reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam nowe forumki :)

L-oka gratuluje super wyników! Ja też robiłam papp-a i mam już wyniki, ale dopiero dzisiaj mam usg genetyczne. Nie zawsze jest sens robić papp-a. Teraz jak mam krwiaczka to wyniki są na pewno zafałszowane, ciekawe czy mój lekarz je weźmie pod uwagę...

Dagmar oj podziwiam Cię kobieto - 3 dzieci i wszystko ogarniasz! Co do prawka to moje leży w szufladzie od ponad 10 lat, ale mam niecny plan żeby w końcu wziąć instruktora i zacząć jexdzić. To by bardzo ulatwiło życie.

Patuśka
gdzie te kiecki kupiłaś? Też poszukuję takich z długim rękawem bo w pierwszej ciąży najwygodniej mi się chodziło w kieckach, albo w tunikach i legginsach. Tylko, że rodziłam w lipcu, więc teraz jakieś zimowe kiecki trzeba sobie zorganizować:tak:

Marteczka08, ale się naooglądałaś przez jeden dzień... Jakaś masakra co się dzieje w polskich szpitalach. Najlepiej nie chorować... ale urodzić gdzieś trzeba. Ja to bym się bała rodzić w domu, chociaż coraz popularniejsze to się robi. Tym bardziej, że prawdopodobnie znowu będę miała cc.

Papillon też się poryczałam, ale ja nawet na reklamach teraz płaczę... Mąż się ze mnie śmieje, a ja mam to gdzieś. Muszę zobaczyć ten film:tak:

Co do kawki to jedna z rana jak śmietana :-) za to mam wstręt do wody, dziwne. W ogóle mało piję i wiem, że powinnam więcej, ale wolę jeść:zawstydzona/y:

reklama
Ja dzisiaj idę na cytologię, bo nigdy w życiu nie miałam robionej i moja gin powiedziała, że bez cytologii mnie nie przyjmie na kolejnej wizycie ;) Jakby co, prywatnie w luxmedzie 20zł kosztuje.

dzien dobry. Marteczka poprostu szok,dobrze ze juz masz to za soba i mam nadzieje ze o porodu do zadnego szpitala wracac nie bedziesz:-( co za znieczulica matko:no:

Dzień dobry:-)
Tyle tego napisałyście, że już nie wiem kto i co:-D Napiszę więc ogólnie.
Mi gin powiedział, że słabą kawe raz dziennie można(oczywiście jak się nie ma wysokiego ciśnienia). jak zapytałam o zielona herbatę to się dopiero uśmiał hahahhaha powiedział,że jak 1 czy 2 dziennie wypije to też nic sie nie stanie.Jedyne czego nie wolno to alkohol!!!!!!!!! A wiecie, jak ja za piwem nie przepadam to od 2 tyg tak za mną "chodzi" zimne piwo....dziwne:szok::szok::szok: Ale jeszcze jakieś 6 miesięcy i wypiję hahah tyle, że wtedy na bank nie będzie mi smakowało hahahahhaha

Któraś pisała o przeziębieniu- mnie uratowało mleko z miodem i czosnkiem-nienawidze tego połączenia ale czego nie robi się dla dziecka:tak:

Witajcie dziewczynki:tak:

Marteczka współczuję tych przeżyć:(

Butter fly a co do pappa ma krwiaczek? Wytłumacz proszę bo nie wiem czy nie muszę podpytać mojego gina przed badaniami:confused:

Cześć dziewczyny :) To jest mój pierwszy post na tym forum i chciałam się Wam się zapytać czy Wy też już wertujecie internet w poszukiwaniu odpowiedniego wózka?? Ja już szukam, czytam opinie i nawet byłam w jednym sklepie oglądać i śmieje się z siebie że do końca rozwiązania zwariuję :-). A wózek kupie na pewno chwilkę przed porodem. Termin mam na 02.04.2014 :) Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamusie :-)

balbiś witaj, ja na szczęście mam ten problem z głowy bo to moje 2 dziecko, wiec wózek mam po synusiu:-)
W ogóle teraz będzie łatwiej i nie ma co sie oszukiwać taniej, bo wiele rzeczy juz mam.Łóżeczko, przewijak, nosidełko samochodowe(w komplecie z wózkiem), kołderke, podusie itd generalnie skupie się tym razem na pierdołach:happy2::happy2::happy2: I to sprawi mi duuużą frajdę:-D:-D:-D

Cześć TruskawkowaMamba :-) Dziękuję za odpowiedź. Dla mnie to wszystko nowe. Mam chrześniaka, który ma 10 lat i pomagałam w opiece ale to nie to samo. Jak na razie jestem troszkę przerażona tym wszystkim :baffled:. A jakiej firmy masz wózek jeżeli można wiedzieć :-) Mojego męża boli głowa od gadania o wózkach hahaha

reklama
Cześć GoGa :-) Współczuję Ci bardzo takiej nocy:-(. Gdyby nie rosnący brzuch to bym nie wiedziała, że mała kluseczka rośnie w brzuszku :-)

Do góry