reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Winki ciesze się, że wszystko się wyjaśniło;) superJ
Baśka_28 ja już mam brzuszek okrąglutki. I najlepiej mi w getrach albo legginsach. Za 2 tygodnie mam komunie czekam z kupnem sukienki do samego końca;)
Ja dzisiaj byłam u teściów jestem pełna, pełna pełna.
Nie mogę za wami nadążyć tyle napisałyście przez cały dzieńJ
U mnie pogoda okropna, zimno, pada, burze, podtopienia bleeee.
Ale zrobiłam sobie gorąca herbatkę i siedzęJ

Dziub ja sobie to wyobrazilam,sila fantazji,he.

Nikusia no bedzie,bo zobaczy mnie i przytuli pierwszy raz w ciazy.

Ja zaczelam dziergac sobhe tuniczke,a tez chce poncho. Tylko musze jakis ladny kolorek wloczki wybrac na lato.

K.M-B tego makaronu z serem w pudelku to ja pierwszy raz zasmakowalam niedlugo po przylocie, w akademiku z braku laku robilismy sobie takie makaronowe uczty czasem :). Do zdrowej diety to nie nalezy i ja normalnie tego unikam, ale teraz w ciazy mam na to ochote, wiec ulegam :). To silniejsze ode mnie... chociaz staram sie zdrowo odzywiac. A peanaut butter lubie, moj maz robi mi takie kanapki wlasnie peanut butter and jelly :), od czasu do czasu zjem, on to lubi jesc kanapki peanut butter i na to pokrojony banan :). Nie smakuja mi te batoniki czekoladowe z peanut butter, nie moge ich przelknac, ale za to m&ms z peanut butter lubie :). A mieszkamy w stanie California.
Dziub to juz tak jest z tymi zachciankami na niezdrowe jedzenie w ciazy, na fast foody i na rzeczy, ktorych normalnie unikamy. A ja przeczytalam, ze sadzisz buraczki i normalnie ochota na barszczyk z pierogami albo krokietami mnie naszla :).
Koralikowa nacieszcie sie soba ;). Ja za moim tesknie nawet jak jest w pracy haha wiec wiem jak to jest :). Ja nie umiem dziergac ani robic takich slicznosci jak Ty... nie mam do tego drygu ani talentu ani cierpliwosci.

Winki - jak miałam pierwszy raz krwawienie to myślałam że to poronienie już i wpadłam w totalną panikę. Był środek nocy, zadzwoniłam do siostry która akurat była na konferencji ginekologów, żeby zapytac co robić. Ona zebrała tych co jeszcze nie spali i wszyscy stwierdzili, że oprócz luteiny i leżenia nic więcej się nie da. Kiedy powtórzyło się za tydzień (w pon) pojechałam do gin, która szukala przyczyn ale nie było krwiaków ani rozwarstwień wokół dzidzi. Więc nadal nie wiadomo, ale ona twierdzi że tak może być. I od tej pory ich nie mam i niech tak zostanie -czego i Tobie życzę:tak:

a na marginesie- kto słyszał takie gusła, że jak mnie odrzuca od słodkiego to będzie chłopiec?

reklama
a na marginesie- kto słyszał takie gusła, że jak mnie odrzuca od słodkiego to będzie chłopiec?

Ja tak miałam, ale tak nie do końca mnie odrzuciło. Po prostu ostre i słone jedzonko bi bardziej smakowało. Słodycze były mi obojętne. Za to przed ciążą i po niej jadłam zawsze dużo słodyczy, skąd niestety dodatkowe oponki :crazy: Teraz w tej ciąży jem wszystko, niestety słodycze również.

Nikusia82 wiem że w H&M i C&A mają ciążowe ciuchy więc chyba tam najpierw się wybiorę. Szczerze nie sprawdziłam jeszcze gdzie w Bydgoszczy są sklepy dla kobiet w ciąży.

A może któraś z Was wie gdzie jeszcze - chodzi mi o sieciówki.

Ostatnia edycja:
Do góry