reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Witam sie,
Dziekuje dziewczyny za wsparcie, faktycznie zdenerowalam sie wczoraj, usnac dlugo nie moglam az. A dzis mm mi oznajmil, ze policja moze sie ze mna kontaktowac bo menager mm (sklep jego jest obok tamtego pl) dzwonil na policje, bo wszystko ogladali na kaperach itd. Zobaczymy, ale mysle ze na tym stanie.

IiM wspolczuje samopoczucia, niewyspania i harcow Meliski. Ja sie obawiam, ze mlode bedzie budzilo Patryka, ale wszyscy naokolo mi mowia, ze mlodsze nigdy straszego nie budzi, ale fakt jest taki ze po 5 rano mm przyprowadza P. do mnie spac i spimy do 8 a teraz juz tego nie bedzie... Patryk jak spi sam w swoim lozku do rana to 7 i pobudka :/

Jeszcze chwila kochana i bedzie Ci lzej chociaz na ciele...

Rysia ja tam moge chodzic do dentysty, nie przeszkadza mi to dopoki mi nic nie wyrywaja ;) leczenie? jest ok, znieczulenie i czlowiek sie relaxuje;)

a co do przedszkola to tez skladam papiery i Patryk bedzie chodzil darmowo na 3h juz.

reklama
hej kobiety
czytam Was z doskoku ... i nadrabiam ...
Sweety pytałaś o laktator ... polecałam Simed/ Odciągacz pokarmu Lakta Plus z butelką.
SIMED ODCIĄGACZ POKARMOWY LAKTA PLUS (Z BUTELKĄ) 1 SZTUKA - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

Ollena ale miałaś przeżycia, dobrze że nic poważnego Wam się nie stało!... To jakiś incydent w waszej okolicy czy nagminne
sytuacje ?
Iza i jak ucho małej ? ja jestem uczulona jak moja Julka pokazuje ucho ...
Pajka jak u lekarza, byłaś ? Boli cię w dole brzucha ? Takie bóle lepiej konsultować.
Marta ale masz super oko do ubranek :D Nosisz XS ... :-D:-D:-D no to strasznie wielka z Ciebie babka :-):-):-) Sama możesz się ubierać na dziecięcych działach, a mają lepsze ciuchy niż dla dorosłych. Kolorystyka, design bardzo, bardzo duży wybór :p

A ja staram się oporządzić szafy ... i jak tylko coś otworzę to mnie jakiś grat atakuje ... nie wiem jak my się pomieścimy. Chyba wyrzucę wszystko co nie jest noszone, albo sporadycznie ... po co trzymać jakiekolwiek ubranie, które ostatni raz noszone było kilka miesięcy temu i to raz na ruski rok ? Sentyment jedynie nie pozwala mi tego zutylizować ...

jaMama tylko ubran dla dzieci ciazowych nie produkuje ha ha, ja jestem malutka 152cm wzrostu 44,5kg, rozm. buta 34 :szok:
co do wyrzucania jan planuje w czerwcu zrobic takie porzadki, bede wyrzucac doslownie wszystko jak leci (oczywiscie w granicach rozsadku) ale bez sentymentu bedzie trzeba zrobic miejsce dla nowego czlonka rodziny

m ma dzis urlop poszedl na strych poszukac ksiazek po mnie m.in wielkiej ksiegi bajek disneya, niestety nic procz ksiazek nie przetrwalo bo moj Tata powyrzucal przy porzadkach w piwnicy, eh szkoda zwlaszcza, ze to bylo tylko kilka lat przed moja ciaza

JaMama jadę na 16:40 ... wiesz co ogólnie bym sie chyba zastanawiala, ale dwa dni temu synek upadl na mnie i łokciami się wbił w mój brzuch... dzień poźniej zaczęły sie te bóle... no i pojadę dla świętego spokoju bo to taki ból @ piekący...

No moja mala rozrabiara spi. Ja czekam az zupa z soczewicy sie ugotuje i tez sie poloze.

Pajcia - wiesz, ze tez mialam troszke takie rozterki na poczatku ciazy. Teraz ciesze sie, bo Melisa uwiebia male dzieci, ciagle chce zebym jej pokazywala w necie filmiki z bobasami. Mowie jej , ze mam dzidzi w brzuchu, ona tez to mowi, ale nie zdaje sobie sprawy, ze dzidzi wyjdzie juz niedlugo z brzucha. Mysle, ze bedzie zachwycona, bo nie nalezy do dzieci, ktore sa zazdrosne.

Jam z uszkiem narazie spokoj. Melisa zasypia ze smoczkiem, a to moze potegowac ryzyko zapalenia w czasie kataru, wiec jak tylko zasnela to jej wyjelam smoka z buzi. w ogole juz czas sie go pozbyc, ale nie mam teraz sily na walki...Poobcinalam czubki, ale takie tez jej odpowiadaja:-) Dobrze, ze w ciagu dnia sie nie domaga, zreszta bym jej nie dala. Jesli bedzie sie jeszcze skarzyla na ucho, to wieczorem pojedzemy do lekarza.

Martusia ale jestes mini kobietka, fajnie:-) Powiem Ci, ze ja to w ogole nie przepadam za ubraniami ciazowymi, zwlaszcza w tej ciazy. Juz mis ie marza jakies nowe ubrania na lato w normalnym rozmiarze.

Agula - no mozliwe, ze to przez piatki. Dolne juz prawie cale wyszly, a gorne dopiero sie przebijaja - bardzo powoli to idzie.

Pajka - jesli cos Cie boli i masz sie martwic to idz do lekarza. Po co sie stresowac, ma nadzieje, ze to nie jest nic powaznego, ale ja tam bym poszla gdyby mnie cos bolalo "inaczej" niz w poprzedniej ciazy.

Ollena - super z tym przedszkolem. U nas jak juz bedzie pora na przedszkole to za pol dnia w prywatnym placi sie minimum 800 zlotych w przeliczeniu na zlotowki. Panstwowych chyba nie ma, zreszta ja w Turcji bym nie poslala do panstwowego przedszkola. Narazie czekam, az Melisa zacznie wiecej mowic po polsku, mysle, ze jak skonczy 3 lata to ja posle na pol dnia. Zreszta zobaczymy jak bedziemy stali finansowo, bo nadal myslimy o kupnie wiekszego mieszkania, a to bedzie sie pewnie wiazalo z krotkim, ale wymagajacym zacisniecia pasa kredytem.

No...zrobiłam zakupy, bo lodówka była już pusta. Kupiłam też kurtkę dla Piotrka na wiosnę.
Ullana - ja znalazłam w necie bebetto torino 3w1 za 1427 zł, a muszę mieć 3w1, bo po Piotrku fotelika też już nie ma.
JaM - dzięki za info o laktatorze.
Iza - mam nadzieję, że Melisie szybko minie. W PL są bardzo dobre kropelki na zapalenie ucha - Otinum.

Marta- to Ty jesteś takiej postury jak moja mama.

Dziewuszki, jak już urodzę, to chętnie oddam którejś moje ciażowe porteczki - jedne jeansy (wąskie proste nogawki, model slim) i jedne rurki w kolorze ciemnoszarym - kupione w H&M, rozmiar 38.

Ostatnia edycja:
Pajka i bardzo dobrze, jedz, sprawdź nawet jak to fałszywy alarm i nic się nie dzieje to warto sprawdzić :) Daj znać, co lekarz powiedział.

Marta, ja nie wiem jak ty podchodzisz do "rzeczy" ja to potrafię przetrzymać coś z myślą że schudnę, albo przytyję i tak trzymam te ciuchy ... albo nie noszę czegoś ale szkoda mi to wywalić bo oczyma wyobraźni widzę siebie w tym :) bezsens totalny, do tego niektóre rzeczy, które dostaję mi się wizualnie podobają ale jak to włożę, to zle sięw tym czuję i tak leży bo szkoda wyrzucić. Część sprzedamy na allegro za grosze, ale i to zaczyna mnie irytowac bo zanim ktoś kupi trzeba to przechować a na to już nie mam sił i nerwów :D Jutro zaniosę do przedszkola trochę Julki zabawek, jak nie będą chcieli trudno ... ale tego też nie zamierzam już trzymać. Zapowiedziałam rodzinie że nie przyjmujemy żadnych dupereli ani garderoby - bo ta najczęściej nie trafiona :p Lepiej kupić nam pampersy :) Jak robimy porządki to część rzeczy wieziemy do schrosnika dla zwierząt, oni potrzebująto na wyściłanie bud, albo owijanie zwierząt po operacjach itd, a prawda jest taka, że jakieśorganizacje przykościelne są zawalone szmatami i też nie chętnie chcą kolejne ... więc pozostaje wyrzucić jak sięnie sprzeda za grosiki

Ale Ty drobniutka :) MOże i nie kupisz stricte ciążowych ciuchów ale te dzieciaki takie teraz duże że sukienki i tuniki to możesz wybierać że hej :D zazdroszczę, bo uważam że dzieciaki ciekawszy design ciuszków i materiały są lepsze !

Ostatnia edycja:
Iza, Martusia pojadę pojadę :) bo za bardzo sie bede stresowąla...

JaM dam znać:) jadę wprawdzie do kolegi mojej gin, ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze:)

reklama
Do góry