reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Dziewczynki, co tam Wasze brzusie ;P Ja mam brzuch 112 cm!!! Z Szymkiem pod koniec miałam prawie 130...

Byłam u dentysty, zakleiła mi 8, może w końcu będzie spokój, bo co kilka dni miałam większy lub mniejszy ból, a tak 8ka już z dziurą wyszła... Pani dr powiedziała, że to na pewno od niej boli - i mam spokój. Znieczulenie zeszło i nic nie boli :)

Mama mi kupiła dwie fajne koszule do karmienia :)

Pajkaa - a jak Ci wyszła wróżba?? A może się okaże, że bliźniaki?!?!?! ;P

Ullana - zrób sobie tę wróżbę z igłą :) zawieś igłe na nitce i trzymaj ją nad brzuchem i zobacz czy z pozcji nieruchomej zacznie się kręcić w kółko (dziewczynka) czy zrobi się wahadełko (chłopiec). Mi się sprawdziło ;) z Szymkiem. Teraz też wychodzi tak jak z USG i jak z wykresu ;)

Ostatnia edycja:
reklama
ja tylko na szybciutko
my za przedszkole płacimy 460 zł plus 11 zł dziennie wyżywienie - za marzec wyszło nam 691 [bo mieliśmy odliczenia za poprzedni miesiąc, a babka jest o tyle fajna że nam odlicza nawet z czesnego za nieobecności] - taki pełny miesiąc to trzeba liczyć ok 700 tak czy inaczej

Czesc Aniula:-)

Pajka, a moze jest jakis hotel tuz przy miejscu gdzie jest wesele? Moj brat mial w takim miejscu, gdzie akurat budowali hotel, ale gdyby byl gotowy to bym zabrala opiekunke i Melise do hotelu. Kochana w najgorszym razie zabierzecie malenstwo. Pol rodzinki bedzie chcialo sie zaopiekowac, zobaczysz:-) W TR zawsze zabiera sie dzieci na wesela, a jest na nich strasznie glosno i tloczno. Tutejsze dzieci sa przyzwyczajone do halasu.

U nas glupia sytuacja. Moj m ma siostre w Niemczech, ona ma dwoch synkow i obaj mieli dzisiaj operacje wycinania polipow. Nikt nam o tym nie powiedzial, siostra m tez nie wspomniala. Rodzina nie mogla sie do niej dodzwonic, ona stwierdzila, ze wszyscy o tym zapomnieli i obrazila sie na amen. Powiedziala, ze mamy wszyscy d niej juz nigdy nie dzwonic. Ja cos czuje, ze tesciowa zapomniala, nam wmawia, ze nam mowila, ale na 100000% nie mowila. Ja bym w zyciu o czyms takim nie zapomniala. Jak moj m zapytal tesiowa kiedy mowila, to powiedziala - no wtedy. Ja 2 dni temu pol godziny gadalam przez tel ze szwagierka i tez nic nie wspomniala...nieprzyjemnie sie zrobilo, zwlaszcza, ze moj m uwielbia jej synkow i oni jego tez. Ona na emigracji, teskni jej sie, jest teraz w stresie i to pewnie spotegowalo jej reakcje...

Rysia a nie mowilas na odwrot z ta nitka? ze wahadelko na dziewczynke?
Fajnie, ze bedziesz miala spokoj z 8mka na jakis czas.

IiM trzeba jakos jej wytlumaczyc jak bylo naprawde.. ale obrazac sie nie powinna, to dziecinne.

Mnie rozklada, sliny nie moge przelknac :(

Ollenka - nie, na 100% mówiłam, że kółeczko na dzewczynkę a wahadełko na synka, co z resztą jest nawet logiczne :p

IiM - na pewno wszystko się wyjaśni, ale fakt, głupia sytuacja... I na pewno powiedziała tak w stresie, myślę, że przejdzie jej jak chłopaki się lepiej poczują :)

witam się

Rysica mnie wróżba wyszła raz chłopak raz dziewczynka :-D nie na pewno jest jedna dzidzia:):) wróżba z obrączką wychodziła, ze dziewczynka...

IiM jest możliwość wynajmu pokoi tam gdzie jest wesele... no nie wiem bedziemy myslec...

Anula witaj :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam się,
pięknie dzisiaj od samego rana ptaki ś[iewały...wiosna idzie. Wczoraj w końcu kupiłam Piotrkowi kurtkę, taką jaką chciał, podobną do tej, którą ma M...bo Piotrkowi zależy, zeby ubierać się podobnie do taty:-)...I jak dzisiaj rano wychodzili do szkoły, niesamowicie fajnie razem wygladali - duży i mały mężczyzna, podobnie ubrani:-).

Dobra....idę zrobić się na bóstwo (o ile to możliwe majac chwilowo posturę wieloryba)...dzisiaj poranek w łazienkowym spa;-)

Ostatnia edycja:
Do góry