reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Edysiek oj mozna jesc :-) ja o 8 zjadlam sniadanie, potem pol bulki z serem ok 10, jak bylismy na spacerze. Jak wrocilismy zjadlam paczka, ale sie nie najadlam, wiec jeszcze zrobilam sobie bulke z wedlina. Ale nadal nie jestem jakos do konca najedzona, ale jak sie Tymek obudzi to podgrzeje pomidorowke :-)

reklama
Ja z samego rana zjadłam musli z mlekiem, o 10 bułkę z twarożkiem, a teraz jeszcze wciągnęłam słodką bułkę i popiłam kefirem :-p Może to nie tak dużo, ale dla mnie to nowość.
Ale teraz przerwa dopiero w domku cos zjem.

to mnie nie pocieszyłyście.... u mnie sluz hmmm albo bezbarwny, albo podżółtawy, a czasem i beżowy....może dlatego , że teraz miałabym @....sama nie wiem Z Igorem też tak miałam.......

a ja znowu nie moge jesc duzo, jem oczami..
dzis w pracy zamowili kebaby, mi jeden tez przypadl, zjadlam poj i jestem tak najedzona, ze hej!
A ze soba mam jeszcze kanapke i obiad, ale chyba nie zjem :-(
Dzis jedziemy do tesciow, zawiezc kotka przed wyjazdem, bo ktos musi z nim siedziec.
Przy okazji zostaniemy juz u nich na noc, bo meczyk u kolezanki bedziemy ogladac :-)

A mam jeszcze pytanko, byla ktoras na Fuertawenturze lub Lanzarotte?
Jak tak, to jakie tam sa ceny, co warto zwiedzic?

Dagmar- witaj witaj, u mnie ok plamienia ustaly cały czas jestem na duphastonie, we wtorek wizyta to będę wiedziała cos wiecej.

Ameryka- mi tez mdłosci wróciły, już wczoraj wieczorem cos nie bardzo sie czułam a dzisiaj to juz zupełna masakra głowa mi pęka aż zrobiłam sobie mała kawkę parzona bo chyba to od ciśnienia, taki straszny ból glowy ze az mdli.

a.m.g.- ciekawa jestem bardzo czy dobrze sobie wywróżylaś drugą córeczke, rzadko się zdarza zeby ktos byl tak pewny, naprawdę doczekać sie nie mogę a chcesz wiedzieć wcześniej czy czekasz do porodu?

Malinaa- nie znam sie na gdrzybach i wogóle to rzadko jezdziłam do tej pory ale teraz jakos tak pragne relaksu na łonie natury więc połaczymy przyjemne z porzytecznym bo jeść grzybki uwielbiam pod każda postacięa. Mój mąż się zna no i tesciowa to wogóle grzybiara więc jedzie z nami. czekam tylko aż głowa przestanie boleć.
Co do odwolania to nie nie ma takiej możliwosci jedynie w styczniu będzie kolejna tura dofinansowan wiec wtedy możemy sie starac. Najbardziej wkurzające jest to ze jeśli nie otworzymy firmy do końca listopada tom musimy zapłacic 1.000zl kary do ARR. pani z tej Agencji nam powiedziała z mogę otworzyc firme na jeden dzien przynieść jej tylko kwitej ze firma otwarta a na drugi dzień zamknac działalnosć. Czy tak można? Dziwne to wszystko.

Miliodni- cyrk na kółkach co? co lekarz to opinia:no: trzymam kciuki za twoje malenstwo i witaj w naszym kwietniowym gronie.

A my od rana ruszylismy w miasto. W koncu kupiłam sobie wita,miny ciążowe. Teraz leże i odpoczywam. Synek zakatarzony. Wogóle 4 razy w nocy płakal przez sen. więc tez się za bardzo nie wyspalam bo co chwilkę do niego biegalam. rano mówił ze mu sie koszmary śniły.

madziolina_p byłam w zeszłym roku w maju w podróży poślubnej na Lanzarotte, piękna wyspa, naprawdę piękna, ceny nie są wysokie, jeśli chodzi Ci o jedzenie etd to w normalnych supermarkecie zapłacisz na pewno mniej niż za zakupy w PL/ przynajmniej ja tak miałam, chociaz my bylismy tylko raz na zakupach bo ogólnie mieliśmy all in. Polecam do zwiedzania wnętrza wulkanu, wodospad ( wycieczki lepiej wykupywac w tamtejszych biurach podrózy niz w hotelach czy coś bo są tańsze), ogólnie tych wycieczek po wyspie jest multum, nasi sąsiedzi z hotelu byli na kilku i byli wręcz zachwyceni. Nam najbardziej sie podobało w Rancho Texas, kosz kilka euro za cały dzień, to ogrooomne zoo, pokazy fok, jastrzębi, papug itd itp. przepiękne widoki, na środku obiektu duży aquapark na powietrzu, naprawde polecam ! Miłeego wypoczynku !!!

Ja od kilku dni też się męcze, o tyle dobrze , że nie ma wymiotów ale jakoś tak tochę męcza mnie mdłości, przede wszystkim na nic nie mam ochoty, jak pomyśle zeby cokolwiek zjeść to ..... ech. A jak mi Pan Szanowny Mąż wparował do łożka z talerzem flaków ( które lubiłam przed ciaza w sumie) jak zaczęło śmierdzieć to niestety jadł w kuchni.

Ostatnia edycja:
Na wątku wizytowym nie będę się rozpisywać, bo w sumie nie za bardzo jest o czym, dzidzia słabiutka, z OM powinna mieć 8tyg a ma jakieś 4-5tyg. Gin powiedział, że jest echo płodu i nawet dojrzał zalążek serduszka, ale jeszcze nie byłoby słychać bicia. W sumie nie wiem skąd taka rozbieżność, mam tylko nadzieję, że przetrwa i serduszko zacznie bić.. Jakiś taki smutny ten dzień, cały mój ciążowy entuzjazm prysł..

Na wątku wizytowym nie będę się rozpisywać, bo w sumie nie za bardzo jest o czym, dzidzia słabiutka, z OM powinna mieć 8tyg a ma jakieś 4-5tyg. Gin powiedział, że jest echo płodu i nawet dojrzał zalążek serduszka, ale jeszcze nie byłoby słychać bicia. W sumie nie wiem skąd taka rozbieżność, mam tylko nadzieję, że przetrwa i serduszko zacznie bić.. Jakiś taki smutny ten dzień, cały mój ciążowy entuzjazm prysł..

Kochana, może nie słabiutka, tylko malutka?
Spokojnie, ja tak jak pisałam w 8tc był 4/5 i brak zarodka!!! w 9tc. (8 dni później) był już 8 tygodni!!!
Spokojnie, bo dziecku nerwy szkodzą!!! Będzie dobrze :tak:

reklama
malinaa - Rybka... nie denerwuj się... wiem jak takie wizyty potrafią na ziemię sprowadzić ale jak mówi dagmar, dziecko nie liczba, wszystko może się zmienić w ciągu tygodnia zaledwie i tego się trzymajmy :tak: To tylko normy i statystyki a wiadomo, że nie wszystko się w normach mieści. Ściskam!!

miliondni- no coś jakoś Cię rozumiem, może aż za dobrze z tymi mdłościami...

A słyszał ktoś o tym że witaminy wzmagają mdłości? Bo tak kurcze zaczynam analizować że mi najgorzej z ranka i wieczorem zaraz po śniadaniu i kolacji, a ja zawsze do tego witaminy biorę. Coś mi tu śmierdzi...:angry: spróbuję jutro nie wziąć.

ola10 - najgorzej teraz jak dzieciaki chorują, moje też były... i nie dość że sama zdycham to jeszcze nimi trzeba się zająć. Oby dzisiejsza noc była dobra!

TruskawkowaMamba - Ty weź już przestań z tym śluzem, jest OKEJ, słyszysz??? :angry: Specjalnie dla Ciebie sprawdziłam i mój też dziś taki żółtawy :p No, czyli dobrze. Skoro inne cipki tak mają to znaczy, że tak ma być :-)

Do góry