reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

@Gosik880 też mam tak. Boli źle, nie boli źle. No nie dogodzisz :p musimy jakoś być silne i wytrzymać.
Niby ja to wszystko wiem. Nie stresować się, być silną i nie przejmować sie wszystkim... Tylko jak przychodzi gorszy dzień to wpadam w panikę. Tłumaczę sobię, że zaczęłam już 17 tc, że ryzyko poronienia jest dużo mniejsze ale nie do końca potrafię się uspokoić.
doskonale cie rozumiem, źle jak są objawy a jeszcze gorzej jak ich nie ma.
Dzis na wizycie upre sie ze kolejna ma byc za 2 tyg bo czekając dluzej świętuje totalnie
Mój lekarz już patrzy na mnie jak na wariatkę. Ostatnio jak zadawalam mu za duzo pytań toto powiedzi, że ze mną są same problemy i że powinnam sobie meliski zaparzyć.

reklama
Mówiłam na własnym przykładzie, bo jestem mega panikarą w tej ciąży. Nie wiem jak będzie po porodzie, ale nie sądzę że łatwiej...
Ja przy synku też tak miałam- ogólnie panika to moje drugie imię ;) - i mimo, że ta ciąża była moim wielkim marzeniem i ostatnim gwizdkiem- więc teraz albo nigdy- to jestem jak na mnie strasznie spokojna...- nie wiem czy to wiem już teraz czy coś innego..

Justik Ale ręcznie Szyjke zbadał lekarz ? U mnie takie klujace bóle oznaczają skracanie się szyjki niestety..Ale wiadomo kazda cisza i organizm inny.

Night&Day Ja bym.umyla Ale mam.zakaz więc myje P ;)

Roki moja aplikacja mowi ze od 13 tyg do 28 podaje jest to wspaniały czas ciąży wlasnke przez to ze zwykle się wszystko formuje mdlosci ustępują itp.

@Violett tak zbadał mnie ręcznie i stwierdził że jest ok. Nie będę gdybać, jakoś mnie uspokoił po tym badaniu i przyjęłam, że taki mój urok. Pozostało mi czekać do następnej wizyty [emoji846] Zauważyłam, że jak mnie "zlapie" i kłuje mocno to muszę pochodzić kilka, kilkanaście minut i jest lepiej. A potem się kładę i jest dobrze.

Jest to nieprzyjemne ale nie na tyle abym musiała zażyć nospe. Mam nadzieję, że mi to przejdzie, na razie muszę zacisnąć zęby i przetrwać.

No i po wizytowaniu. Wszystko ok, szyjka dluga zamknięta a tak się martwiłam bo czuje się jak Violett. No i wiem że chłopak będzie :-) :) także teraz czeka mnie walka o imię. Marzy mi się Franek a mężowi Aleksander i nie potrafimy spotkać się w połowie drogi. No nic, do 2.05 jeszcze daleko.
Zrobiłam od razu sanco i końcem miesiąca wyniki. Niby usg genetyczne było ok ale wole spać spokojnie.
Teraz będę w euforii przez tydzień, później znowu na biorę sobie czegoś do głowy. Gin kazał mężowi odciąć mi internet:D:D:D dobry żart

A powiedzcie mi dziewczyny ...jak u was z myciem okien?Myjecie czy już odpuszczacie?
Na urlopie wymyłam sobie wszystkie okna w nowym domu. Teraz tutaj też by się przydało, tylko pogoda bele jaka :p Ale może w weekend ;) Wczoraj koleżanka mnie nastraszyła, że ręce do góry i mycie okien to na wywołanie porodu :D

reklama
Justik jak ręcznie zbadał to napewno okej ;)

Kyra bo to prawda z tym wywoływaniem porodu i myciem okien lub chodzeniem po schodach Ale to już przy terminie. A teraz jak ciaza prawidłowa to tak nie działa.

Do góry