reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Co do piersi, to mnie na codzien nie bola juz prawie wcale, ale raz na jakis czas mam taki dzien ze najchetniej chodze po domu topless bo wszystko mnie cisnie i drazni ;)

Trafilam dzis na artkul o Alkoholowym Zespole Plodowym i troche sie zaczelam martwic... Zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, bylismy z mezem najpierw na weselu, a pozniej na konferencji branzowej, wiec dwa weekendy pod rzad troche pilam... Nie jakos bardzo mocno, ale kilka lampek wina i kilka piw bylo... To byl jakis 3-4 tydzien ciazy, myslicie ze wielkie sa szanse ze zaszkodzilam malenstwu? Wiem ze wiele kobiet przez kilka miesiecy nawet nie wie ze jest w ciazy pije i rodzi zdrowe dzieci, ale jakos niestety nie znalazlam zadnych statystyk ktore by mnie jakkolwiek uspokoily... Wszedzie pisze tylko ze kazda ilosc alkoholu moze zaszkodzic dziecku. Wiecie moze czy ewentualny AZP moze byc zdiagnozowany na badaniu USG?

Jouluatto
sluchaj nie martw sie nic a nic bo znikąd się nie wzięło że jak sie nie wie to się nie szkodzi....opowiem ci o tym jak ja sie dowiedziałam że jestem w ciąży.... spóźniał mi się okres pare dni zrobiłam test wyszedł negatywny ( podpowiem tylko ze wczesniej byłam tydzien na łódce a jak to na łódce za kołnierz się nie wylewa bo zimno i buja)....no wiec umówiłam sie z siostra i szwagrem na tequile i smiałam się żę jak kiedyś piłam z moimi dwoma koleżankami tequille to potem okazywało się że one są w ciązy. No i śmiechy chichy bo przecież mi wyszedł test negatywny:)....no ale tequila nie smakowała mi jak zwykle...cyutryna jakos mniej mnie wykręcała niż innych ale mowie " może zawód psychiczny ze nie ma dzidziolka' ....położyłam się o 2 spać o 7 obudził mnie GIGA kac! zimny pot masakra.....no i patrze w lux medzie wyniki tsh i patrze jakies wywalone w kosmos...no to za telefon do gin ...a ona prosze się nie denerwować ...zrobić test za dwa dni....) oczywiscie nie wytrzymałam i poszłam zaraz do apteki....zwlekalam chyba 3 godziny...i zrobiłam ( na teście było napisane żę alkohol może fałszować wynik) wyszły dwie kreski ciemne jak nie wiem co;))) no wiec pierwsza myśl ale ze mnie wyrodna matka ....... ale powiem wam...ze potem martwiłam sie ale lekarka powiedziała że na etapie picia przed tym jak się dowiesz nie wpływa na dzidziolka bo on jeszcze kompleenit nie jest powiązany z naszym krwioobiegiem...a po za tym widać było to potrzebne do zagnieżdżenia się zarodka:))) hehe śmiesznie może to brzmi ale chyba podziałało:)

co do piersi...to ja mam tak ze nie bolą jak wcześniej ale rano jak przekrecam sie n boczek to mnie ciągną - może dlatego że są duże a zawsze były malutkie.....ale do tego są dość wrażliwe nadal brodawki!

reklama
dziewczyny, czy to możliwe, że dzisiaj poczułam ruchy? najpierw mnie coś zaczęło kłuć w okolicach wątroby, a potem przez jakiś czas czułam takie dziwne przelewanie :)

Jouluatto
sluchaj nie martw sie nic a nic bo znikąd się nie wzięło że jak sie nie wie to się nie szkodzi....opowiem ci o tym jak ja sie dowiedziałam że jestem w ciąży.... spóźniał mi się okres pare dni zrobiłam test wyszedł negatywny ( podpowiem tylko ze wczesniej byłam tydzien na łódce a jak to na łódce za kołnierz się nie wylewa bo zimno i buja)....no wiec umówiłam sie z siostra i szwagrem na tequile i smiałam się żę jak kiedyś piłam z moimi dwoma koleżankami tequille to potem okazywało się że one są w ciązy. No i śmiechy chichy bo przecież mi wyszedł test negatywny:)....no ale tequila nie smakowała mi jak zwykle...cyutryna jakos mniej mnie wykręcała niż innych ale mowie " może zawód psychiczny ze nie ma dzidziolka' ....położyłam się o 2 spać o 7 obudził mnie GIGA kac! zimny pot masakra.....no i patrze w lux medzie wyniki tsh i patrze jakies wywalone w kosmos...no to za telefon do gin ...a ona prosze się nie denerwować ...zrobić test za dwa dni....) oczywiscie nie wytrzymałam i poszłam zaraz do apteki....zwlekalam chyba 3 godziny...i zrobiłam ( na teście było napisane żę alkohol może fałszować wynik) wyszły dwie kreski ciemne jak nie wiem co;))) no wiec pierwsza myśl ale ze mnie wyrodna matka ....... ale powiem wam...ze potem martwiłam sie ale lekarka powiedziała że na etapie picia przed tym jak się dowiesz nie wpływa na dzidziolka bo on jeszcze kompleenit nie jest powiązany z naszym krwioobiegiem...a po za tym widać było to potrzebne do zagnieżdżenia się zarodka:))) hehe śmiesznie może to brzmi ale chyba podziałało:)

co do piersi...to ja mam tak ze nie bolą jak wcześniej ale rano jak przekrecam sie n boczek to mnie ciągną - może dlatego że są duże a zawsze były malutkie.....ale do tego są dość wrażliwe nadal brodawki!

Hi hi, no to ja juz sie nie dziwie ze Meksykanie sa tacy plodni skoro tequila ma takie wlasciwosci ;D
Ale w sumie po przeczytaniu Twojego postu cos sobie uswiadomilam, pamietam jakis lipcowy wieczor, tak wlasnie w okolicach daty zaplodnienia w ktory strasznie, ale to strasznie mialam ochote na kieliszek cytrynowki. Co bylo o tyle dziwne ze ja wodki nie pijam nigdy i wcale, bo po prostu nie cierpie jej smaku, jaki by nie byl ;) Maz mnie wtedy wyciagnal na miasto na wycieczke po shot barach w centrum i na starowce, bo choc sam wodki tez nie lubi, przybytki tego typu jakos wyjatkowo mu sie w Polsce podobaja ;D Teoria wyssana z palca na biegu, ale moze alkohol faktycznie jakos ulatwia zaplodnienie? ;) I nie, nie chodzi mi o ulatwienie doprowadzenia do aktu poczecia ;)

Musze przyznac ze nawet jak byly bolesne, patrzenie na moje nowe ciazowe zderzaki sprawialo mi niemala frajde ;) Powinni hormony ciazowe w biusty wstrzykiwac zamias silikonu ;) doszlam do wniosku ze gdyby im taki wyglad i rozmiar mial zostac po ciazy, chyba jestem sklonna znosic ta tkliwosc i dyskomfort nawet na codzien ;) A ktoras z Was miala tak ze jej sie biust po ciazy trwale powiekszyl? Moja babcia twierdzila ze przed urodzeniem dzieci nosila miseczke B a potem juz cale zycie D. I kurcze nawet jak juz byla po 90-tce biust miala taki ladny i jedrny ze niejedna 50-latka by mogla zazdroscic.

GoGa, mozliwe, jak najbardziej! :) Gratulacje! :) Ja tez pierwsze czulam takie przelewania i jakby mi sie cos w jelitach lekko potuszalo i pokluwalo ;) Potem po kilku dniach takie leciutkie pykniecia, jakby babelki z szampana pykaly w brzuchu :)

Ostatnia edycja:
Cześć,
tak tylko melduję, że i tym razem nie wyszło. Fasolka nie dała rady się utrzymać. Za to już wiem przynajmniej, że wybór szpitala w Pyskowicach to dobry wybór, a w szpitalu nr 2 w Bytomiu moja noga świadomie więcej nie stanie!

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Jouluatto, ja biorę Euthyrox, z tym że mi zdarza się tylko że po zwiększeniu dawki serce wariuje, czasem nic się nie dzieje. A jakie dolegliwości ty odczuwasz? Może poproś o zmianę na Letrox, ja przed zmianą lekarza go brałam i miałam wrażenie że lepiej mi służył

A może to bardziej skutek uboczny żelaza bo słyszałam, że od strony ukł. pokarmowego jest źle tolerowane. Wiatr&woda, bardzo mi przykro, trzymaj się jakoś kobitko

Cześć,
tak tylko melduję, że i tym razem nie wyszło. Fasolka nie dała rady się utrzymać. Za to już wiem przynajmniej, że wybór szpitala w Pyskowicach to dobry wybór, a w szpitalu nr 2 w Bytomiu moja noga świadomie więcej nie stanie!

jejku... strasznie mi sie smutno zrobilo, nawet nie wiesz jak mi przykro, zobaczysz przyjdzie czas, ze i do Ciebie usmiechnie sie szczescie.
Trzymaj sie Kochanie!

Cześć,

trzymam kciuki, aby kolejnym razem się udało!

reklama
Do góry