Bedzie dobrze!

Ja przytylam w poprzedniej ciazy 10kg. Jak zaszlam w ciaze mialam okolo 53.5kg. Mam 162cm. Malo przytylam i bardzo sie z tego powodu cieszylam, ale np. piersi mi bardzo malo sie powiekszyly. A ja mam i tak bardzo male piersi (male A) i potem jak karmilam piersia i przyszedl kryzys to zwatpilam w siebie. Dzidzia jak miala 2.5 miesiaca zaczela wrzeszczec z glodu. Od tego momentu karmilam go piersia ale i dokarmialam mm. Zaluje, ze tak zrobilam. A do tego on byl badzo maly jak mial te 2.5 miesiaca, na dolnej granicy jesli chodzi o wage. No i spanikowalam. Ja cala poprzednia ciaze, i po porodzie, nosilam caly czas te same biustonosze ;), tylko wkladki wyjelam.

Wspolczuje dziewczynom ktore maja mdlosci i bole glowy. To jest straszne. Ja jeszcze sie czuje ok, ale w poprzednich ciazach pierwsze 3 miesiace tez mialam mdlosci duze.

Madziolina dziś miałam 2 usg. Na 1 było widać tylko pecherzyk i cialko żółte. A dziś już dorodny Maluszek :-). Byłam prywatnie. Trafiłam na bardzo fajnego doktora. Wszystko wyjaśnił. Puścił dolby sourond ;-). W poniedziałek będę się kuc. A w środę mam wizytę u gina. Mam nadzieję że dostanę zaświadczenie o ciąży do pracy. Chciałabym już moc powiedzieć. Częste nadgodziny, wyjazdy służbowe, dużo stresu - to raczej nie służy.

ladyk24na7 zazdroszczę i gratuluję!!!!!:-) też bym chciała już zobaczyć - byłam równo tydzień temu bo się pośpieszyłam i pęcherzyk był, ale babsko niemiłe mi się trafiło i teraz czekam na wizytę u mojej ginekolożki a ona na urlopie i dopiero na początku września:baffled:

reklama
Do góry