reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

ja wlasnie nie moge sie przelamac...jakos nie potrafie tam wlozyc reki i sie masowac!:) moze jakby tak maz pomogl? ale jak to ktos kiedys powiedzial to sie moze skonczyc przedwczesnym porodem, bo ponoc wrazenia niesamowite ! :) hehe

reklama
hmm ale ze niby w srodku sobie masowac ??:eek:
eeeee to ja wole meza o to poprosic :-D:-D:-D:-D:-D

Mamuska :* ja sie czuje bardzo dobrze ;-) w domku regeneracja konkretna, leze sobie w lozeczku i czytam ksiazki albo ogladam filmy :tak: kozystam z ostatnich tygodni jak tylko moge - po prostu rozpieszczam sie do granic mozliwosci :-D:-D

daje Mlodej dopiec sie do konca i czekam na jakis konkretny Jej ruch :tak:

* polecam placuszki dyniowe:-D

ja wlasnie nie moge sie przelamac...jakos nie potrafie tam wlozyc reki i sie masowac!:) moze jakby tak maz pomogl? ale jak to ktos kiedys powiedzial to sie moze skonczyc przedwczesnym porodem, bo ponoc wrazenia niesamowite ! :) hehe

Eeee... ale to chyba mowa o masażu krocza tudzież zewnętrznych partii a nie szyjki? :) :) :)

co do masażu krocza, tośmy mieli o nim w tym tygodniu na szkole rodzenia:-) pani nam polecała rozmieszać sobie jakiś naturalny olej bądź oliwę z witaminą E w kropelkach <na 100ml oliwy jakieś 30 kropelek>, i palców się praktycznie nigdzie nie wtyka, jeno odrobinę. i raczej nie jest to przyjemne, nawet jak chłop robi, a nie my same:/ nie boli ani nic, tylko takie sobie uczucie. ale podobno ma ogromną szansę pomóc przeciwko pękaniu krocza, bo ujście pochwy jest o niebo bardziej elastyczne. podobno zaczyna się dopiero ok. 34 tygodnia, nie ma za bardzo sensu wcześniej i tak 4-5 razy w tygodniu, a po 36 tygodniu najlepiej codziennie. jak któraś będzie zainteresowana to mogę spróbować zeskanować moje notatki z tych zajęć i wrzucić jak to się dokładnie robi:-)

no ja jestem dosc mocno ciekawa jak to sie robi;) bo generalnie jest to troche krepujace ale jezeli mialoby pomoc...to dlaczego sie nie przelamac;)

Ja dziewczyny jadlam kapsolki z olejem z wiediolka w drugiej i trzeciej ciazy no i pilam herbatke z lisci malin teraz tez zamierzam tylko ze szpitala wyjde niewiem czy to cos dalo ale nacinana nie bylam w tych porodach . Kolezanka tez brala kapsulki z olejem drugie dziecko rodzila a mimo to ja nacieli wydaje mi sie ze to tylko i wylacznie od polorznych zalezy jakie na zmianie sa . Ale moze i tym razem mi sie uda , bez naciecia

reklama
Do góry