reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mam pytanie do dziewczyn które już są po kilku nieudanych transferach. Czy zaobserwowałyście u siebie spadki koncentracji i problemy z pamięcią? Nie wiem czy to zmęczenie czy coś się dzieje już z psychika?
Ja miałam już 7 transferów na przestrzeni 5 lat. I też się na tym łapie, że zapominam po co poszłam a czegoś szukałam i wkurzam się, bo nie mogę się skoncentrować. Odbija się to też na dziecku niestety.

reklama
ja 2 razy szlam krótkim protokołem. Amh ok 5 wyprodukowałam kolejno 30 i 36 pęcherzy. Po pierwszej stymulacji nie miałam punkcji (wew zasady kliniki w Holandii) a drugą miałam punkcję - dopuszczona warunkowo. Wszystko co pobrali zapłodnili - czyli 22 komórki. Hiperke miałam delikatną. Aż lekarka była w szoku że tak dobrze organizm to zniósł
Ile Ci z tych 22 komórek doszło do blastek i jak z jakością?
Zawsze myślałam, że jak jest tak dużo komórek to ich jakość może być przez to gorsza. Jak to jest?

Ile Ci z tych 22 komórek doszło do blastek i jak z jakością?
Zawsze myślałam, że jak jest tak dużo komórek to ich jakość może być przez to gorsza. Jak to jest?
z 22 komórek zapłodniło się 11, a do blastki doszło 10 i tyle też zamrozili. Pierwszy transfer dał synka, drugi biochem i teraz trzeci nieudany w ogóle nie było zagnieżdżenia. Pozostało jeszcze 7

z 22 komórek zapłodniło się 11, a do blastki doszło 10 i tyle też zamrozili. Pierwszy transfer dał synka, drugi biochem i teraz trzeci nieudany w ogóle nie było zagnieżdżenia. Pozostało jeszcze 7
Wynik itak bardzo bardzo dobry! Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś z jednej stymulacji miał aż 10 blastek! Wynik ekstra

Wynik itak bardzo bardzo dobry! Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś z jednej stymulacji miał aż 10 blastek! Wynik ekstra
no z 11 które się w ogóle chciały zapłodnić, też byłam w szoku. No ale pytanie które z tych 7 jeszcze da ciążę i dziecko 🤷‍♀️ bo klas nie znam tych zarodków - w teorii każde potencjalnie moze być dzieckiem ale jak to wyjedzie? Nie wiem

No a ja dziś właśnie się dowiedziałam, że jednak ostały 3 zarodki, z czego jeden już jest we mnie po transferze, a dwa pozostałe zamrożone. Ten drugi taki słabszy ogólnie. Dwa pozostałe przestały się rozwijać w 5 dobie.

Byłam dziś normalnie w pracy, po ponad tygodniowej zdalnej, specjalnie chciałam iść by nie myśleć i się nie nakręcać, ale niestety trochę się nawnerwiałam i przez to mam podwyzszone ciśnienie. Kurcze nie potrafię się nie stresować, nic takiego niby się nie działo, a jednak trochę się postresowalam. Mam nadzieję, że nie wpłynęło to na implantację, bo dziś 7 dzień od zapłodnienia :(

Kurde a teraz wgl czytam, że protokół długi nie jest zalecany właśnie jak jest ryzyko hiperstymulacji… a mam AMH 6,6… zabierzcie mi internety 🫣
Szła może któraś tym protokołem? Najpierw właśnie mam mieć 14 dni antykoncpecji, później później jakiś gonapeptyl (?) i dopiero później jest stymulacja? Czyli stymulacja gdzieś za miesiąc? Pewnie w sobotę lekarz wszystko mi powie, ale jednak ciekawość bierze górę 😅
Ponad 3lata temu amh miałam ponad 4. Też zaczynałam od antykoncepcyjnych a podczas stymulacji średnio jajka rosły. Finalnie pobrali 11 i nie miałam hiperki więc dostałam świeży transfer z czego mam synka💜

reklama
Do góry