reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

agula - rozliczam się sama, bo mam swoją działalność

Pajka - trzymam mocno kciuki:tak:

sweety - no właśnie, te wózki tyle kosztują, a my nabyłyśmy za 860, ale tylko ten kolor, to nie marudziłyśmy:-ptaki fart

martusia
- wrzucę tylko poglądowo, bo fotki nie mogę zrobić, a swoje aukcje już skasowałam
ja też noszę 34/36 a że mieszkam w Wa-wie, to nie mam problemu z ciuchami...a piżamy i koszulki kupuję w 5-10-15, a buty 34/35 też, bo w Wa-wie dużo Koreanek itp, a one mają mini stópki ;-)

kupiłam te spodnie na aukcjach

SPODNIE CIĄŻOWE RURKI CZARNE, BIAŁE z kokardą 36 (2183039665) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
SPODNIE CIĄŻOWE DŁUGIE S (2181213484) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a poluję na któreś z tych :

3/4 LEGGINSY GETRY SPODNIE CIĄŻOWE ROZ S (2177187978) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
POLSKIE Leginsy Ciążowe Getry Legginsy Spodnie (2187859599) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-dlugie-s-i2181213484.htm
ELEGANCKIE SPODNIE CIĄŻOWE Z PASKIEM ROZMIAR 36 (2182498203) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Jesli chodzi o ubrania...to wiecie co mnie strasznie cieszy...że po raz pierwszy od wielu lat latem będę mogła cały czas chodzić na luzaka, w trochę bardziej fantazyjnych ubraniach:-), bo jak pracowałam to niestety dress code mnie obowiazywał i jedynie po pracy albo na urlopie wkładałam coś luźniejszego.

Ullana fajne te ubrania :) Podobają mi się te leginsy ale bez tej kokardy musiałby by być :) mi udka znacznie wzrosły i jeszcze jakbym podkreśliła to kokardą to widok byłby dosyć komiczny :D I bardzo spodobały mi się te eleganckie rurki, ciekawe jak leżą w rzeczywistości ... patrzę na wszystkie rzeczy tego sprzedawcy i ma dosyć przystępne ceny :)

A co do ciuchów ciążowych, to są cholernie drogie a to przecież przejściowy produkt u każdej kobiety to jeszcze fasony są dosyć ciotkowate ;/

ano niestety...albo ceny są zabójcze
a ja trafiłam na te same rzeczy wystawione na aukcji, a że rozmiar jest mało popularny, to mi się udało kupić za pół ceny
i stąd też zwracałam uwagę na te różne wiązania i kokardy, żeby nie wygladać jak tyczka :zawstydzona/y:

Witam się i ja

Rysica - u mnie nie było problemu z przedszkolem państwowym....a ja nie wpisałam siebie jako samotnej matki, chociaż formalnie tak jest
i żadnych podpisów z pracy nie trzeba było :confused: dziwne
ale u mnie jest w okolicy 6 przedszkoli, w tym 4 państwowe.....może dlatego, bo u Lili w grupie są dzieci z Targówka i z Żoliborza, bo rodzice gdzieś tu w pobliżu pracują, a tam nie ma miejsc
a wy chcecie Szymka do państwowego przedszkola zapisać ?

Ullana - te pieczątki to są potrzebne w Pruszkowie nie w Warszawie, w Warszawie to wypełniasz przez internet, deklarujesz ile przedszkoli bierzesz pod uwagę i zanosisz do jednego - dzisiaj wypełniłam, bo chcę złożyć do przedszkoli koło rodziców - w razie czego mąż by go zawoził, a tata mój po pracy by go odbierał i do nas przywoził. No i młodą do żłobka też będę w Pruszkowie i w Warszawie zapisywać - może gdzieś się dostanie... Na szczęście odprowadzam w Warszawie podatki i jestem tam zameldowana, więc mam takie prawo. a w Pruszkowie tylko jedno przedszkole możesz wziąć pod uwagę...
a my koniecznie do Państwowego chcemy go zapisać, żeby jak najtaniej było. Jak się uda w Pruszkowie, to o 13 go będę odbierać i nie będę dopłacać za dodatkowe godziny.

Ryska a nie jest tak, że dzieciaki z pełną ilościąh mają pierwszeństwo ? W końcu przedszkole na tym zarabia, my jak zapisywaliśmy Julkę to "poradzono" nam żeby wpisać pełną ilosc posiłków i max. ilośc h Złożyliśmy chyba do 5 przedszkoli, trzeba było osobiście wozić podania. I dostała siędo przedszkola zupełnie innego niż obstawiliśmy (publicznego) a o tym dowiedzieliśmy się bo była na liście w innej placówce z dopiskiem gdzie się dostała :) Trzymam kciuki żeby się dostał!!! Wiem jakie to stresujące, czekać na decyzję ...

Ullana
Wy z Martą to chyba macie ułatwione zakupy ? Rozmiarówek 36 to całkiem sporo jest do wyboru :) Kompaktowe jesteście :-D:-)

Ja wolę inwestować w sukienki, leginsy i tuniki i to nie ciążowe. Takie nieco większe później można też nosić, wystarczy fajny szeroki pas, albo jakieś dodatki i gotowe :D A ciążowe to dla mnie nieciekawe są, kolorystyka neutralna, krój nudny i nijaki a jak coś mi się podoba to koszt jest kosmiczny :( A mój styl to boho i vintage uwielbiam styl cygański :D Do tego ponczo się sprawdza znakomicie w każdej sylwetce :) Czy takie sukienki nie są ponadczasowe hmm sukienki boho - Szukaj w Google

Ostatnia edycja:
JAM ja zrobilam wlasnie w niedziele takie porzadki w swojej szafie. Nawet torebki powywalalam. Zazwyczaj oddaje komus takie rzeczy, ale teraz nie mialam czasu ani sily szukac kogos chetnego. szafa wyglada teraz calkşem inaczej, co za ulga:-) No ma jeszcze kilka zachomikowanych rzeczy w torbach prozniowych, ale na wiosne pozbede sie i tego. Jeszcze musze zrobic remanent w butach...

Wiecie, ze w zwiazku z moim niziutkim cisnieniem lekarz i polozna, ktora wczoraj do mnie zadzwonila zalecili mi dalsze brane zelaza. Juz myslalam, ze sobie odstawie, ale nie pozwolili. Nie wiedzialam, ze to moze miec jakis wplyw na cisnienie...pewnie chodzi o oslabienie organizmu czy cos takiego.
Zadzwonilabym do mamy, ale sa z tata zagranica na nartach. Wzielam wczoraj i dzisiaj to zelazo i znow mam biegunke.

JaM - w Turcji to bys miala raj zakupowy, u nas mnostwo takich sukienek, spodnic, do tego fajne sandalki, szale, pasujaca bizuteria...i to wszystko tanie:-)

Ostatnia edycja:
Iza do wywalenia torebek muszę dojrzeć hahah tzn. ja kocham wielkie torby, małej nie posiadam :) ale co tu ukrywać torby, kolczyki, bransolety, spódnice długie cygańskie zawsze i wszędzie wielbić będę :D
No u Ciebie to bym się obkupiła że hej, oczopląsu bym dostała od tych świecidełek i kolorów spódnic, sukienek, sandałków ojjjjj :-):-):-)

A może Ty masz przedawkowane to żelazo ? Nie słyszałam, żeby ktoś po żelazie miał rozwolnienie ... ale ja tam się nie znam :) A ciśnienie masz niskie od początku ciąży ?

Lecę, miłego popołudnia!
Ciao!

Ostatnia edycja:
Wlasnie czytalam, ze przy anemii i oslabieniu moze byc tak niskie cisnienie i nalezy braz zelazo. no to bede brac, zreszta jak gin zalecil to nie bede kombinowac. Biore jedna tabletke dziennie. W poprzedniej ciazy to mialam zatwardzenia po zelazie - bralam w plynie. Teraz ewidentnie poszlo w druga strone. No nic juz tylko 2 tygodnie...

Ide sie polozyc, ale Meli pewnie zaraz wstanie...

reklama
JaM - u nas każdy w Pruszkowie wpisuje maksymalną ilość godzin i posiłków......... Przede wszystkim dlatego, że dojazd do/z pracy jak ktoś pracuje w Wawie, trwa ok 1,5h w jedną stronę. Więc dziecko siedzi w przedszkolu ok 10-11h :/ do d... jest mieszkanie na zadupiu...
W Warszawie nie ma takiego kryterium. Ale jakby Szymek chodził do przedszkola w Warszawie, to później by do niego szedł (zanim by się z Pruszkowa do przedszkola dojechało) i szybciej by wychodził, bo tata ma 10 min drogi z pracy do domu/przedszkola. a nie 1,5h...

Do góry