reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Za pierwszym razem w 11 dc, a za drugim w 13 dc.

Miałam po nieudanych transferach takie problemy ze względu na emocjonalną rozsypkę. Po kolejnym niepowodzeniu zamierzam iść do psychologa lub na terapię.
dlatego zaczynam dostrzegać problem i tak ciężko mi się skupić na sprawach dnia bieżącego. Też to że nie chce się wygadać nikomu z rodziny - to miała być niespodzianka. Więc udaje przed nimi że wszystko jest ok i tak jak zawsze…. No ja jestem osobą która musi się wygadać by nie trzymać tego w sobie

kurcze, trochę poszukałam, ale nie mogę tego znaleźć na stronie ministerstwa. Jeśli chcesz mogę Ci napisać co ja miałam refundowane, bo ja złamanego grosza w klinice nie zostawiłam. Wszystko miałam refundowane i za nic nie kazali mi płacić.
Posiewy przed transferem, wirusowe z krwi, tsh, usg piersi..

@annn1 będą jutro jeszcze dzwonić z kliniki?✊
Dzisiaj jest 3 doba ale nie dzwonili. W sobotę genetyk nam mówiła, że zadzwonią w 5 dobie skoro badamy i poinformują jak to wygląda + czy trzeba będzie przedłużyć hodowlę do 6 doby- przy badaniach pgta czasami podobno jest taka potrzeba.
Dziś napisałam też maila do kliniki, żeby w 5 dobie dzwonili do męża, ja już nie chcę słyszeć ewentualnych złych wiadomości. Szkolenie mu zrobiłam o co ma pytać i jakoś musi dać radę 😁

Ostatnia edycja:
Dzisiaj jest 3 doba ale nie dzwonili. W sobotę genetyk nam mówiła, że zadzwonią w 5 dobie skoro badamy i poinformują jak to wygląda + czy trzeba będzie przedłużyć hodowlę do 6 doby- przy badaniach pgta czasami podobno jest taka potrzeba.
Dziś napisałam też maila do kliniki, żeby w 5 dobie dzwonili do męża, ja już nie chcę słyszeć ewentualnych złych wiadomości. Szkolenie mu zrobiłam o co ma pytać i jakoś musi dać radę 😁
Aha.
No do nas dzwonili po 1 dobie i w 3.
Tylko my nie badali także może skoro Ty badasz to inaczej.
Dawaj oczywiście znać 😊 trzymam kciuki ✊

dlatego zaczynam dostrzegać problem i tak ciężko mi się skupić na sprawach dnia bieżącego. Też to że nie chce się wygadać nikomu z rodziny - to miała być niespodzianka. Więc udaje przed nimi że wszystko jest ok i tak jak zawsze…. No ja jestem osobą która musi się wygadać by nie trzymać tego w sobie
Pod tym względem Cię rozumiem. Też jestem typem który jak wygląda problem to jest mu lżej a o naszych problemach i staraniach nie wie nikt. Ani rodzina,ani znajomi i w pracy też nie. Po naszych ostatnich huśtawkach z badaniami też mam problem z koncentracją i w sumie dopóki nie napisalaś to nie łączyłam tego ze sobą ale jednak coś jest na rzeczy.
My jutro jedziemy do kliniki zobaczyć czy po kolejnym miesiącu zastrzyków u M jakość plemników się poprawiła a przy okazji porozmawiamy z embriologiem jak sprawa wygląda jego okiem.

Tak, mi się wydaje, że to właśnie ze względu na pgta nie ma tego tel w 3 dobie. Szczerze mówiąc ja wolę żeby nie dzwonili w tej 3 dobie, nawet z informacją że jest ok.
Ja też miałam zaplanowane pgta i 3 dobie normalnie dzwonili. Ale pewnie każda klinika ma swoje standardy. Chociaż co to da, u mnie w 3 dobie było ok a potem klapa...

reklama
Tak, mi się wydaje, że to właśnie ze względu na pgta nie ma tego tel w 3 dobie. Szczerze mówiąc ja wolę żeby nie dzwonili w tej 3 dobie, nawet z informacją że jest ok.
Może dużo dzis ludzi było I nie zdążyli zadzwonić albo tak jak mówisz że w 5 dobie będą dzwonić.
No nic zobaczymy ✊

Do góry