reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

MAMAKTOSIA już doczytałam o twoim maluchu :-)
SMUTNAMAMA powiedz jak tam Twoje dzieci znoszą rozłąkę, jak to najmłodsze sobie radzi? Tata coś pomaga babci, pewnie to najmniejsze śpi w łóżeczku jeszcze to może fajnym pomysłem byłoby kosz Mojżesza, jest nie aż tak drogi, a wiele osób sobie chwali, a później będziesz mogła pokombinować z zamianą ze starszakami.

reklama
Cosiek mama mowi ze daja rade bo sa razem, maluch tylko cyca chce czasem i babci pod bluzke zaglada :-) przyznam sie ze maluch moj niespal w lozeczku tylko z mama i lozeczko sprzedalam bo niemam gdzie tego skladowac. A teraz znowu musze myslc , powiem ci ze zastanawialam sie nad tym koszem ale on chyba za niski jest na tym stojaku a tu jeszcze maluch i 3 letnie dziecko wiec obawiam sie ze moga cos dziwnego wymyslec jak to dzieci np moj najstarszy jak mial 4 latka dal trzy miesiecznemu dziecku delicje i wytlumaczyl sie tak bo on chcial i tak patrzal namnie jak jadlem :-) niewiem moze taka kolyska byla by lepsza z tuch wyzszych z daszkiem zadna zabawka nie wpadnie na kuleczkach zawsze za soba wszedzie zawleke a potem pomysle o jakims kojcu i bedzie.

no to grudniówki widzę będą listopadówkami ;-)

powiedzdcie mi czym umyć wózek chodzi mi o gondolę...nie zdejmuje się ta główna boczna osłona...a rozkrecić nie chce bo jakieś dziwne te mocowania...miałam kupić nowy ale...remont mnie tak pompuje z kasy że bedzie po straszym ...reszte wyjełam materacyk i osłonke ta białą...ale z zewnatrz to nie wiem żeby plamy nie powstały i nie było szkodliwe....

ANANASKA ja nie piorę wcale gondoli, chyba że twoja zabrudzona, mała i tak będzie w kombinezonie, pościeli czy kocykach i nie będę szaleć z tym praniem, gondola po Pawle wygląda jak nowa. Gorzej jest ze spacerówką, ta to już się do niczego nie nadaje :rofl2: wykorzystana na maksa, małej albo nową wkładkę kupię, albo zakupimy jakąś parasolkę.

Ananaska - ja wyprałam wszystko, ale u mnie się fajnie to rozbiera żadnych śrubek, jak u ciebie jest z tym kapa to nie pierz , przecież dzieć nie będzie tam nagi leżał ;-) a do lizania różnych dziwnych rzeczy to jeszczę kilka mc , ja bym się na twoim miejscu nie bawiła w rozkręcanki ... pewnie i tak masz kupę innej roboty. A jak nastrój ? lepiej ?

Jejku, nie weszłam tu tylko wieczorem i już tyle stron ;D ale dobrze, bo lubię Was czytać ;)
Magda noo to ba dopiero na koniec dochodzi, że jednak może nie być tak kolorowo hehe ale mimo to póki co, jestem dobrej myśli. Obym nie spanikowała jadąc na porodówkę ;) A Ty Kochana wytrzymaj jeszcze trochę...A to aż tak ta końcówka daje Ci w kość?
Koriander o matko już?! To Ty już rodzić możesz!!!:D
Awunia groszki były na deser po śniadanku - do kawki ;D
smutnamama a kiedy planują Cię wypuścić? A taki gaz to nie otępia trochę ?:)
mb więc musimy wierzyć, że i my tak szybko urodzimy!:p
mamaktosia w totka zagraj, bo strzał w dziesiątkę :) matko Ty 22.11, Basia 18.11 PRZECIEŻ TO ZA CHWILĘ!!!
Muszę Wam się pochwalić, że golonka mi się udała;D;D;D;D jedynie skórka nie była chrupiąca, ale tak wszystko ok, mięciutka, smakowita i M był zachwycony;)
Wczoraj wzięłam się jeszcze za dynię... Zrobiłam zupę - krem z dyni, więc będzie na dzisiaj, ale jeszcze tyle mi zostało, że zrobię ciasto i nie wiem co dalej ;D

Mamuskaa musi sie krwiak wchlonac a to juz niedlugo bo jest pici pici , a z ta anemia walczyc bede w domu tyle ze walcze od 8 lat i nie daje rady

co do gondoli to muszę odswiezyć od 4 lat zakurzona ,nie wyobrażam sobie żebym w takim zakurzonym wózku położyc dziecko:sorry:cos wymyslę...za to spacerówka cała się zdejmuje i pierze

mamaktosia nastrój lepiej,robota poszła trochę do przodu,wczoraj sama jak D nie było tapete zrywałam haha...także 1 pokój na glanc został nam drugi i kuchnia...ale sie juz mieszka normalniej...

wczoraj miałam chwile grozy...synek poleciała na takie zelastwo i ucho rozciął ...jezu jak mi płakał na ulicy...całe zdarte czerwone ...dobrze ze okiem nie walnął ...

Ostatnia edycja:
Witam się i ja;-) dziś troszkę w lepszej kondycji, chodź nie ukrywam, że myślałam, iż szybciej dojdę do zdrowia.. No nic nie można tak ciągle Wam marudzić;-) 3 dni nie byłam na zewnątrz, dziś muszę wyjść po wyniki do diagnostyki bo jutro wizyta, nie ukrywam, że się trochę jej boję..
awunia też liczę na to, że moje szanowne krocze nie będzie nacięte, chodź statystyki mówią, że często się to zdarza.. odnośnie gazu to słyszałam, że jednym pomaga innym nie wszystko zależy od psychiki:tak:
mamaktosia ooo hoho duży synek:tak: Jak dobrze pamiętam to jesteśmy w tym samym tygodniu ciekawe ile mój waży, jutro się dowiem:-) a data Twojego porodu mi się podoba;-)
smutnamama trzymaj się tam dzielnie, nawet nie chcę myśleć co przeżywasz nie widząc się z maluchami, ale jesteś bardzo dzielna!!:tak:
mamauśka mniam, mniam zupa dyniowa! Podeślij mi troszkę:-D dzis na obiad mam gołąbki M serwuje:-D

reklama
Ananaska biedny malec zle to sie szybko stanie. A niemasz takiego odkurzacza parowego idealnie by sie sprawdzil do czyszczenia gondoli , albo moze jakas znajoma twoja ma pozyczyc.

Do góry