reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Witam się,

ja się nawet dzisiaj wyspałam...trochę dokucza mi lewe biodro, ale w sumie nic dziwnego, leżę i śpię tylko na lewym boku, żeby odciążyć prawą nerkę.
Piotrek jeszcze dzisiaj został ze mną w domu, za pół godziny przychodzi Gosia, będzie dzisiaj myła okna na parterze. A ja zrobię zakupy i potem poprasuję wyprane ciuszki dla Pawełka.

Wczoraj jeszcze porównywaliśmy wózki Bebetto Solaris z Torino....wg M torino ma lepsze koła i zawieszenie.

reklama
Cześć :)
Ja dzisiaj do dentysty, brrrr :/ Nie lubię :/
Szymek nie śpi od 7:30... Ja też, mąż dzisiaj po rehabilitacji jedzie podstęplować wniosek do przedszkola Pruszkowskiego u naszych pracodawców i zanieść zwolnienia lekarskie - moje i swoje... W Pruszkowie można złożyć podanie tylko do jednego przedszkola... :/ i szansa na dostanie się jest marna że tak powiem...

Rysica podsteplowac wniosek do przedszkola u pracodawcow szok, u nas nic sie nie stempluje tylko trzeba sie podpisac ze sie oswiadcza prawde i nie ma ograniczonej liczby przedszkoli no ale co Warszawa to Warszawa

Czesc,

Ja dzisiaj ledwo zywa. Melisa obudzila sie o 5 rano i zarzadzila ogladane JimJam, ja w tym stanie nie mam sily na walke z nia i dyscypline, wiec jej uleglam, zabralam do sypialni i tak nie spalysmy do 8 rano - a zasnelam wczoraj okolo 2 w nocy. Twarz mam opuchnieta,wygladam strasznie, cisnienie takie, ze wypilam kawe. Melisa juz 2 razy pokazala na ucho i powiedziala, ze ja boli...Panie Boze daj sily i zdrowia, bo nie jestem w stanie zmagac sie teraz z chorobami swoimi i innych. Mam nadzieje, ze to ucho ja zabolalo od przeziebienia, kataru itp. Do tego wiecie jak to bywa, jak sie nie ma sily na zabawe z dzieckiem, to ono tym bardziej oczekuje od nas uwagi. Zazwyczaj Melisa lubi bawic sie sama swoimi zabawkami, a od wczoraj wisi na mnie i doslownie wlazi na mnie. W ogole dostala jakiegos bzika, chce wlazic ciagle na stol, oparcia foteli i robi mnostwo niebezpiecznych rzeczy...a przy tym wszystkim jest taka slodka i usmiechnieta, ze czlowiek nie ma serca z nia walczyc:-)

No to ponarzekalam...

Ollena wspolczuje Ci strasznie wczorajszych przejsc. Co za okropna sytuacja. Do tego walka z takimi ludzmi jest skazna na kleske i az strach, ze ich opiekunowie beda szukac zemsty. Ja kiedys dostalam kopniaka na dworcu w Katowicech, bo zareagowalam, gdy tamtejsi zlodzieje chcieli okrasc staruszk wsiadajaca do pociagu. Znalam ich doskonale z widzenia i wiele razy widzialam jak kogos okradali.Policja tez ich znala i nic nie robila.

Martusia - ale fajne zakupy:-) I to prawie za darmo.-)

Rysia powodzenia u dentysty. Ja tez nienawidze wizyt u stomatologa, jak szlam ostatnim razem, to powiedzialam dentystce, ze wolalabym jeszcze raz miec CC niz borowanie:-) Okazalo sie, ze nie ma czego borowac:-)

Witam się i ja

spokój, cisza....ale jakoś mi smutno....Lila w przedszkolu, A. w pracy, a Daria urządza mieszkanie i nie mogę jej pomóc :-(

Ollena
:szok: że tez takie historie muszą się przydarzać ....tym bardziej w ciąży

Rysica - u mnie nie było problemu z przedszkolem państwowym....a ja nie wpisałam siebie jako samotnej matki, chociaż formalnie tak jest
i żadnych podpisów z pracy nie trzeba było :confused: dziwne
ale u mnie jest w okolicy 6 przedszkoli, w tym 4 państwowe.....może dlatego, bo u Lili w grupie są dzieci z Targówka i z Żoliborza, bo rodzice gdzieś tu w pobliżu pracują, a tam nie ma miejsc
a wy chcecie Szymka do państwowego przedszkola zapisać ?

martusia - masz talent do wyszukiwania takich fajnych ciuszków
ja w pobliżu nie mam żadnego szmatkowego sklepu, za to zawsze coś fajnego i taniego znajdę na aukcjach :tak:
właśnie jestem po zakupach ciuszków ciążowych, bo mam troszkę ale nie mam spodni, a z Lilą w sumie nie potrzebowałam ciążowych i nosiłam bluzki roz.38 albo sukienki, bo spodni nie chciałam....a teraz mam ochotę na spodnie
już przyszły i bardzo mi się podobają, a wydałam na nie 30zł z przesyłką:rofl2:

sweety
- też myślę, że wózek torino ma lepsze zawieszenie, ale solaris był tańszy o 600zł, bo akurat trafiłyśmy na promocję i na wertepach nie będzie używany, więc pewnie się sprawdzi
jak Ty po lesie masz go toczyć, to może warto....

Ostatnia edycja:
Iza Może to piątki. u nas było podobnie płakał, że uszko boli a okazało sie ze to piątki rosną.

Też właśnie wypełniam wniosek do przedszkola i zastanawiam się czy w świetle prawa ja samotna czy nie. Teraz się bardzo tego czepiają, Ullana A rozliczasz się jako samotna matka? Bo ja w zeszłym roku tak zrobiłąm, ale teraz mają się czepiać i sprawdzać. Ciekawa tylko jestem jak?

witam sie

ja własnie sie zastanawiam nad wizyta... od wczoraj boli mnie podbrzusze...dzisiaj to samo nospa pomaga na chwile ...i zastanawiam sie czy jechac udało mi sie umowic do kolegi mojej gin na 16:40 jak myslicie jechac sprawdzic czy wszystko ok? czy odpuscic?nie mam kompletnie apetytu nic nie jem...oprócz tostów...

IiM powiem Ci, ze ja troszke zaluje, ze sie zdecydowałam tak wczesnie... bo zal mi Sebcia jak ja sie źle czuje a on oczekuje ode mnie zabawy...i mi tak smutno:(

reklama
iza malutka pewnie tak szaleje zeby zwrocic Twoja uwage
ullana pokaz spodnie
pajkaa ja bym pojechala wychodze z zalozenia ze lepiej jedna wizyta za duzo niz jedna za malo

ja tez bym chciala sobi kupic spodnie ciazowe, do tej pory kupilam dwie pary getrow ciazowych, ale u mnie problem jest taki ze nosze rozm xs i nic mi sie nie podoba w tym rozmiarze

Do góry