reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ola,nie pytalam,bo i on zaczal mnie juz brzydzić. :baffled: W poprzedniej ciąży jadlam wszystko i bylo ok,wiec staram sie nie wierzyc wszelkim zabranianiom. ;-)
Jedyne,co mi ogólna powiedziala,to to,ze niczego mam sobie nie odmawiać.Chce mi sie soac,mam isc spac.Mam chęć na parówkę z dżemem,mam to zjesc.Po prostu zaspokajać swoje wszelkie,zachcianki i zapotrzebowania. ;-) I tego sie trzymam. :tak:
A dzis juz mnie 2 razy pogonil zoladek nad kibelek... :sorry2:

reklama
Niciaa wiadomo - niewydolność szyjki + złapana w szpitalu bakteria gronkowca i e-coli, co spowodowało zakażenie wód płodowych i tak wczesny poród. Co do tamtego okresu, to większości staram się nie pamiętać, na szczęście córka jest zdrową 4,5 latką. Niemniej jednak obawy mam o tą szyjkę, póki co sama za siebie trzymam kciuki ;) Właśnie naszła mnie ochota na paprykarz... Pasztetu też bym zjadła, pomidorowego! ;)

Kabu - no to miałaś "przeboje"... :/ dobrze, że wszystko ok!

Powiem wam, że była tu u mnie w pracy przelotem moja koleżanka, która miesiąc temu poroniła. Jedyne, o czym myślałam, kiedy rozmawiałyśmy, to jak ja jej mam powiedzieć, że jestem w ciąży... Nie powiedziałam i jeszcze pewnie długo nie powiem, bo czuję się jakbym miała jej powiedzieć o czymś przykrym. A chyba za tydzień się spotkamy większą grupą i będą dziwnie patrzeć, że nie piję alko i może się domyślą. Bardzo mi jej szkoda i mam wręcz wyrzuty sumienia, że mi się udało akurat teraz.

Też jestem w pierwszych tygodniach ciązy... Cieszy mnie, ze mam z kim pogadać o różnych dolegliwościach i radościach. Termin porodu wstępnie mam na 11.04.2014 :-D
Trzymam kciuki za każdą z nas ...

Witajdzie dziewczyny, te stare i te nowe :)

U mnie lekkie mdłości, czasem bóle brzucha i okropne wzdęcie. To przez to wzdęcie wyglądam na 6 miesiąc ;) Dziś robimy gołabki, bo mam ochote od kilku dni :)

Wiatr&woda - wow jesteś z Bytomia, teraz dopiero zauważyłam, ja też jestem z Bytomia :) Bedziesz rodziła na batorego ? Masz dobrego lekarza? :)

Skarbunia, tez widzę sąsiadka ;) Witaj i gratulacje :)

Kali no proszę:) do gina chodzę prywatnie, od 3 lat ten sam i go nie zmienię bo na własnej skórze doświadczyłam, że jest dobrym profesjonalistą. A że jest ordynatorem na porodówce w Pyskowicach o której słyszałam wiele dobrego, to chcę rodzić tam. To jest 25 minut drogi samochodem od nas, myślę, że dam radę:) co do Batorego to mam akurat najbliżej, ale jakoś nie mam pozytywnych skojarzeń z tym szpitalem. Rozumiem, że teraz Londyn, a wcześniej w Bytomiu miałaś jakiegoś lekarza, którego polecasz lub stanowczo odradzasz?
Też bym zjadła gołąbki...:)

Kali a golabki nie spowoduja większego wzdecia ? To kapusta... Ja miałam straszne wzdecia, ból mnie od nich łapał taki że się przestraszylam i pobieglam do lekarza. Zalecił właśnie wyeliminowanie wszelkich fasoli, kapust, potraw ciezkostrawnych. Jadlam 2 x dziennie naturalna activie, śliwki i rzeczywiscie pomoglo. Od kilku dni mam spokoj. :-)

wiatr&woda, tak mam stałego lekarza w Bytomiu, dr. Peterek - jest swietnym lekarzem, dzwonie do niego z Londynu i konsultuje z nim jak mnie cos niepokoi, aż dziw ze lekarz za darmo udziela takich konsultacji :)Na Batorego sama jestem urodzona, ale faktycznie szpital ubogi, i tez kolezanki czesto narzekały.
Dasz radę napewno, tu w Anglii jest tak, że jak wody płodowe odchodzą to oni jeszcze wysyłają do domu, by sobie pospać kilka godzin i dopiero przyjechać, więc jak Tobie odeją to spokojnie zdążysz dojechac :))) Ja jestem z Rozbarku tak btw :)

ladyk, wiem, faktycznie kapusta wzdyma, ale ochota przewaza rozsadek, no i nei mam żadnych bóli i zaparcia, tylko wzdęcie, zaryzykuje ;)

Też się urodziłam na Batorego;) A z Rozbarku jest mój mąż. Dra Peterka nie znam, faktycznie to bardzo miłe z jego strony, że możesz się z nim tak konsultować. Taki lekarz to skarb! Moim skarbem jest dr Binkiewicz ;)

reklama
Do góry