reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

rysia my posyłamy młodego do przedszkola prywatnego bo za bardzo innej opcji nie ma :-( oboje [póki co] mamy blisko do niego, teraz jak jeszcze nam się jeden samochód zepsuł to mój tata wozi młodego - też mieszkamy na zadupiu i nawet nie wiem czy w naszej gminie jest publiczne przedszkole, fajnie by było płacić z połowę tego co teraz płacę :-(
trzymam kciuki za to żeby się dostał tam gdzie wam najwygodniej

reklama
Ale produkcja!
Ja tez nosze normalnie rozmia XS- 36, mnostwo tego i ogromny wybor w tym rozmiarze, no ale na ta chwile to jedynie tesknie za tym rozmiarem.
Polknelam pilke, mam juz 97cm w brzuchu, rosnie jak oszalaly, dopiero mialam 87...

Cisnienie mam od zawsze niskie a teraz bardzo mi to przeszkadza, sily nie mam na nic, panie w przedszkolu mi powiedzialy, ze wygladam na zmeczona.. boli mnie krzyz i bole brzucha mam roznego rodzaju, no dosc..
Mm sie smieje zebym sie cieszyla tym, bo chyba ostatnia ciaza, chyba ze nam odbije kiedys ale na ta chwile ostatnia. Ja mowie, ze sie nie ciesze, licze dni do konca bo ten brzuch teraz bardzo mi przeszkadza...i te kopniaki non stop i wcale nie bezbolesne.
Zelazo kazali brac ale odstawilam przez te zaparcia.. jest lepiej.

Juz coraz czesciej mam skurcze przepowiadajace, napinanie brzucha itd. Co z tego jak jeszcze 2 miesiace:(

No! Wyspalam sie i odzylam, moje Sloneczko tez sie wyspalo, wiec obie czujemy sie lepiej. Zjadlysmy po talerzu zupy.

Ollenka pewnie czujemy sie podobnie, mi tylko kopniaki nie przeszkadzaja, ale to cisnienie i oslabienie jest okropne. Ja tez nigdy nie mialam wysokiego cisnienia, ale 80/50 to jak dla mnie za nisko, w ogole to jest za niskie cisnienie. Ja tez jestem bladzioch i mam since pod oczami teraz - slicznie wygladam hahah do tego twarz opuchnieta , duzy czerwony nos:-) Nic tylko sie fotografowac:-) ale juz niedlugo bedziemy po tym wszystkim. Tyle dziewczyn marzy o takim stanie, ze w sumie nie ma co narzekac ( choc trudno tego nie robic, jak czlowiek czuje sie jak slon i wszystko go boli). Pamietam, ze po urodzeniu sie Melisy zaraz pczulam ulge, doslownie tego samego dnia stwierdzilam, ze lepiej sie czuje po operacji niz z wielkim brzuchem i bolacym cialem.

W niedziele zona brata mojego m dowiedziala sie, ze bedzie miala synka, no i Melisa nadal bedzie jedyna dziewczynka. Bedzie miala 4 kuzynow i brata.

IiM tez twierdze, ze nie da sie nie narzekac ;)
Mnie kopnaiki przeszkadzaja szczegolnie jak chce usnac wieczorem..nie ma pozycji dla mnie, a na plecach spac nie umiem, tymbardizej teraz kiedy przydusza mnie w tej pozycji;)
Cisnienie w paitek jak polozna mi mierzyla mialam 100/80 ale dzis czuje, ze mam o wiele nizej. Pamietam w LO jak raz mierzyli nam cisnienie to mialam najnizsze z klasy ...90/60. Teraz mi to wyraznie doskwiera, najlepiej czuje sie latem kiedy slonce swieci i czlowiek jakos sobie z tym radzi. Dlatego dobrze, ze teraz rodze wiosna to nie bede miala takich dolow moze... po Patryku burza hormonow byla straszna..
Tez mam since pod oczami ale to w sumie cale zycie. Mm mi mowi, ze wygladam strasznie i anemicznie+ ze jestem za chuda...jasne. 11kg na plusie juz.
Ale 2 tyg i bedziesz po! zazdroszcze:)

a ja po drzemce :tak: usnęłam przy czytaniu :szok:pierwszy raz mi się to zdarzyło :laugh2::rofl2:

a Lila poszła na zajęcia plastyczne z Darią - w przedszkolu znowu podobno szkarlatyna i Daria mi powiedziała, że jest sporo dzieci chorych :crazy:

Iza - u mnie też Lili jest jedyną dziewczynką w swoim pokoleniu a chłopaków, jak na wojnę się rodzi..
z Darii synkiem będzie 34:szok: dlatego w razie, jak i mnie się trafi chłopak, to z imieniem będzie trudno

mnie wysypało....buźka i dekolt mam jak manna kasza :baffled: na razie niczym nie smaruję może samo zejdzie, bo to pewnie taki hormonalny wysyp

Ollena
- no to ładny brzuszek już masz....dlatego Ci ciężko ....a na ruchy i kopniaki czekam z utęsknieniem, bo na razie to tylko mdli mnie całymi dniami :rofl2:

Rysica
- moja też chodzi do państwowego, ale to już 3 jej przedszkole :rofl2: najpierw chodziła do prywatnego jako 2-latka, mieli świetne zajęcia, ale potem uznaliśmy , że za drogo to wyjdzie, jak będzie na cały dzień chodziła i zapisałam ją do państwowego po drugiej stronie ulicy.....walczyłam z nimi rok z różnymi duperelami i przeniosłam ją do innego
też państwowe, ale trochę lepsiejsze...;-)

Ullana - a może weź wapno, powinno pomóc.
Ja odpoczywam, postałam dzisiaj trochę przy desce do prasowania i teraz czuję dół brzucha, więc muszę poleżeć.

Zjedliśmy z Piotrkiem pomidorową z ryżem, a młody teraz robi kolejny test kompetencji.

Nie mam siły chodzić po sklepach, więc dzisiaj zamówię w necie dwie koszule do szpitala...i na potem do karmienia.

Nasz Piotrek chodził do publicznego przedszkola integracyjnego, byliśmy z niego bardzo zadowoleni. Dyrektorka była bardzo obrotną osobą, przedszkole mialo jakiś układ z jakąś fundacją, dzięki temuu otrzymywało dodatkowe środki, a dzięki tym środkom takie zajęcia jak angielski, rytmika, warsztaty garncarskie były bezpłatne.

Ostatnia edycja:
Ullana niby na cm spory ale wszyscy sa w szoku, ze zostalo mi 2 miesiace a mam tak maly brzuch... Tylko ja chyba odczuwam go jaki wielki i widze go jako wielki...szczegilnie wieczorem bo dochodzi wtedy jeszcze wielkosc zoladka;)

sweety ile cm masz w brzuchu?

reklama
Do góry