reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
Lekarz nic mi nie powiedział...
zauważyłam, że ci lekarze to w ogóle małą mówią, o wszystko trzeba pytać, a to i tak z łaską, ja przed chwilą zapytałam o moje wyniki krwi i moczu, które miałam robione w poniedziałek, to mi odpowiedział, że mogłam na porannej wizycie zapytać, bo skąd on ma wiedzieć, no żesz k...., a kto tu jest lekarzem i ma dostęp do moich dokumentów. Porażka. Po chwili powiedział, że jednak sprawdzi i da znać, jeśli coś by było nie tak. Ale czy rzeczywiście...

Ann dla mnie pieluchy wielorazowe to na razie kosmos, mam tyle prania, ze nie wyobrazam sobie miec dodatkowo. Bo to trzeba prac po kazdej kupie.
A tak w ogole to jak to sie spiera?
A wiesz co nie było tak jak się wydaje, bo ja pralam razem z białymi ubraniami. Robi się tak że najpierw wstawiam płukanie z odwirowaniem na same pieluszki, a potem pranie zasadnicze z detergentem i dokładam resztę białego prania. Generalnie wychodziło mi pranie co 3 dni białe w tym pieluszki plus ciemne itd to co każdy. Ale już mam od 2 tygodni suszarkę bębnowa. Moja milosc[emoji173] nie wyobrazam sobie kolejnej zimy bez niej. I to nie tylkomompieluszki chodzi ale ogolnie o rozstawione pranie prawie non stop i to wszystko co się z wiąże z szueniem w domu w okresie jesienno-zimowym. Każda z nas to zna.
Jak myślicie długo beda mnie tu trzymać?
Jej bidulko. Chciałabym żeby to nie było to o czym myślimy. Pierwsza ciąża i taki cios. Ja miałam już syna a potem 2 kiedy spotkały mnie te tragiczne momenty. Na szczęście masz męża kochanego który Cię wspiera. Dasz radę, a dopóki nic nie potwierdzone to może jeszcze jest nadzieja,
Witajcie dziś po wizycie potwierdziło się że są bliźniaki i mamy dwa serduszka. Z usg wychodzi 8tydz 3dzien . Ogólnie wszystko dobrze tylko te mdłości nie odpuszczają [emoji4]
Ale cudnie [emoji173]
jak ja cię dobrze rozumiem, też nie chcę tu być w szpitalu, nie wiem co się dzieje, miałam krwawienie, potem brązowe plamienie, teraz znowu zobaczyłam krew na papierze, w niedzielę jak mi robili usg to z ciążą wszystko było ok. Ale tak się boję, zazdroszczę dziewczynom, że mogą się cieszyć ciąża i myśleć o wyprawce, ja nie umiem się cieszyć, bo ciągle mnie coś spotyka, ciągle mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, że to krwawienie nie oznacza nic złego, ale już mi brakuje sił na tą wiarę. Jeszcze rodzina tak się stara, pomaga, boję się ich zawieść. Leżę na oddziale, słyszę jak się rodzą dzieci, ich płacz. I tak mi strasznie smutno.
Ojej. Też nie lubię być w szpitalu. Mam nadzieję że szybko wyjdziesz. Dowiesz się skąd krwawienie i będziesz mogła cieszyć maluszkiem w brzuchu w zaciszu domowym.

Dziewczyny dużo siły w tych szpitalach. Trzymajcie się Kochane. Życzę szybkiego powrotu do domu

@Ann_ Ja mam ponad rok suszarkę bebnowa i nie wyobrażam sobie bez niej życia. Nie wiem jak mogłam wcześniej bez niej żyć

zauważyłam, że ci lekarze to w ogóle małą mówią, o wszystko trzeba pytać, a to i tak z łaską, ja przed chwilą zapytałam o moje wyniki krwi i moczu, które miałam robione w poniedziałek, to mi odpowiedział, że mogłam na porannej wizycie zapytać, bo skąd on ma wiedzieć, no żesz k...., a kto tu jest lekarzem i ma dostęp do moich dokumentów. Porażka. Po chwili powiedział, że jednak sprawdzi i da znać, jeśli coś by było nie tak. Ale czy rzeczywiście...
Ja muszę czekać do rana

Rossiczka no dla mnie właśnie już poprzednia zimą była trudna bo chłopaki mnistwo ciuchów brudza no i te pieluszki. Ale już ja mam [emoji173] mówiłam mężowi że jak jesień przyjdzie to ma być. I kochany wypatrzyl promocje k kupił mi jak byłam w Polsce. Jest świetna. Już ja kocham, a jeszcze zimy nie ma.

Just jedyna plamę jak miałam to po borowkach [emoji23] cała fioletowa była. Ale mam taki super odplamiacz w sprayu. Nazywa się spray z mydłokrzewu z firmy sonet lub ulrich naturlich są świetne bo można używać na każdej delikatnej tkaninie jak jedwab czy wełna, bo nie ma mydła. Wystarczy spryskać poczekać i zaprac. To nawet do ciuszki się przydaje. A jak jest lato i wiosna to kładlam po praniu na słoneczko. Ono wywabia plamy. Nawet jak miałam na tetrze plamy po ulanym mleku. Bo chłopcy mega ulewali obaj. To taka tetra po suszeniu na słońcu była czysta, a z prania wyjmowalam cała w plamach.

Ann o widzisz, dzięki za rade, bo wlasnie nie mam odplamiacza i mialam kupic, zrobilam sobie screena zeby nie zapomniec [emoji4]
Przemysle jednak te pieluchy wielorazowe [emoji4]

reklama
Do góry