reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

reklama
na ja byłam na polku ale jestem strasznie wypluta w ogóle dziś nie mam energii
rysia ja w nocy nie wstaje tylko bladym świtem i już potem po spaniu .....aaaaaaaaaa i widzisz dziś dokładnie sprawdziłam koła Wiki :-D:-);-)jednak to są 16 tylko ma jakąś taką masywniejszą ramę że ten rowerek jest dość duży:-)... co do brzucha to nie miałam czegoś takiego :no:
sweety a ty jak tam że spaniem lepiej
martusia a nie możesz do mopsu się zwrócić może coś byś wytargała....

Hej Kobitki:-)

No i mamy w Stambule poczatek lata, dzisiaj ponad 20 stopni - szokujace biorac pod uwage, ze w zeszlym tygodniu sypal snieg. Oby taka pogoda utrzymala sie jak najdluzej, jest idealnie na spacery, nie za zimno nie za goraco:-) spedzilismy dzisiaj bardzo fajne popoludnie na swiezym powietrzu. Kupilam malemu te bawelniane czapeczki, jedne skarpetki i jedne niedrapki. Jeszcze dokupimy tylko wanienke, mielismy jechac po nia do Ikei, ale szkoda nam bylo tej pieknej pogody na lazenie po sklepie.

Moja Melisa panicznie boi sie mycia wlosow, drze sie jak nie wiem co - dawniej tak nie bylo. Ostatnio z tego powodu nie chce kapac sie tez w wanience ( mamy bardzo niepraktyczny prysznic z mala wanienka, w ktorej nie sposob umyc dziecko, wiec uzywamy plastikowej, ktora kladziemy na ziemi). Ostatnio postawilam Melise w umywalce i tak ja cala umylam - czyli cyrk:-) Dzisiaj sprobuje umyc ja w wanience, ale bez mycia wlosow.

Wiecie co, mam tak opuchnieta twarz, ze wygladam na jakies 30 kilo wiecej, a przytylam z 15. Nogi nawet mi nie puchna, mam za to nos jak kulfon:-)))) Wkleje Wam zdjecie z okresu gdy wygladalam normalnie i z dzisiaj. Szok! Mam nadzieje, ze ta opuchlizna szybko zniknie.

Rysica - ja czuje takie jakby zakwasy juz od dawna, ale od jakiegos miesiaca u nas niestety zero przytulanek ( nakaz gina), wiec to chyba nie ma znaczenia.

Jesli chodzi o wstawanie na siczku - tez wstaje w nocy i nad ranem. Dla mnie samo wstanie z lozka jest wyczynem, bo wszystko mnie wtedy bardzo boli i mam takie parcie, ze boje sie, ze sie zesikam:-) Potem tez czesto nie moge zasnac i zaczynam myslec o glupotach... no nic, juz prawie koniec tej ciazowej przygody, fajnie, ze dzieki niej tutaj trafilam:-)

Zaraz wkleje zdjecie kulfona:-)

kulfon2.jpgja.jpg

Ostatnia edycja:
Jednak cialo kobiety to musi wieeeele przejsc i az dziw, ze po takiej zmianie jakos wraca do normalnosci. Ja mam nawet poliki i oczy opuchniete. Gdybym tak musiala jak wiele kobiet do 40 TC lub dluzej, to bym chyba ekspolodowala:-)))

iza wiesz mnie tez strasznie na końcówce podpuchła buzia pociesze cię że po porodzie wróciła szybko do normalności;-):-)....u mnie dziś też cieplutko bo 17 stopni ale niebo takie przydymione dziś cały dzień

Dzieki Nikola:-) Mam nadzieje, ze szybko mi zejdzie ta opuchlizna, usta mam jak po nieudanym zabiegu z wypelniaczami. Specjalnie sie tym nie przejmuje, w sumie to wcale, bo wiem, ze wkrotce bede znow wygladala jak normalna ja, ale te zmiany nastapily tak nagle, ze nawet dla mnie sa szokujace.

Rysica wczoraj się darł zobaczymy dzisiaj... ale dzisiaj znowu bylismy sporo na dworze i jak wrócilismy taka histeria i patrzymy z M na siebie i mowie... on chce na dwór... i musielismy jeszcze wyjść ;D ja w poprzedniej ciaży tak mialam, ale dlatego, ze Sebek był dziwnie ułożony...ale powiedz lekarzowi niech sprawdzi przy nastepnej wizycie...

Nicolaa ja wstaje bo często przed snem dużo wody pije jakąś taką suszę czuję :D i do 3 dni lapią mnie skurcze pośladków:szok::-D

Iza ślicznie wyglądasz:):) ja w poprzedniej ciaży mimo tego, ze byla temp 40 st w cieniu to nie byłam spuchnięta... mam nadzieję, ze teraz też tak będzie...

reklama
Iza - dobrze wyglądasz :-), jeszcze kilka dni i będzie po wszystkim:-).
Pajkaa - bierz magnez, pomoże na skurcze. Ja czasem wstaję w nocy, czasem nie, zależy ile się opiję wieczorem.
Nikola - ostatnie dni jakoś lepiej sypiam, nie wiem, z czego to wynika. Ważne, ze śpię:-).
Ja dzisiaj w zasadzie nic konstruktywnego nie zrobiłam, oprócz tego ze spakowałam część rzeczy do szpitala.

martusia - tak jak Nikola myślę, ze powinnaś sprobować zwrócic się do mops-u, zwłaszcza że będzie zaraz Was więcej...to żaden wstyd.

Ostatnia edycja:
Do góry