reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ale naprodukowałyście ;-)

dziewczyny, co do kg to na to składają się różne rzeczy: dzidziol, macica, wody płodowe itd, więc spokojnie :)
Ja z Młodym przytyłam 9kg, 2 dni po porodzie ważyłam tyle, co przed, a później kg leciały przy karmieniu.

My dziś synem zaliczyliśmy alergologa i na nic już nie mam siły, padam na twarz.

reklama
Dagmar, doczytałam o twojej przygodzie ze spiralą, nie zazdroszcze stresów? Teraz już wszystko dobrze?
Ja nie zdążyłam założyć bo okazało się, że dzidzia w drodze (ale zastanawiam się czy po wykarmieniu maleństwa nie założę, chociaż po twoich przejściach powiem Ci że zaczęłam się bać).

No oprócz tego, że dalej mi wróżą wcześniaka i przy każdym usg robią cyrk to ja uważam, że jest ok :)

No cóż nie wiem, czy polecam spiralę :-D:-D:-D

ja miałam dwie spirale i w sumie też nie polecam...
pierwszą taką zwykłą, na 3 lata, bo dostałam @ zaraz jak mi się skończył połóg :crazy:
i w sumie poza sterczącymi i kłującymi męża w przyrodzenie nitkami to nie było tak źle.
ale potem skusiłam się na mirenę, 5-cio letnią, ale po roku wyjęłam, bo: 1. zatrzymał mi się okres - niby to normalne, ale dziwnie się z tym czułam, 2. zaczęłam raz na tydz przez 3 dni mieć bóle jak na @ ale takie mocne i po 3 miesiącach miałam tego dosyć! doszliśmy z ginem do wniosku, że mój organizm po prostu chce się tego pozbyć. więc się pozbyłam.

A co do tycia, to ja mam ok 7kg na +, ale u mnie to zlożona historia... bo ja z tych wiecznie na diecie jestem i przez ostatni rok wogóle ledwo co jadłam, więc sam fakt, że zaczęłam jeść normalnie sprawił że kg poszły w górę. Zobaczymy co dalej, ale ja zaklinam rzeczywistość i jestem święcie przekonana, że po urodzeniu dziecka kg pójdą w dół :tak:

ja miałam dwie spirale i w sumie też nie polecam...
pierwszą taką zwykłą, na 3 lata, bo dostałam @ zaraz jak mi się skończył połóg :crazy:
i w sumie poza sterczącymi i kłującymi męża w przyrodzenie nitkami to nie było tak źle.
ale potem skusiłam się na mirenę, 5-cio letnią, ale po roku wyjęłam, bo: 1. zatrzymał mi się okres - niby to normalne, ale dziwnie się z tym czułam, 2. zaczęłam raz na tydz przez 3 dni mieć bóle jak na @ ale takie mocne i po 3 miesiącach miałam tego dosyć! doszliśmy z ginem do wniosku, że mój organizm po prostu chce się tego pozbyć. więc się pozbyłam.

A co do tycia, to ja mam ok 7kg na +, ale u mnie to zlożona historia... bo ja z tych wiecznie na diecie jestem i przez ostatni rok wogóle ledwo co jadłam, więc sam fakt, że zaczęłam jeść normalnie sprawił że kg poszły w górę. Zobaczymy co dalej, ale ja zaklinam rzeczywistość i jestem święcie przekonana, że po urodzeniu dziecka kg pójdą w dół :tak:

ja polecam ale tym, które od patrzenia na męża w ciążę nie zachodzą :D
Mi powiedzieli, że na następnej pewnie też bym zaszła więc odpuszczam :p

Siedzę sobie i piszę a dzidzia kopie i kopie :) ale mi fajnie :D

dziewczyny, czy to możliwe, że dzisiaj poczułam ruchy? najpierw mnie coś zaczęło kłuć w okolicach wątroby, a potem przez jakiś czas czułam takie dziwne przelewanie :)

Świetnie :) to juz czas na Dzidzie :)

Cześć,
tak tylko melduję, że i tym razem nie wyszło. Fasolka nie dała rady się utrzymać. Za to już wiem przynajmniej, że wybór szpitala w Pyskowicach to dobry wybór, a w szpitalu nr 2 w Bytomiu moja noga świadomie więcej nie stanie!

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Jejku bardzo mi przykro :( Moze skonsultuj sie rzeczywiscie z lekarzem i zrob szczeglowe badania przed kolejna próbą. Wierze ze uda sie nastepnym razem.

Jouluatto, ja biorę Euthyrox, z tym że mi zdarza się tylko że po zwiększeniu dawki serce wariuje, czasem nic się nie dzieje. A jakie dolegliwości ty odczuwasz? Może poproś o zmianę na Letrox, ja przed zmianą lekarza go brałam i miałam wrażenie że lepiej mi służył

Kurcze dziewczyny, ja tez od niedawna biore ten Euthyrox a zelazo mam w witaminach. Ale mi nic nie jest raczej. Przykukam jak tam z sercem bo czasem mi wali mocniej ale ja mam tak czasem i bez leków :)

Dagmar ty to masz doswiadczenia kurcze, mnie tez przestraszylas ta spiralka. Mysle ze lekarze panikują i sami tak naprawde nie wiedza jak bedzie. Ale jak czujesz sie oki to juz niedlugo, moze uda sie normalnie w terminie urodzić :) Czego Ci zycze!

A ja dzisiaj sie ciesze ze juz piatek :) w weekend planuje troche poodpoczywac z mezem, wszak caly tydzien siedze sama jak kolek. No i w sobote ambitny plan - sprzatanie :)

Dagmar a jak długo miałaś spirale??tan po jakim czasie od założenia zaszłaś w ciążę??
Ja miałam ponad 2 lata i jedyne na co moge narzekać to to, że miesiączka mi sie wydłużyła, a poza tym było ok. Po wyjęciu od razu zaszłam w ciążę.

Dagmar, super czytac ze w dobrym nastroju jestes i myslisz pozytywnie. Chyba te zakupy dla maluszka tak Ci humor poprawily :-) ale to dobrze bo pozytywne nastawienie dobre jest dla naszych rosnacych malenstw.

Wiatr&woda bardzo Ci wspolczuje przezyc. Tak jak dagmar pisala, znajdz dobrego ginekologa i zrob badania. Oby szybko sie wyjasnilo co jest przyczyna i zebyscie mogli juz niedlugo cieszyc sie wasza rosnaca dzidzia.

U mnie dzisiaj lepiej. Brzuch juz tak nie boli jak wczoraj, a maluch ruszal sie jak bylam w pracy i tym razem nie mam watpliwosci ze to byl on. Wiec uspokoilam sie i teraz moge spokojnie odpoczywac w weekend.

Eh powinnismy jutro na jakies zakupy sie wybrac. Musze kupic sobie buty na zime, jakies bluzki, synkowi troche ciuchow, a mezowi kurtke. Ale ja tak dawno nie bylam na wiekszych zakupach, ze az mi sie nie chce. Szczegolnie ze jeszcze sama nie wiem dokladnie czego chce i co mi sie podoba.

Świetnie :) to juz czas na Dzidzie :)

Jejku bardzo mi przykro :( Moze skonsultuj sie rzeczywiscie z lekarzem i zrob szczeglowe badania przed kolejna próbą. Wierze ze uda sie nastepnym razem.

Kurcze dziewczyny, ja tez od niedawna biore ten Euthyrox a zelazo mam w witaminach. Ale mi nic nie jest raczej. Przykukam jak tam z sercem bo czasem mi wali mocniej ale ja mam tak czasem i bez leków :)

Dagmar ty to masz doswiadczenia kurcze, mnie tez przestraszylas ta spiralka. Mysle ze lekarze panikują i sami tak naprawde nie wiedza jak bedzie. Ale jak czujesz sie oki to juz niedlugo, moze uda sie normalnie w terminie urodzić :) Czego Ci zycze!

A ja dzisiaj sie ciesze ze juz piatek :) w weekend planuje troche poodpoczywac z mezem, wszak caly tydzien siedze sama jak kolek. No i w sobote ambitny plan - sprzatanie :)

niech wyjmą te 2 tyg przed jak muszą ale 38tc brzmi ładniej niż 27, prawda?
Ja ambitnie sprzątam w tygodniu a w weekendy dupkę płaszczę i na spacery i do kościoła chodzę.

Dagmar a jak długo miałaś spirale??tan po jakim czasie od założenia zaszłaś w ciążę??
Ja miałam ponad 2 lata i jedyne na co moge narzekać to to, że miesiączka mi sie wydłużyła, a poza tym było ok. Po wyjęciu od razu zaszłam w ciążę.

No miałam ją 2 lata i 3 miesiące :) Fajnie nie???
:D

Dagmar, super czytac ze w dobrym nastroju jestes i myslisz pozytywnie. Chyba te zakupy dla maluszka tak Ci humor poprawily :-) ale to dobrze bo pozytywne nastawienie dobre jest dla naszych rosnacych malenstw.

Wiatr&woda bardzo Ci wspolczuje przezyc. Tak jak dagmar pisala, znajdz dobrego ginekologa i zrob badania. Oby szybko sie wyjasnilo co jest przyczyna i zebyscie mogli juz niedlugo cieszyc sie wasza rosnaca dzidzia.

U mnie dzisiaj lepiej. Brzuch juz tak nie boli jak wczoraj, a maluch ruszal sie jak bylam w pracy i tym razem nie mam watpliwosci ze to byl on. Wiec uspokoilam sie i teraz moge spokojnie odpoczywac w weekend.

Eh powinnismy jutro na jakies zakupy sie wybrac. Musze kupic sobie buty na zime, jakies bluzki, synkowi troche ciuchow, a mezowi kurtke. Ale ja tak dawno nie bylam na wiekszych zakupach, ze az mi sie nie chce. Szczegolnie ze jeszcze sama nie wiem dokladnie czego chce i co mi sie podoba.

No to super, że brzuszek nie boli i że dzidzior się ruszył- teraz już spokojnie :D

Ależ wy duzo piszecie, staram się podczytywać, ale jednak maluszek w domu i teraz w dodatku jestem zaziębiona, więc ledwo daję radę :)

wiecie, wczoraj poczułam ruchy, nie mam wątpliwości :) to w tym samym czasie co za pierwszym razem, ale teraz były tak wyraźne, że i mąż wyczuł, więc cieszę się podwójnie :) ale tak to nie jest zbyt aktywny, raczej czasem coś tam czuje, ale tak o rączkę to jeszcze mało :) ale i tak się cieszę!

co do tycia to póki co jest dobrze :) już przybieram, ale mam w tej chwili taka wage jak wyjściowa, a dzisiaj znowu wymiotowałam, ale mam nadzieję, że jednorazowo.

co do bólu piersi to mnie dopiero od niedawna bolą i rosną i masakra, wszystko mnie podraznia, boli i w ogóle.

buziaki dla Was, cieszę się Dagmar, że humor dopisuje.
Marcia i jak w pracy, widzę, że masz jej sporo!

reklama
O kurcze faktycznie szybko!!!! Ja też tak jakoś miałam:tak: No popatrz a mi lekarz mówił, że przez 30 lat 1 pacjentka zaszła w ciążę ale wkładke miała ponad 4 lata!!!!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry