Pauletta u mnie tez zachcianki na parowki... nie wiem skad to sie wzielo
. Odrzuca mnie ogolnie od miesa, wedlin, ale parowki moge jesc i jesc i to najlepiej albo same prosto z lodowki albo z grilla.. Dzisiaj na sniadanie jadlam pokrojone na chlebku
. A na to ketchup... ketchup to kolejna rzecz, ktora teraz na mnie dziala i moglabym go pic normalnie
. A do tej chemii i fast foodow to sa zachcianki teraz... od czasu do czasu im ulegam...
.. a moj maz jak mu powiem, ze na cos mam ochote to przywozi... no i wez tu sie kontroluj
.
Dziub na mdlosci to imbir, migdaly... mi te migdaly pomagaja. A tak to pij duzo wody niegazowanej, sprawdzialam na wlasnej skorze, ze dobra jest na wszystko i na mdlosci i bole glowy i zaparcia itd
. Mi na poranne i wieczorne mdlosci pomaga jeszcze chrupanie sucharkow, krakersow. Odpoczywaj duzo.
I ja tez jestem zdania, ze ten kto wymyslil poranne mdlosci powinien beknac, bo u mnie sa przez caly dzien od rana do wieczora i tak z nimi sobie walcze.
Fionka84 witaj :-)
Winki ciesze sie, ze juz spokojniejsza jestes po wizycie i odpoczywaj kiedy mozesz, jak maz w domu to korzystaj :
. U mnie brzuszek juz widoczny, zaokraglony i wszyscy sie interesuja, mieszcze sie w swoje ciuchy jeszcze, ale w tych ciazowych mi wygodnie, zwlaszcza legginsy, spodnie ciazowe, mam takie fajne rozne i krotkie i dlugie i 3/4. No i ciuchy meza nosze, ale ja tak sie nosze po domu dosc czesto, jego tshirty czy bluzy zakladam i fru
.
A to peanut butter and jelly to maslo orzechowe z galaretka, kanapki sie takie tutaj jada, nawet to dobre. Polubilam maslo orzechowe tutaj, zwlaszcza Skippy. Ale np nutelli nie mozna kupic w kazdym sklepie, amerykanskie odpowiedniki wszedzie, ale nutella nie w kazdym sklepie.
Oregano ma zapracia to tez pij duzo wody, soki owocowe, warzywne tez, jedz duzo owocow zwlaszcza dobre sa jablka, slwiki, a bananow unikaj, bo zapychaja. Suszone owoce tez morele, rodzynki. Ogranicz slodycze jesli masz na nie ochote i jeszcze pij sobie jeden jogurt dziennie taki probiotyczny. To zawsze byly moje sposoby.