reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

@Gosik880 też mam tak. Boli źle, nie boli źle. No nie dogodzisz :p musimy jakoś być silne i wytrzymać.
Niby ja to wszystko wiem. Nie stresować się, być silną i nie przejmować sie wszystkim... Tylko jak przychodzi gorszy dzień to wpadam w panikę. Tłumaczę sobię, że zaczęłam już 17 tc, że ryzyko poronienia jest dużo mniejsze ale nie do końca potrafię się uspokoić.
doskonale cie rozumiem, źle jak są objawy a jeszcze gorzej jak ich nie ma.
Dzis na wizycie upre sie ze kolejna ma byc za 2 tyg bo czekając dluzej świętuje totalnie
Mój lekarz już patrzy na mnie jak na wariatkę. Ostatnio jak zadawalam mu za duzo pytań toto powiedzi, że ze mną są same problemy i że powinnam sobie meliski zaparzyć.

reklama
Mówiłam na własnym przykładzie, bo jestem mega panikarą w tej ciąży. Nie wiem jak będzie po porodzie, ale nie sądzę że łatwiej...
Ja przy synku też tak miałam- ogólnie panika to moje drugie imię ;) - i mimo, że ta ciąża była moim wielkim marzeniem i ostatnim gwizdkiem- więc teraz albo nigdy- to jestem jak na mnie strasznie spokojna...- nie wiem czy to wiem już teraz czy coś innego..

Justik Ale ręcznie Szyjke zbadał lekarz ? U mnie takie klujace bóle oznaczają skracanie się szyjki niestety..Ale wiadomo kazda cisza i organizm inny.

Night&Day Ja bym.umyla Ale mam.zakaz więc myje P ;)

Roki moja aplikacja mowi ze od 13 tyg do 28 podaje jest to wspaniały czas ciąży wlasnke przez to ze zwykle się wszystko formuje mdlosci ustępują itp.

@Violett tak zbadał mnie ręcznie i stwierdził że jest ok. Nie będę gdybać, jakoś mnie uspokoił po tym badaniu i przyjęłam, że taki mój urok. Pozostało mi czekać do następnej wizyty [emoji846] Zauważyłam, że jak mnie "zlapie" i kłuje mocno to muszę pochodzić kilka, kilkanaście minut i jest lepiej. A potem się kładę i jest dobrze.

Jest to nieprzyjemne ale nie na tyle abym musiała zażyć nospe. Mam nadzieję, że mi to przejdzie, na razie muszę zacisnąć zęby i przetrwać.

No i po wizytowaniu. Wszystko ok, szyjka dluga zamknięta a tak się martwiłam bo czuje się jak Violett. No i wiem że chłopak będzie :-) :) także teraz czeka mnie walka o imię. Marzy mi się Franek a mężowi Aleksander i nie potrafimy spotkać się w połowie drogi. No nic, do 2.05 jeszcze daleko.
Zrobiłam od razu sanco i końcem miesiąca wyniki. Niby usg genetyczne było ok ale wole spać spokojnie.
Teraz będę w euforii przez tydzień, później znowu na biorę sobie czegoś do głowy. Gin kazał mężowi odciąć mi internet:D:D:D dobry żart

A powiedzcie mi dziewczyny ...jak u was z myciem okien?Myjecie czy już odpuszczacie?
Na urlopie wymyłam sobie wszystkie okna w nowym domu. Teraz tutaj też by się przydało, tylko pogoda bele jaka :p Ale może w weekend ;) Wczoraj koleżanka mnie nastraszyła, że ręce do góry i mycie okien to na wywołanie porodu :D

reklama
Justik jak ręcznie zbadał to napewno okej ;)

Kyra bo to prawda z tym wywoływaniem porodu i myciem okien lub chodzeniem po schodach Ale to już przy terminie. A teraz jak ciaza prawidłowa to tak nie działa.

Do góry