reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
no z 11 które się w ogóle chciały zapłodnić, też byłam w szoku. No ale pytanie które z tych 7 jeszcze da ciążę i dziecko 🤷‍♀️ bo klas nie znam tych zarodków - w teorii każde potencjalnie moze być dzieckiem ale jak to wyjedzie? Nie wiem
Ja miałam z tej procedury 4BB -beta zero a teraz transferowalam 2x4BC i jestem w ciąży. Słabą jakość ogólnie miałam

Dziewczyny, orientujecie się może w dodatku do ivf jakim jest aktywacja oocytów? Macie z tym jakieś doświadczenie? Plus czy to obejmuje program? Chętnie pocztam już tak na przyszłość w razie czego
Z tego co wiem to program obejmuje. Ja będę to miała w tej procedurze. Ponieważ poprzednio nie udało się nic wychodować to lekarka powiedziała że dajemy wszystko co możemy tym razem 🙃

Z tego co wiem to program obejmuje. Ja będę to miała w tej procedurze. Ponieważ poprzednio nie udało się nic wychodować to lekarka powiedziała że dajemy wszystko co możemy tym razem 🙃
Masz już wyznaczony termin punkcji? U was problem jest po stronie męskiej czy żeńskiej?

Czy wiecie gdzie znajdę wykaz/listę badan, które obejmuje refundacja, a których nie?
Czasami ludzie w klinice nie wiedza i dostaje do zapłaty za wizytę, a później dochodzę że jednak jest w refundacji...
Wolałabym miec taki wykaz...Macie? Albo pomożecie znaleźć na stronie ministerst.a?

Masz już wyznaczony termin punkcji? U was problem jest po stronie męskiej czy żeńskiej?
Jeszcze nie. W czwartek pewnie się dowiem, lekarka coś wspominała o sobocie. U nas problem teoretycznie po stronie męskiej ale czy też moje komórki są takie super to też nie jestem taka pewna.

Czy wiecie gdzie znajdę wykaz/listę badan, które obejmuje refundacja, a których nie?
Czasami ludzie w klinice nie wiedza i dostaje do zapłaty za wizytę, a później dochodzę że jednak jest w refundacji...
Wolałabym miec taki wykaz...Macie? Albo pomożecie znaleźć na stronie ministerst.a?
kurcze, trochę poszukałam, ale nie mogę tego znaleźć na stronie ministerstwa. Jeśli chcesz mogę Ci napisać co ja miałam refundowane, bo ja złamanego grosza w klinice nie zostawiłam. Wszystko miałam refundowane i za nic nie kazali mi płacić.

reklama
W którym dniu miałyście punkcję?
Za pierwszym razem w 11 dc, a za drugim w 13 dc.
Mam pytanie do dziewczyn które już są po kilku nieudanych transferach. Czy zaobserwowałyście u siebie spadki koncentracji i problemy z pamięcią? Nie wiem czy to zmęczenie czy coś się dzieje już z psychika?
Miałam po nieudanych transferach takie problemy ze względu na emocjonalną rozsypkę. Po kolejnym niepowodzeniu zamierzam iść do psychologa lub na terapię.

Do góry