reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

martusia - a może by tak do mops-u, może uda się od nich jakąś kasę wyciagnąć, zwłaszcza jak będzie drugie dzieciątko?
Rozumiem, co czujesz. Pamietam jak mnie kiedyś wiecznie brakowało kasy, kombinowanie i odmawianie sobie wszystkiego było trudne do zniesienia.
JaM - brzuszek śliczny:-).
Wiecie...ja przez ostatnie tygodnie, jak nie jestem w szpitalu, nic mnie nie boli...nawet jeśli z nerką nie jest ok, to odżyłam.

Ciuszki dla Pawełka poprane, poprasowane, poukladane - na razie wygospodarowałam półki w garderobie. Z planowanym malowaniem i przemeblowaniem pokoi dla chłopaków raczej nie zdążymy. Może i lepiej, zrobimy to na spokojnie później. Na razie M nie ma do tego głowy, codziennie wraca po 19tej, praca, remont u niego w warsztacie...

reklama
Fioletowa a jak u Ciebie staranka ? Teraz okres lęgowy się zaczyna, wiosna i lato w pełni POWINNO SIĘ UDAĆ! A pensja w końcu wpłynęła?
Dobra lecę
pa pa pa

no właśnie dziś dostałam @
ale za niecały tydzień idę na badanka i się okaże, no a staramy się dalej
ja miałam ochotę na poród na wiosnę - jeszcze 3 miechy i będę miała marcowe dziecko ;)

ja pracowalam jako niania na umowe uaktywniajaca, sama sobie placilam podatek w zeznaniu rocznym, co mi wychodzilo grosze, bo sobie poodejmowasam rozne ulgi, teraz zus placi sam mi podatek 18% i inaczej sie nie da, bo pytalam, skladki na ubezp spoleczne placilo mi panstwo teraz mi odejmuja od dotychczasowego wynagrodzenia, makabra...
a z Oliwki zabkami juz lepiej, jeszcze nie wypadly heh

JaM - brzuszek masz naprawdę sliczny i kompaktowy :D
Jej Ty już masz wszystko porobione i pokupowane a ja żyję z dnia na dzień ;P a ledwie 2 tyg za Tobą jestem ;P
Ja muszę jeszcze dokupić jakiś 5pak czy 7pak body z długim rękawem, i jakieś śpioszki i pajacyki na 56/62... No i wszystko kosmetyczno-pielęgnacyjne, ale to na maj zostawiam. Teraz w kwietniu malowanie będziemy robić, więc farby i ubranka musimy kupić, a w maju właśnie te kosmetyczno-higieniczne rzeczy czyli wkładki poporodowe, wkładki laktacyjne, majteczki siateczkowe wielorazowe, mam dwa biustonosze do karmienia, mam 3 koszule do karmienia (nie wiem w czym ja mam rodzić...) no i pieluchy, oilatum, Bepanthen do pupy - chusteczki mokre już mam.
Mam też:
smoczki
butelki
pościel całą w tym podkład pod przścieradełko
ubranka (większość)
ręczniczki
pieluchy tetrowe i flanelowe
kocyki
jeszcze będę miała bo mi znajoma/rodzina męża odda:
łóżeczko (materac mam)
wanienkę
rożki usztywniane
laktator
ubranka też jakieś

Ollena no widzisz nawet nie kojarzysz co ja pisze... jak przytaczasz cos to najpierw to sprawdź bo w tej kwestii pomyliłaś mnie z Martusią:):-D sorry ale żalosna jesteś...
co innego pisać posta 1na 100 narzekającego a co innego pisać 1000 postów negatywnych jak Tobie to jest w życiu zle.,..o to chodzi....nie o to jak ktoś ma slaby dzień... sęk w tym, ze Twoje życie to paSMO SŁABYCH DNI... i napisalam czytaj ze zrozumieniem, ze nie życzę Ci źle,. ale oby nie było kiedys tak, ze los da Ci po dupie ...
bo nawet najwilększemu wrogowi nie życzę źle...

Martusia no to chyba nie tylko ja mam takie werażenie cieszy m nie to......no, ale moze ja jestem inna

w każdym bądź razie dziewczyny żeby była jasność bo OLLENA standardowo odwraca kota ogonem jak zawsze zresztą
nie mam nikomu za złe (jedynie Ollenie bo to juz jest lekka przesada) jak ktoś sobie ponarzeka, ma zly dzień, chce się wygadać ect. NIE PRZESZKADZA MI TO. Zeby było jasne i klarowne:) bo jesteśmy w takim stanie, ze mozemy mieć zły dzień, źle się czuć ect.Piszę o moim odczuciu odnośnie postów TYLKO I WYŁĄCZNIE OLLENY
.

Rożek, kocyk, 2 komplety pościeli, prześcieradła, podkład, kocyk do przewijania, kosmetyki dla maluszka, butelki, smoczek, nowy materac do łóżka, octanisept do pępuszka, papmersy, chusteczki nawilżajace, sudokrem....wszystko mam.
A do szpitala na wszelki wypadek wezmę jeszcze wyparzoną butelkę, gdyby musiał dostać nie moje mleko.

I mam dylemat: co mam naszykować małemu do ubrania na wyjście ze szpitala...

JaM moje imie Konrelia kocham je:) ale moj mąż byl mega przeciwny... bo jego pies mial na imię Kora a u nas jest taki skrot Kornelii...

Rysica miałam Ci napisać slicznie wyglądasz a fryzurka super:):) bardzo mi sie podoba... ja w swoim życiu trafiłam tylko raz na super fryzjerke a teraz nie pracuje w sumie to była praktykantka , ale obcięla mnie tak jak chciałam :)

Sweety cieszę się bardzo, ze wyniki nerek ok mam nadzieję, ze tak będzie do końca... u mnie znowu mase bakterii wyszło, ale zobaczymy, czy doktor zleci badania dodatkowe:)

Martusia
podobno ząbki są mocno osadzone uważaj moze, zeby nie nagryzała mocno to powinny wrócić tak jak Sweety pisze...

dziewczyny wczoraj byłam u dentystki kiedy pierwszy raz posżłyscie na wizytę z dzieckiem...ile mialo lat... na taką oczywiscie zapoznawczą?

reklama
pajkaa wstyd sie przyznac ale ja jeszcze z mala nie bylam ale ona na szczescie ma zabki za mna sliczne i zdrowe, moja mama tez takie miala,

Do góry