reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Iza - trzymam mocno kciuki i czekam, aż się odezwiesz po :tak:
zdrowego, cudnego synka i dużo energii życzę
fioletowa - fajny kociak;-) a z tymi kolejkami i ustępowaniem miejsca masz rację, ja też tak robię, że konkretnie do jednej osoby uderzam i tyle
nie spotkałam się z odmową :tak:

Pajka - tak się wkręciłam w czytanie, że już nie pamiętam czy to Ty pisałaś o wizycie u dentysty ?:confused:
ja to miałam hardcorowo - pierwszy raz byłam z Lilą, jak miała 1,5 roku, bo ząbki wszystkie jej wyszły i zaczęły 5 dawać znać
i tak co pół roku miałyśmy wizytę, a w zeszłym roku miała usuwane 5, żeby było miejsce na resztę:-(
problemu nie miałam, bo jak była maleńka, to ja leczyłam zęby i z nią zawsze chodziłam, więc widziała co się dzieje i może dlatego poszło nam bezproblemowo:happy2:
Lila chętnie myje ząbki i chodzi do dentysty z radością nawet, bo mamy bardzo fajny gabinet dziecięcy

Nikola - zdrowia Tacie

martusia - a może lepszy będzie paracetamol dla córci ?
jakby miała gorączkę ok38 st., to może lepiej podawać na zmianę nurofen i paracetamol. bo w sumie paracetamol jest najbardziej bezpieczny

reszty nie pamiętam, więc wybaczcie

a u mnie OK, dziś mam po południu próbę - na 0,5h zdejmą mi nogi z wysięgnika i będą kontrolować, co z szyjką, bo wygląda solidnie :happy2:
ja próba się powiedzie, to jutro będę już normalnie leżeć :happy2:

a reszcie zapakowanych - całusy ;-)

reklama
Ullana - powodzenia!
Nikola - zdrowia dla Taty.

Martusia - tak jak pisze ullana, jak będzie teperatura powyżej 38 (bo niższej nie zbijaj), to możesz zamiennie stosować np. paracetamol i ibufen (ten drugi u nas zawsze sprawdzał się najlepiej)> Przy anginie nie musi być nalotu na języku, sprawdź czy mała nie ma powiększonych węzłów chłonnych.

ale mam dzisiaj lenia, muszę wyprasować pościel, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać.

Ostatnia edycja:
Fioletowa - super kotek!!! :D a z tą babą wpychającą się przed ciężarną to nieźle... Ja też zawsze prosiłam bezpośrednio wybraną osobę o ustąpienie miejsca w tramwaju/autobusie. Właśnie ze względu bezpieczeństwa. A jak ktoś mi sam ustępował, to były to babeczki 40+, nigdy młode dziewczyny, a prosiłam zawsze młodych mężczyzn ok 25-30 lat ;)

Nikola - zdrówka dla tatusia!!! Bardzo współczuję. A co mu jest?

Martusia - ja też radzę zbijać jak jest powyżej 38 stopni, sama tak robię. Ja używam nurofenu bo szybciej działa, i co 6h go podaję bodajże. Jak jest duża gorączka i szybko wraca (np po 2 czy 3h) to daję paracetamol, żeby ta sama substancja czynna się nie akumulowała tylko inna działała, na zmianę)

Ullana - trzymam mega mocno zaciśnięte kciuki za szyjkę!!!!! Obyś z pozycji nietoperze zeszła do pozycji foczki - z boczku na boczek...

IiM - 3 dni - jej jak to zleci!!! Odpoczywaj ile się da!!! Bo później nie będziesz miała na to czasu :D Trzymam kciuki, żeby gładko poszło. Ja też miałam pełną narkozę i bardzo sobie chwaliłam! :)

Aldo, Pajkaa, Agula, Alebur, Ollena i reszta rzadko się pojawiających - buziaczki :*

Iza Z jednej stronu zazdroszczę Ci, ze to już a z drugiej jeszcze chętnie poczekam na nieprzespane noce:)
Ullana Powodzenia ze zmianą pozycji.
Fioletowa Cóż za talent!
Martusia Ja też zawsze podaję na zmianę paracetamol i nurofen. Chociaż od roku mamy spokój z choróbskami.

Ja też zawsze mówię wprost do kogoś ale raz kobieta w kasie uprzywilejowanej odpowiedziała mi, ze ciąża to nie choroba:-) a to było kilka dni przed porodem no franca jedna!

Dziewczyny czy któraś z was miała pierwszy poród cc i teraz ma szanse na sn? Jak to wygląda bo podobno w razie czego szybciej tną ponownie, a niektóre szpitale odrazu robią cc nawet nie podejmują prób sn.

Ja już obiad zrobiłam, młody w przedszkolu idę się na bóstwo zrobić co by w robocie nie straszyć. Dzis się ciężki dzień zapowiada już się boję.

Dziewczyny czy któraś z was miała pierwszy poród cc i teraz ma szanse na sn? Jak to wygląda bo podobno w razie czego szybciej tną ponownie, a niektóre szpitale od razu robią cc nawet nie podejmują prób sn.

Ja już obiad zrobiłam, młody w przedszkolu idę się na bóstwo zrobić co by w robocie nie straszyć. Dzis się ciężki dzień zapowiada już się boję.

Ja, jaaa JA! Ja miałam pierwszy poród CC! A teraz teoretycznie pani dr mówi, że wszystko jest ok, i że jak Monia będzie dobrze ułożona, to SN mnie czeka. A ja bardzo bym chciała SN ale zaczynam się cykać... Tzn nie boję się bólu czy coś, ale boję się komplikacji, że Monia źle wejdzie w kanał rodny, albo że się na złość przekręci nóżkami w dół już po USG w 30 tc, albo, że jednak będzie duża (Szymek 3080 i 53 cm w 36 tc...) albo że macica pęknie na szwach... tego się boję. Jeszcze będę rozmawiała o tym i z moją panią doktor, i z położnymi w szkole rodzenia. Bo mam panią doktor z Karowej, więc tam jest szpital nastawiony na SN i bardzo odwlekają CC. A położne są z żelaznej, i dlatego będę się też je w tej sprawie podpytywać.
A no i u mnie jest o rok większa przerwa między CC a tym terminem porodu bo prawie 4 lata a u Ciebie 3... A co mówi Twój lekarz i do kogo chodzisz?
i czy mu ufasz?

Aguś - aż tak dużo dziś roboty będzie? współczuję!!! Trzymaj się w pracy!!!

Rysica A ja ostatnio rozmawiałam z pacjentką, która jest położną to powiedziała, ze jak chce cc to, zeby na karową jechała bo tam tną na potęgę haha a jak juz miałm cc to na bank zrobią cięcie. Moja pani dr, do której mam zaufanie robiła moje pierwsze cięcie i prowadziła ciąże, zebym się pokusiła na sn bo Antek był mały, ale ze u nich w szpitalu na Inflanckiej muszę odrazu podpisać zgode na cc w razie czego.
Dziś nowa tura młyn będzie aż miło:) Dam radę to tylko 7 godzin bieganiny. Dobra spadam bo o 13 zaczynam

No to odesapalam nieprzespana noc:-) Chyba moj organizm przestawia sie na bycie mama noworodka i sen o dziwnych porach. Najlepsze jest to, ze Melisa spala ze mna do poludnia. Teraz siostra m zabrala ja na spacer i do siebie na kilka godzin, pani sprzatajaca pucuje mieszkanko, a ja siedze i czytam rozne rzeczy w internecie.

Sweety dzieki za artykul. Mam troszke treme przed szpitalem, ale pozytywnie sie nastawilam. Jedynie dobijaja mnie klotnie matek w komentarzach do artykulu. Matki matkom wilkami jak to ostatnio napisal moj znajomy po przeczytani takich wypowiedzi. Ty bedziesz miala ZZO?

Fioletowa ale masz talent. Sper kotek. Pamietam, ze moja mama tez nam robila na drutach przesliczne laleczki, zajaczki kotki itp. Byly przesliczne. Co z Twoim biodrem? Pisalas, ze bedziesz miala RTG.

Agula w PL to chyba nie tna od razu zalecaja SN jesli nie ma przeciwwskazan. W TR ida na latwizne i zalecaja CC. Mi troche szkoda, ze nie bede rodzic SN, bo chcialabym zobaczyc jak to jest. Z drugiej strony ciesze sie, ze nie bede juz dluzej czekac.

Martusia - ja tez tak jak dziewczyny podaje nurofen i paracetamol na zmiane. U nas najszybciej dziala nurofen. Mi tez sie wydaje, ze moze Twoja corcia ma jednak cos z gardziolkiem, oby nie i oby to bylo zwykle przeziebienie. Daj znac czy jest cos lepiej. A! Jeszcze mi sie cos przypomnialo, pisalas, ze lepiej sie dogadywalas z mezem jak dlzej pracowal:-) To bardzo czeste:-) Ja tesknie za mezem jak go nie widze do wieczora i potem nawet nie mam serca sie go czepiac o nic. Raczej malo sie klocimy, ale dawniej jak bylismy swiezo po slubie to w weekendy zawsze sie klocilismy.

Nikola zdrowia dla taty, czy to cos powaznego?

Ullana - trzymam kciuki za szyjke - az chcialo by sie powiedziec - trzymam kciukami za szyjke:-) Dam znac jak tylko wyjde ze szpitala i wysle dziewczynom, do ktorych ma numery wiadomosc ze szpitala.

Rysia mialam zapytac jak Twoja uczennica, poprawila matme? I jak czuje sie synek? Taka wiosenna pogoda jest zdradliwa i latwo sie przeziebic.

Ollenka gdzie jestes???

Buziaki dla wszystkich:-*

IiM biorę w środę wolnę, to będzie 6 dc ide zrobic hormonki od ginki i na rtg - biodro boli mnie juz ok 3 miechy, byłam u ortopedy i kazał zrobić rtg ze względu na to że miałam w dzieciństwie dysplazję stawów biodrowych..

reklama
Rysica, Agula moja kolezanka ma trojke dzieci, dwoje pierwszych CC z odstepem 2 lata rodzila, a trzecie po 4 latach SN :-) wiec zawsze jest nadzieja, a jak lekarz oceni, ze miejsce po cieciu na macicy nie wyglada solidnie, to odradzi SN, lekarze wiedza co robia. Rysica kurcze nie tak dawno nam testy pokazywalas, a u Ciebie 27tc, szok jak to leci!!!
Iza zazdroszcze Ci, ze to JUZ :-)
Ullanka nie wiedzialam, ze Ty z nogami w gorze, powiem Ci, ze jest to poswiecenie, ale na pewno warte swojej ceny! :-) trzymam za Ciebie mocno kciuki :-) za Was wlasciwie :-)

Ollena gdzie jestes???!!!

Do góry