reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Wiatr&woda ja takie ciśnienie miałam zawsze tylko nie zawsze czułam się tak okropnie, najgorzej jest w upały. Zaskoczyłaś mnie pisząc że niskie ciśnienie może być spowodowane małą ilością płynów, a ja rzeczywiście piję bardzo mało bo jakoś mi się nie chce zwłaszcza przy takich mdłościach nic mi przez gardło nie przechodzi ale chyba się zmuszę i chociaż wody będę pić więcej.

reklama
Hej,

Ja też z tych baaardzo nisko ciśnieniowych. I potwierdzam słowa wiatr&woda - trzeba dużo pić:tak:

U mnie dzień mało ciążowy czyli zupełny brak objawów. Chyba, że za jeden z objawów można uznać bark apetytu co jest u mnie zjawiskiem na prawdę rzadkim. Zważyłam się i nie widzę, żadnych zmian 59 kg...Miałam nadzieje, że może magicznie zgubiłam gdzieś 4 k przez sen;-)

wiecie co ja jestem jakas psychiczna! dzis rano kupilam test i zrobilam, II wyszly.
Poprostu chcialam byc pewna, a w pon dopiero do lekarza, wiec chcialam sprawdzic, czy nadal jest cos
biggrin.gif

Mam obawy, za duzo sie o poronieniach naczytalam

Wcale nie jesteś :) Ja mam lekarza w poniedziałek i już kupiłam test na poniedziałek rano, żeby sprawdzić ;) Chyba po prostu jeszcze nie dowierzam :)

Ancona to pij pij, jeśli masz niskie ciśnienie, to trochę Ci się podniesie. Spróbuj - mierz codziennie ale pij przez tydzień przynajmniej butelkę 1,5l (kawa się nie liczy, wręcz odejmuje) i zobaczysz, czy będzie różnica. Tym bardziej teraz, kiedy jesteś w ciąży. Kiedy zbyt mało piję to nie dość, że ciśnienie mam niskie, to często mam przez to jeszcze spuchnięte palce. Teraz bez butelki wody z domu nie wychodzę (małej, dużej - obojętnie, byleby ciągle podpijać). Żeby wypić te 1,5l u mnie wygląda to tak, że co 10-15 minut podpijam kilka łyków, bo za dużo na raz nie potrafię. Wyrobił mi się nawet ten nawyk i teraz częściej odczuwam pragnienie, bo kiedyś prawie wcale. Wypytywałam gina co do ciąży, co jeść/pić/jak postępować, co ze sportem itd. i między innymi powiedział, że mam pić więcej wody niż dotychczas. Tobie też polecam:)

Hej Dziewczyny! Ja dziś łzami zalana ze szczęścia :). Po raz pierwszy usłyszałam bicie serca mojego Maleństwa! Niesamowite wrażenie, nie do opisania! Nie byłam w stanie zapiąć sandałków po badaniu - tak mi się ręce trzęsły. :))) Pozdrawiam.

Bry. ;-)

Rano bylam u mojej ogólnej i dostalam L4 aż do wizyty u ginekolozki. ;-) Musze pojechac w poniedzialek do zakladu pracy,o matko... :-o

Poźniej pojechalam z Zuzia,moja kuzynka i Jej 5cio letnia Córcia na przedstawienie do Amfiteatru dla dzieci,które w ostatniej chwili odwolali. :dry:
Zaliczylysmy za to kilka placów zabaw,mc Donalda i kawiarnie z ogromnymi deserami,po którym to teraz jest mi bleeee. :baffled:

Czas na lenistwo w chlodnym domku,vo na dworze upaaaal. ;-)

reklama
madziolina_p - nie jesteś z tym sama... Ja 4 dni przed spodziewaną miesiączką zrobiłam test i był bardzo niewyraźny. Do tej pory zrobiłam już około 10 :-) I męczy mnie, żeby dla pewności zrobić kolejne (bo wizytę mam dopiero 28 sierpnia)

ancona - ja w każdej ciąży miałam takie ciśnienie i nie było problemów. Teraz nie mierzyłam. A ja przed ciążą wypijałam około 5 litrów wody dziennie. Teraz około 2 litrów przez mdłości.

portia - też bym chciała zgubić parę kilogramów przez sen ;-)`

lady24na7 - gratulacje :-) Nie ma nic piękniejszego, niż bicie serduszka :-)

agutka - czyżbyście chciały iść na "Szałaputki"? Fajnie, że jakoś ciekawie Ci dzionek minął. Ja przed chwilą zjadłam loda i też mi niedobrze ;-)

Do góry