reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

ja wlasnie nie moge sie przelamac...jakos nie potrafie tam wlozyc reki i sie masowac!:) moze jakby tak maz pomogl? ale jak to ktos kiedys powiedzial to sie moze skonczyc przedwczesnym porodem, bo ponoc wrazenia niesamowite ! :) hehe

reklama
hmm ale ze niby w srodku sobie masowac ??:eek:
eeeee to ja wole meza o to poprosic :-D:-D:-D:-D:-D

Mamuska :* ja sie czuje bardzo dobrze ;-) w domku regeneracja konkretna, leze sobie w lozeczku i czytam ksiazki albo ogladam filmy :tak: kozystam z ostatnich tygodni jak tylko moge - po prostu rozpieszczam sie do granic mozliwosci :-D:-D

daje Mlodej dopiec sie do konca i czekam na jakis konkretny Jej ruch :tak:

* polecam placuszki dyniowe:-D

ja wlasnie nie moge sie przelamac...jakos nie potrafie tam wlozyc reki i sie masowac!:) moze jakby tak maz pomogl? ale jak to ktos kiedys powiedzial to sie moze skonczyc przedwczesnym porodem, bo ponoc wrazenia niesamowite ! :) hehe

Eeee... ale to chyba mowa o masażu krocza tudzież zewnętrznych partii a nie szyjki? :) :) :)

co do masażu krocza, tośmy mieli o nim w tym tygodniu na szkole rodzenia:-) pani nam polecała rozmieszać sobie jakiś naturalny olej bądź oliwę z witaminą E w kropelkach <na 100ml oliwy jakieś 30 kropelek>, i palców się praktycznie nigdzie nie wtyka, jeno odrobinę. i raczej nie jest to przyjemne, nawet jak chłop robi, a nie my same:/ nie boli ani nic, tylko takie sobie uczucie. ale podobno ma ogromną szansę pomóc przeciwko pękaniu krocza, bo ujście pochwy jest o niebo bardziej elastyczne. podobno zaczyna się dopiero ok. 34 tygodnia, nie ma za bardzo sensu wcześniej i tak 4-5 razy w tygodniu, a po 36 tygodniu najlepiej codziennie. jak któraś będzie zainteresowana to mogę spróbować zeskanować moje notatki z tych zajęć i wrzucić jak to się dokładnie robi:-)

no ja jestem dosc mocno ciekawa jak to sie robi;) bo generalnie jest to troche krepujace ale jezeli mialoby pomoc...to dlaczego sie nie przelamac;)

Ja dziewczyny jadlam kapsolki z olejem z wiediolka w drugiej i trzeciej ciazy no i pilam herbatke z lisci malin teraz tez zamierzam tylko ze szpitala wyjde niewiem czy to cos dalo ale nacinana nie bylam w tych porodach . Kolezanka tez brala kapsulki z olejem drugie dziecko rodzila a mimo to ja nacieli wydaje mi sie ze to tylko i wylacznie od polorznych zalezy jakie na zmianie sa . Ale moze i tym razem mi sie uda , bez naciecia

reklama
Do góry