reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

mi moje kolezanki mowia zeby masowac sobie krocze, i ze jest szansa ze nie bedzie naciecia jak odpowiednio bedzie do tego przygootowane. podczas 1 poorodu nie bylam nacinana...ale teraz sie boje ze to sie moze zmienic :( jestem przerazona

reklama
Ananaska biedny malec zle to sie szybko stanie. A niemasz takiego odkurzacza parowego idealnie by sie sprawdzil do czyszczenia gondoli , albo moze jakas znajoma twoja ma pozyczyc.

nie mam ale rzeczywiście by się teraz przydał...znajomi nie mają...najwyżej jakimiś płynami dziecięcymi;-)i na mrozie wymrożę:-D

mi krocza nie nacinali ale cos tam pękło i zszywali...generalnie nie wnikam niech robią co chcą...aby miało to rezczywiście podsatwy a nie że rutyna...ale co ja mogę wiedzieć
:sorry:

mamaktosia chyba się drożdży najadłaś zbyt dużo w tej ciąży:):) bo bobasek wystrzelił intensywnie..
aneczka co do masażu krocza ja jakoś nie mogę sie do tego zabrać ani ćwiczenia ani herbatka z liści malin....a piła któraś z was od 36 tc oeparol, tzn olej z wiesiołka??Myślałam nad tym, podobno pomaga na macice i skurcze?

Ja w nocy rozmyslałam nad porodem, a za to pospałam rano do 10.30:) Zjadłam śniadanko. Obiadu nie gotuje bo jedziemy z mężem do BB już o 14.00 a wrócimy zapewne wieczorem..więc lajcik

Dziewczyny któraś ostatnio pisała jak zmienić wygląd forum na stary ale coś nie mogę odnalezc tej w iadomości. Mi ten nowy design jakoś nie leży....

Mamuśka mi od początki ciąża daje w kość. Ciągle wymiotowałam, miałam powiększającego się wciąż torbiela, musiałam leżeć, łapałam infekcje, potem skurcze, plamienia, ip.Teraz spać nie mogę, hormony szaleją... Chcę ju urodzić i mam nadzieję, że następna ciąża dla równowagi będzie cudownym stanem :)

Ostatnia edycja:
Witam Kochane.Mnie skurcze w nocy trochę męczyły ale przeszły i zasnęłam.Wstałam niedawno.Robię sobie śniadanko,herbatkę i może coś ogarnę chatkę:sorry:
Potem idę do sasiądki(tej fryzjerki) bo zaproponowała że mi henne zrobi bo kupiła nową i pyta czy chcę być króliczkiem doświadczalnym więc się zgodziłam co mi tam:-)

hej Grudnioweczki:-D

Basiu - najwazniejsze ze skurcze przechodza:tak: wytrzynaj do 18.11:tak:

Magda - faktycznie ciaze nie mialaS najprzyjemniejsza:baffled: ale juz niedlugo :tak:

mb89 - masaz krocza???:errr: a to mozna samemu? o jakim masazu mowa?:zawstydzona/y:

ja nie bylam ani nacinana ani nic nie peklo - mam nadzieje, ze i teraz pojdzie bez.. usterek:sorry2:
ale nie masowalam krocza - jedyne co to na pilce duzo siedzialam i ruchy okrezne cwiczylam - moze to pomoglo?

Ag-KrK - jak to nie mozna marudzic :D:D:D ja sie czuje jak stara maruda na tym forum lol:-D i tak dzielnie to znosicie i wspieracie :*
u mnie gaz spowodowal wymioty + petydyna - lezalam jak warzywo, czulam skurcze a nie moglam nic zrobic :szok: slina mi ciekla po bokach i glupiego slowa nie moglam skleic - nigdy wiecej :no:

ananaska - biedny malec!!!! co to za zelastwo bylo??? jejku...

a to widze cesareczki nam sie szykuja lada moment :-D

smutnamamo - wiem jak ciezko bez dzieci! ja po 2 dniach nie widzenia jak mnie odwiedzily to ryczalam ze wzruszenia:zawstydzona/y:

postaram sie byc na bierzaco;-)

Tiluchna ja kupiłam piłkę jakiś czas temu i sobie na niej "skaczę" jak mam silniejsze skurcze. Nie wiem co z tym masowaniem krocza, moja kumpela rodzi jakoś pod koniec listopada i radziła,żeby zwykłą oliwą z oliwek rękę smarować i masować. Ale jakoś średnio jestem przekonana :/

reklama
AgKrK jednak ciąża "wysysa" dużo z organizmu to i wolniej się regeneruje... A na zupkę zapraszam ;)
Magda oj to naprawdę kiepsko... No trzeba mieć nadzieję, że druga, jak już będzie ciężej przy pierwszym Maluchu będzie lepsza :) Poza tym już bliżej jak dajej. Wytrzymaj jeszcze trochę :)
Tiliuchna a napisz jeszcze jak Ty się czujesz? aaaa i wcale nie jesteś maruda :)
Jeśli chodzi o masaże to pierwsze słyszę, ale ja pierworódka, więc się nie znam :) Jeśli chodzi o nacinanie to się nad tym nie zastanawiam. Niby w szpitalu, gdzie chcę rodzić jest ta tazw. "ochrona krocza" ale ja i tak uważam,że to musi byc decyzja położnej, czy lekarza.
Ja wczoraj ugotowałam tą zupę dyniową. Dziś zrobiłam ciasto z dyni i ugotowałam drugi gar zupy do zawekowania i co? Jeszcze mi zostało jej :szok: Muszę coś jeszcze zrobić hehe

Do góry