reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

sweety no mleczaki ale jak jej wypadna to co do okolo 7 roku zycia bedzie szczerbata??? osiwieje ze stresu

spokojnie - to, że ząbki są ruszone, nie znaczy że wypadną. Poza tym na wszelki wypadek poszłabym z małą do stomatologa, takie ząbki można unieruchomić, żeby nie wypadły, trzeba by też było sprawdzić, czy uszkodzeniu nie uległa miazga i dziąsła.

reklama
dziewczyny
od dłuższego czasu olewacie moje posty... tylko JaM albo IiM mi odpowiadają praktycznie na każdego posta...wiec po co mam tutaj pisać?? tak, zeby popisać??
mam wrażenie, ze macie do mnie o coś problem tylko nie wiem o co??
A to , ze mnie nie było i wszyscy to zlali tylko mnie uświadomiło w tym, ze jestem tutaj niewidzialna... czy piszę posty czy nie...
Trudno jakoś to przeżyję...byłam z Wami bardzo związana... no, ale chyba się to zmieniło jak się wątki podzieliły...
Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę bezbolesnych porodów.
Nie przejmujcie się :) buziaki

IiM czekam na info od Ciebie jak sobie radzic będziesz z dwojeczką bo będziemy mialy z taką samą różnicą wieku dzieci:*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
pajkaa mi nie jestes obojetna ale my to widzimy sie na wrzesniowkach tez ;-) ja nie wiem nie zauwazylam zebym Ci nie odpisywala
ale pod Twoimi odczuciami podpisze sie dwoma rekoma bo ja mam podobne, ale nie do wszystkich

Wydaje mi się Pajkaa, ze przesadzasz. Mnie też często nie wszyscy opisują na posty, ale przecież nie każdy musi na wszystko odpisywać, nie każdy temat dla każdej z nas jest interesujący, a czasem zwyczajnie nie mamy nic w temacie do powiedzenia. I zdaję sobie sprawę z tego, że nie odpisuję zawsze i wszyskim, ale czy to naprawdę o to chodzi?
A chyba lepiej nie napisać nic, niż napisać byle co. Ale to tylko moje zdanie.
Ja nic do Ciebie nie mam zresztą do nikogo tutaj. Czasem piszę, czasem nie, bo zwyczajnie nie mam o czym.
A czasem zwyczajnie tak, że nie jestem w stanie przeczytac wszystkich postów i odpisuję tylko na najbardziej aktualne. Nie zachowujmy się jak dzieci. Na tej samej zasadzie musielibyśmy komentować każdą aktywność wszystkich naszych znajomych na fb...

Ostatnia edycja:
Ollena - ja myślę, że nawet jak się nauczy jeździć na 4 kółkach, to i tak łatwo mu pójdzie na dwóch, bo z równowagą to jest tak jak z chodzeniem - raz się nauczysz i będziesz umieć... A zdecydowanie jest za wcześnie na dwa kółka i pedały bo nie jest w stanie "ruszyć" z pedała, tylko najpierw nogi na pedały i dopiero powoi zaczyna kręcić. Ale on w domu cały czas będzie miał biegowca, tylko później to już Monika będzie na nim jeździć. Ale myślę, że już nie zapomni... a siodełko wiem, że za nisko ;P
aaa - dzisiaj było 10 stopni i wiatr. ale czapa cienka.

Pajkaa - ja czasem jak nie mam co to nie piszę, niestety ja mam tak, że często jak nie mam zdania albo po prostu jak ktoś pisze o czymś, na czym się nie znam, to nie odpisuję, bo co mam powiedzieć... Więc może stąd to nieporozumienie... a to że Cię nie było - no bo jakoś często znikasz i jakoś myśleliśmy, że po prostu nie masz czasu, bo się Sebkiem zajmujesz... Nie bierz tego do siebie, proszę...

też mam nadzieję, że kociaki znajdą kochający domek...
szanse są :)
dziękuję za słowa pocieszenia :)
chociaż nie powiem, ciężko mi...

Ostatnia edycja:
witam z rana poszłam siku i po spaniu
pajka ja o ciebie pytałam to po pierwsze po drugie sprawdziłam czy jesteś na forum u czy nic nie jest zobaczyłam że udzielasz się w innych wątkach wiec stwierdziłam że bark ci czasu na nasz wątek.... zrobisz jak uważasz ale myślę że troszkę że coś odebrałaś przecież i na moje posty nie wszyscy odpowiadają i ja nie zawsze odpowiadam na czyjeś czasem coś umknie czasem ktoś coś pominie no takie forum.....

martusia
mam nadzieje że zęby małej nie wypadną.... a ty miałas usg wogóle??? bo wiesz mogło mi umknac jak nie miałam netu .....no super że dzidzią oki....
aldo następna wizyta 17 kwietnia ale wtedy raczej nie będzie usg płeć to poznam dopiero chyba pod koniec maja
sweety no ja tez nie mam ochoty na gość jakbym w ciąży nie była to bym się zamknęła w pokoju z butelką wina a tak to muszę sobie soczkiem radzić
iza kciuki zaciśnięte
rysia świetny filmik !!!!!!a widzisz miłam ci pisać co do roweka Wiki ostatnio potrzyłam na te koła i Wiki ma 18 cali a nie 16 własnie bo jak byliśmy w galerii po lekarzu to sobie porównałam....
ollena buziaki

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny, u mnie tez po sikaniu i po spaniu. Reszta rodzinki spi, wiec moze jeszcze sie poloze, zwlaszcza, ze jestem niewyspana. Sniadanko juz zjadlam, bo ostatnio budze sie z uczciem ssania w zoladku. Wyobrazcie sobie, ze od 2 nocy ciagle wlaczal sie alarm w jednym z mieszkan na naszym osiedlu, wyje sobie tak od 2-3 w nocy az do rana, dzisiaj tez mnie obudzil. Wsciec sie mozna.

Pajciu mysle, ze niepotrzebnie sie przejmujesz i jestem pewna, ze nikt nic negatywnego do Ciebie tu nie odczuwal. Czasami jest tak, ze w wyniku zbiegu okolicznosci nikt nam nie odpisuje i ktos moze poczuc sie odsuniety na bok. Ja tez czasem nie odpisuje, bo jakos sie nie sklada. Mam nadzieje, ze nie znikniesz,
ale ja i tak bede sie do Ciebie odzywac:-) Nie daj sie zlemu nastrojowi...

Ja z pisaniem na bb w ogole mam czasem problem, bo jak wlacze laptopa, to Melisa zaraz domaga sie filmikow z youtube - oglada malutkie dzieci, teledyski dla dzieci albo polskie bajki.

helol lasencje
no i dupa, @ przyszła z zaskoczenia ;-) teraz czas na badania

5 lat starsza od Ciebie ;P

moja prababcia hajtnęła się jak miała 34 lata - zdążyła urodzić 7 córek :-D wszystko przed nami

IiM to dlatego tak dopytywałam czy przypadkiem nie będziesz mieć cc 29 marca ;-) a baranka ci troszkę współczuję ;-)

fioletowa no ja tam młoda się nie czuje przekraczam ta magiczną cyfrę która zawsze mnie przyprawiała o palpitacje serca i co nawet nie zapije tej 30:-D

gorszej 30 niż ja raczej nie będziesz mieć - ja byłam w ciąży z Arturem, leżałam w łóżku od ponad miesiąca z wstawaniem tylko do wc, przyjechała szwagierka z teściową, mama przyniosła mi obiad - ziemniaki z buraczkami na ciepło i zsiadłym mlekiem, pitu pitu zaczął boleć mnie brzuch, prawa strona, tak aż do łopatki, męczyłam się męczyłam, zwymiotowałam i zawieźli mnie do szpitala - najpierw na położniczy na badanie, potem na SOR, zbadali mnie, powiedzieli że i tak nic więcej poza no-spą nie mogą dać i odesłali do domu
tak wyglądały moje 30 urodziny ;-)
będzie co wnukom opowiadać, taka impra była ;-)

zapomnialam cos wam napisac
mala dzis miala wypadek w przedszkolu skakala az uderzyla w umywalke, gorne zeby luzne, mam nadzieje, ze jej nie wypadna plus rozcieta warga, dzis zostala u Babci,

martusia mój juz prawie rok temu [krótko przed wielkanocą] spadł ze stopnia i złamał zęba, ząb wbił mu się wargę [ten okruszek] zorientowaliśmy się że ma tego zęba złamanego i wbitego po kilku godzinach - podczas jedzenia, bo go strasznie warga bolała przy karmieniu - oczywiście do szpitala [sąsiadka jest anestezjologiem i powiedziała, żeby mu to sterylnymi narzędziami wyciągnęli] a potem do dentysty, trzeba było zaplombować, bo u niego aż do zębiny się złamał - teraz mamy kontrole co pół roku
ja bym wzięła młodą do dentysty - powie ci na co zwracac uwagę i kiedy kontrolować, u nas ząb nie obumarł, nie ściemniał, tylko jest złamany, ale różnie może być, lepiej sprawdzić

reklama
Hej Dziewczyny. Może tu pomoże mi któraś doświadczona (przyszła) mamusia?
Wczoraj rozpoczęłam 15 tc i była na wizycie u mojej gin. Powiedziała mi, że moje łożysko jest duże (biorę luteinę) ale nisko ułożone. Nie robiła z tego żadnej sensacji, ale zakazała współżycia.
Ja oczywiście naczytałam się w necie (dobrych i złych) informacji i teraz nerwy mnie szarpią. Z jednej strony to podobno częste w tym tygodniu i powinno się podnieść. Z drugiej - straszą plamieniami, każą się na maksa oszczędzać i leżeć. Więc ja mam mętlik w głowie.
Trzeźwo myśląc, to wydaje mi się, że moja gin. chyba by mi coś powiedziała, dała wskazówki, żeby się oszczędzać (tym bardziej, że we wrześniu miałam poronienie i teraz chucha na mnie bardziej), a ona zapytała czy wyjeżdżamy na weekend majowy?
Będę wdzięczna za jakieś porady, bo sama od zmysłów odchodzę.
Z góry dzięki pa

Do góry